torsdag, november 24, 2005

Lipstick!

Våre formødre brukte leppestift de også - den eldste som er funnet, antas å være over 5000 år gammel. Kleopatra brukte det. Queen Elizabeth I brukte det. Ingrid Bergman brukte det. Og vi bruker det!

En fin leppestift kan gjøre underverker med ansiktet, mer enn noe annet produkt. Norske kvinner er stort sett litt reserverte på dette punktet - mange tør ikke å bruke farger, men holder seg til en nyanse som egentlig ikke synes noe særlig. Det er på tide vi får høyere leppestiftselvtillit! Hva er vi egentlig redde for?

Det finnes mange kvalitetsleppestifter på markedet - noe for enhver smak. Selv liker jeg best de som sitter godt og ikke smitter av altfor mye, men allikevel ikke er tørre og "permanente" (sånn som f.eks. Max Factor lipfinity er). Her er noen favoritter:
*Chanels leppestifter - og aller helst Hydrabase. Favoritt: Sirocco.
*MAC - dessverre ikke å få tak i her i landet, men du skal ikke lenger enn til Göteborg for å kunne fråtse i disse. Favoritter: Sophisto, Odyssey, Viva Glam IV.
*Dior
*Guerlain - divinora-leppestiftene sitter kjempebra og har mange lekre farger. Favoritt: #274, en sparkly rød. KissKiss-leppestiftene er også veldig fine - disse er litt mer transparente enn Divinora, men har nydelige farger å velge blant.

Ellers finnes det også fine leppestifter hos Lancome, Clinique, YSL... Det er lov å prøve dem i butikken - selgerne har ofte slike desinfiseringsgreier som de tørker av testeren med før de gir den til deg. Ta deg god tid og prøv forskjellige farger og konsistenser. De ser ofte veldig annerledes ut på leppene enn de gjør i testeren. Be om hjelp, men ikke stol altfor mye på selgerne heller... Det er bedre å kjøpe noe man liker selv, enn å bli prakket på en farge man aldri kommer til å bruke.

Jeg oppfordrer alle til å kjøpe ny leppestift til jul! En fin dyprød med litt skimmer... (Og fortell meg gjerne hvilken du valgte!)

Bruk din leppestift med stolthet! Og husk å re-apply etter lunsj...



Her er en liste over stjernenes favoritt-leppestifter.

Hvilken er din favoritt? Svar gjerne i kommentar-feltet ( og husk å oppgi navn!)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet, kära Glam-Bibliotekarien! Det samma du nämnde gäller för svenska kvinnor: de vågar ofta inte bära läppstift, och framför allt inte rött. Så synd! För det är ju så snyggt.

Jag har några förslag på "nybörjar-röda" för dem som vill prova på rött läppstift:
Helena Rubinstein Starshell - en lätt genomskinlig röd med glitter, i en färg som passar nästan alla
Guerlain #270 - en litet dämpad röd som drar åt rosa
NARS Flair - en fin röd med lätt guldskimmer (Jag vet att NARS är litet svår att få tag i, men ändå!)
I YSL:s nyaste läppstiftsvariant Rouge Pure Shine finns många läppstift som har fin färg men ändå är ganska transparenta och alltså lättburna.

Puss puss från en som älskar att ha fina, röda läppar!

Mari sa...

Stjernenes favoritter er alltid spennende. Men tidene skifter, så jeg lengter etter en alltid oppdatert liste! Mitt erfarne blikk ser både MAC spice og Clinique Black honey. Kjære glamourbibliotekar, er de fortsatt i skuddet, eller bør jeg føle meg litt provinsiell når jeg ikler meg dem?

Glamourbibliotekaren sa...

Kjære Mari,
jeg tror nok dessverre ikke at denne lista er så oppdatert som vi skulle ønske. MAC spice lipliner og Clinique Black Honey almost lipstick kommer nok til å være sagnomsuste favoritter blant mange i åra som kommer også, dog ikke hos meg, men jeg skal holde utkikk etter noen litt nyere oversikter!

Populære innlegg