søndag, juni 11, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Sommerbryllup og klær

Hei!
Er man virkelig nødt til å ha lang kjole i juli-bryllup nå partneren skal ha "kjole og hvitt"?

Hilsen
Kirsten S. Jensen


Hei,
Dette er det nok delte meninger om - og hvis man skal på ball på slottet må man kanskje forholde seg til "reglene", men ellers synes jeg at man kan se det an litt. Man må jo ikke nødvendigvis tolke det til at det er galla selv om det står kjole og hvitt. Er det sommerbryllup synes jeg virkelig man kan ha kortere kjole - man behøver jo ikke å gå i en blomstrete sommerkjole akkurat, men en fin kort stilig kjole burde virkelig gå an. Take a stand og protester mot gammeldagse regler! Det er mitt råd. Lange kjoler og hansker osv midt på sommeren er jo bare ubehagelig.

I mitt eget bryllup (som er rett rundt hjørnet) har vi ingen kleskode, og det er fordi vi personlig føler at det er en unaturlig, "stiv" og poengløs tradisjon. Mange er sikkert uenig, men jeg vet at smoking eller mørk dress ikke finnes i alles klesskap - og jeg synes det er urimelig at unge mennesker i etableringsfasen med studielån og huslån skal måtte kjøpe nye dyre dresser hvis de ikke føler at de har råd - eller f.eks. allerede har en lys dress som er fin nok, eller en fin skjorte og en bukse... Også er det tross alt sommer, og det kan bli knallvarmt - og en mørk dress vil jo bare være varm og svett i sola.

Jeg kan ikke forstå at noen skulle bli fornærmet om man ikke fulgte "reglene" heller - det er litt andre ting som burde være i fokus på en bryllupsdag enn hva gjestene stiller i - så lenge man ikke kommer i hullete jeans eller brudekjole...

Lykke til! :-)

Mvh
Glamourbibliotekaren

2 kommentarer:

Anonym sa...

Siden det er snakk om bryllup så har jeg et spørsmål... Jeg er invitert i bryllup i August hvor det står på invitasjonen at man skal være casual kledd. Hva betyr dette? Jeg kan ikke helt se for meg at det betyr casual slik som jeg oppfatter det ordet... Har du noen forslag til bekledning? (På invitasjonen hadde bruden på seg allværsjakke så jeg ser ikke for meg at det skal være så høytidelig, men jeg kan likevel ikke se for meg at gutta kan ha på seg noe annet enn dress...)

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Jeg har svart på spørsmålet ditt i en ny post!

http://glambibliotekaren.blogspot.com/2006/06/glamoursprsml-fra-leser-antrekk-casual.html

Populære innlegg