onsdag, juni 07, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Barmfagre klær

Kjære Glamourbibliotekar,
Jeg var på Norwegian Design for et år siden, og så et eksemplar av boka "What not to wear" ligge på et av bordene der. Veldig oversiktlig og rett på sak, og jeg har ønsket meg den siden. Jeg finner den ikke i Norge, men den er til salgs i et utall eksemplarer på Amazone.
Så, til saken: Jeg husker ikke hva det sto om barmfagres skal/skal-ikke. Hvilke utringninger bør man velge? Kjoler uten stropper er ikke saken for dette folkeferd, heller ikke bh'er med tynne stropper. Altså må man velge med omhu. Og hva slags omhu? Ordet fritt.
mvh Kløfta


Kjære Kløfta,
Aller først: Bøkene til det engelske motepolitiet Trinny og Susannah er å få tak i på Tanum, Norli og Ark vil jeg tro - jeg har i allefall sett dem der. Hvis ikke, er det bare å bestille dem på nettet.

De har en del gode tips, disse damene - samtidig synes jeg de kan bli litt vel strenge. I følge dem skal antagelig ikke jeg kunne bruke boatneck-gensere, bare v-gensere, men jeg er glad i boatnecks og nekter å slutte å bruke dem. Man må gi litt beng i sånne ting og stole på sin egen smak tror jeg. Kanskje se muligheter og ikke bare begrensninger. Men Trinny & Susannah har helt klart gode råd å gi, f.eks. hvordan man kan bygge opp en basisgarderobe, hvordan man kan skjule brede hofter osv osv. Dog er jeg mer fan av do's enn av dont's.

Når det gjelder barmfagres utringninger, så tror jeg egentlig at det meste går an. Stroppeløse kjoler kler de færreste uansett, og er ikke noe mål i seg selv, synes jeg. Vil du vise litt cleavage, kan du jo gjøre det diskret med en v-utringning, så unngår du Dolly Parton-look. Jeg tror det er fint med topper og kjoler som er figursydde, men som ikke er klistret til kroppen (det er sjelden fint til noen...). Heller ikke "baggy" klær - du bør vise kurvene dine og fremheve f.eks. en smal midje. Hvis du har en kjole eller en topp med tynne stropper og føler at det blir for mye synlig BH rundtomkring, kan du jo ta på en liten cardigan, et sjal eller jakke. Det går også an å ha en singlet (som ikke er så veldig utringet) under utringede topper, faktisk. Litt lag på lag uten at det blir baggy og uformelig.

Jeg ville kanskje unngått utringede omslagskjoler - de kan fort fremheve litt vel mye. Og føler du deg Dollly Parton, finnes det forminskende BHer hos Triumph (Lindex f.eks.) - disse tror jeg skal funke veldig bra og holde alt på plass!

Lykke til!

Mvh Glamourbibliotekaren

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er faktisk i besittelse av et eksemplar av "What Not To Wear", kjøpt for tre pund i Covent Garden for noen måneder siden.
I alle fall, dette er det som er rett og feil når det gjelder barmfagres påkledning:

Feil:
* Ermeløse T-skjorter og topper med rund hals - for ikke å snakke om høy hals!
* Korte jakker med gjenknepping helt opp i halsen.
* Halterneck, enten det er topp eller kjole.
* Tjukke strikkagensere
* Og enda verre: Tjukke strikkagensere med høy hals!

Rett:
* T-skjorter med kort arm og vid utringning, eller V-fasong. Gjerne med mønster på fronten.
* Bluser/topper som er løse over brystet men trangere rundt livet.
* Figurformede dressjakker som går ned over hoftene.
* Omslagskjole, gjerne med en hvit tettsittende trøye under.
* Omslags-cardigan.

Rådene i boka er illustrert med fotos som viser at Trinny og Susannah faktisk har helt rett...

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for det!

Men jeg har sett eksempler på at omslagskjoler gjorde saken verre for barmfagre, så det er nok veldig individuelt også. Men det er absolutt mange gode poenger her.

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg må forøvrig si meg HJERTENS enig i at ermeløse t-skjorter og særlig de med høy hals er fullstendig krise om man ikke er twiggy-tynn/flat!

Anonym sa...

Brystforminskende BHer? Hm... Detaljer, vær så snill?

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg vet ikke helt hvordan, men jeg tror de presser barmen inn i stedet for opp og fram (som mange andre gjør), og holder alt på plass uten at man føler at man går med snørekorsett av den grunn, altså. "Minimizing bra" tror jeg den heter, og er fra Triumph.

Anonym sa...

Jag har en sån från Abecita. Den fungerar så att bysten blir mera på läng än på höjden/utåt. Den är också ganska högt skuren. Fast jag måste säga att som bärare av 80-85F/G föredrar jag nog en riktigt god bh som lyfter ut och upp, med hög skärning för att inte ting och tang ska falla ut (vilket ofta känns som ett av de större problemena med valg av riktig bh). Prisen är dessvärre hel avgörande, en bra kostar ju runt 800.
Bu för H&M som inte har stora storlekar i cupa och normal runt om! Fast å andra sidan så är det ju elendig passform på billiga bh´er...
Olivia

Anonym sa...

streets of london på amfi borg har skikkelige korsetter.de er dyre men de er verdt det. veldig synd at de ikke blir solgt overalt, det er jo så mange klesbutikker. tenk på den frihet å kunne gå uten skulderstropper. med ordentlig korset kan man det.

Populære innlegg