fredag, september 30, 2005

Glamourspørsmål fra leser: Håroppsatser

Kjære Glamourbibliotekar!

Jeg har over lang tid beundret dine håroppsatser, og lyttet med vantro, når du forteller at det vakre resultatet er laget i en fei. Selv har jeg langt hår og en av fordelene med det, er jo nettopp å ha muligheten til å variere med å sette opp håret. Problemet er at håret mitt er fryktelig tungt og glatt og ikke minst mine ti tommeltotter hva gjelder håroppsetting. Har du noen enkle grep å anbefale? Håroppsatser for Dummies? Jeg må nok satse på noe såtete og litt vilt.

Evig takknemlig for svar,
Grorudpalmen


Kjære deg!
Det er et virvar av muligheter, men jeg tenkte å holde meg til tre varianter i denne omgang. Felles for dem alle er at de er enklest å gjøre når man enten har forholdsvis vått hår - eller nesten litt skittent hår. Nyvasket, rent og tørt er mao ganske håpløst å sette opp..
1. Den enkle hestehalen. Den kjenner du, men den er en av mine favoritter. Enkel og glamorøs, eller casual og kul om man gjør den litt løsere sånn at litt hår faller ut og rammer inn ansiktet. Her kan man variere med hvilken side man har skillen på, eller man kan ta midtskill, som er in i høst. Jeg synes hestehalen (særlig med midtskill) understreker benstrukturen i ansiktet, derfor kan det være fint å fremheve kinnbena med litt blush når man først er i gang foran speilet.
2. Knuten i nakken - vår profesjons kjennetegn i følge myten. Den kan man også gjør enten stram eller slappere, men uansett er det nok lettest å ta utgangspunkt i en lav hestehale. Fest strikken på vanligvis, ta deretter tak i hestehalen og tvinn den litt før du snurrer den rundt strikken/seg selv på et vis. Rundt og rundt, også fester du hele greia med små hårklyper som du får kjøpt på f.eks. H&M i brett på fire eller åtte (velg en farge så nær hårfargen din som mulig). Disse er enklere å håndtere enn vanlige hårnåler for oss som har glatt og litt stritt hår. Hårnålene spretter bare ut med mindre man låser hele greia fast med en kraftig dose hårspray.
3. Den høye og tilfeldige håroppsatsen - faktisk er den veldig tilfeldig, men kan se virkelig glamorøs ut og egner seg både til hverdag og fest. Etter flere års erfaring har jeg kommet fram til at det er aller enklest å gjøre den når man har vått hår. Tørk håret litt med et håndkle, men la det være litt sånn bølgete/rufsete som det er når det er vått og ugredd. Ta litt produkt i håret - min favoritt er Sebastian potion 9 som er en slags kombinasjon av styling-produkt og leave-in-conditioner, ellers kan du bruke hårskum eller hva som helst, egentlig. Så tar du tilfeldige deler av håret (f.eks. 6-7 totalt), tvinner delen litt så den f.eks. blir dobbel, og fester hver del med hver sin lille klype høyt oppe på hodet bak. Det er lettest å begynne med bakhodet, sånn at man kan kontrollere resultatet til slutt når man tar håret på sidene og foran. Ikke tenk på hvor mye hår du tar i gangen eller hvor du fester det - det skal være tilfeldig og uplanlagt (nesten som en liten performance) og forskjellig hver gang.. det blir i allefall det :-) Det kan gjerne henge ned litt fra såta, eller du kan feste endene til slutt i hårklyper som du allerede har oppi der. Dette bør egentlig vises, for det er faktisk veldig vanskelig å forklare... Men inntil glamourbibliotekaren stiller med hår-instruksjonsvideo, kan kanskje følgende webside være til inspirasjon når det gjelder hår:

http://beauty.ivillage.com/hair/topics/0,,4t98,00.html
Her er noe som minner om den oppsatsen jeg snakker om, men min er ikke fullt så høy:
http://www.curlyhair.net/Updo05/bhc1451.jpg
En litt lavere versjon:
http://hair-styles.net/prom/thumbs/p2.jpg


Anyway, når du tar ut alle disse klypene om kvelden etter at håret har tørket i den oppsatsen og vært der hele dagen, får du nydelige bølger i håret! Med litt flaks varer de gjennom natten, sånn at du kan ha litt boho-chic utslått hår neste dag..

Lykke til!
mvh
Glamourbibliotekaren

Ingen kommentarer:

Populære innlegg