onsdag, november 29, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Glamour i ammetåka

Kjære glamourbibliotekar,

Det er ikke lenge siden jeg oppdaget bloggen din, men den er like fullt blitt et fast innslag i web-hverdagen. Takk for at du gjør hverdagen litt mer glamorøs :)
Mitt glamspørsmål er et meget hverdagslig et: Hvordan få bittelitt glamour inn i ammetåka? Situasjonen er: Working girl er blitt nybakt mamma og p.t. hjemme i permisjon med ei lita skjønn lita jente. So far, so good. Problemet er et klesskap stort sett bestående av typisk jobbtøy som er lite egnet for kryping på gulvet, amming og trilleturer.
Utfording: Hvordan se noenlunde presentabel ut, men samtidig være praktisk kledd i ammetåka? Er glad i skjørt og har et ok denim-skjørt (knelangt, svakt utsvinget) og et par ok jeans som kan brukes som utgangspunkt.
Er veldig takknemlig for hjelp!
Hilsen Elisabeth


Hei!
Nok en gang har jeg dratt inn mine små glamourmedhjelpere (de som er småbarnsmødre), og takket være dem kan jeg gi deg følgende tips:

"Skjørt er bra! Med ullstrømpebukse og gode støvletter er man også varm nok til å være ute litt. Det vanskeligste er oventil. Jeg hadde en gulpegutt og måtte bytte og vaske hele tiden. Da kan man ikke ha silke og pene ullting som bare tåler rensing... Det fungerte fint med bomullstrøyer fra Hennes. De finnes i flere farger, er billige, har ofte ok passform + kan vaskes på 60 grader. Min mening er at klær laget for amming (sånn med hull midt på) både er dyre og dølle, så ikke gidd å kjøpe det. Så kan man som glamourbibliotekaren sier alltid glamme opp med øredobber. Og putt barnet i sengen og ta deg tid til å dusje og sminke deg før du går ut. Da føler du deg mye bedre!!"

En annen sier følgende:
"Jeans er et supert utgangspunkt. Jeg brukte mye cardigan med bomullstrøye under og synes det fungerte godt til jeans. I dag ville jeg kanskje kjøpt med en av disse utrolig søte omslagskjolene (måtte vel sjekke om den er ammevennlig først!). Dessuten ville jeg kjøpt meg en stilig DIGER veske til å ha babyutstyr i (i stedet for en grusom babybag). Det mest glamorøse jeg kunne tenke meg når barna var riktig små var å sende ut pappaen på en laaaang trilletur. Tenne telys og ta et laaaangt bad eller dusj, med påfølgende ansiktsmaske og neglelakk eller annet man ikke gjør så ofte. Deretter ligge på sofaen og høre på favorittCDen og IKKE gjøre husarbeid. For så å ringe å si at nå kunne han gå innom favorittrestauranten og ta med seg take-away middag og komme hjem. Herrlig!"

De fleste nevner omslagstopper, tunikaer, trøyer og cardigans som fine og enkle plagg. Et velværetips som går igjen er å trene - det får garantert opp glam-følelsen i hverdagen. Mitt tips er å gå mye i skjørt i allefall - da blir man øyeblikkelig mer glamorøs, samme hva man har på ellers. Og smykker, som noen nevnte her. Øredobber! Kanskje best med små stener eller perler som sterke babynever ikke klarer å røske ut..

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren.

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for gode innspill! Ser at rådene ligger i den gata jeg allerede snuser på, så da er det bare å fortsette der :)

Populære innlegg