tirsdag, desember 12, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Ørepynt

Hei, Og tusen takk for fin side med mange gode tips! Nå har jeg lest gang på gang at du anbefaler lange hengeøredobber til kjoler, og det høres så fint ut at jeg også vil ha det. Problemet er at jeg ikke har hull i ørene (ja, det fins noen av oss) og jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å ha lyst å ha på noe ørepynt hver dag. Klipsøredobber gjør ganske vondt, og det blir ikke bedre når de er tunge og lange - så jeg vurderer faktisk å endelig ta hull. Hvor lang tid tar det egentlig før man kan slutte å ha noe i ørene hver dag uten å risikere at det gror igjen? Hvor kan man finne fine øredobber å ha i de første ukene (de man kan velge mellom er gjerne så stygge)? Og kan jeg realisere min hengeøredobbdrøm for julaften hvis jeg tar hull i ørene straks, altså to uker før? Takk, Irene

Hei!

Jeg kan godt forstå at klipsøredobber gjør vondt, og ikke er utvalget spesielt bra heller. Jeg har fått lignende spørsmål fra andre også, så hvis noen har tips til butikker hvor de selger fine øreklips, kom gjerne med det!

Jeg liker ørepynt og fornøyd med å ha hull i ørene - men det er så lenge siden jeg fikk dem at jeg husker sannelig ikke hvordan man skulle behandle dem i starten. Jeg husker jeg renset med pyrisept og vridde litt på dem hver dag, så de ikke skulle gro fast... og jeg husker at jeg hadde de små blå steinene i ørene i allefall i fire uker. Så jeg tror nok ikke jeg ville satse på hengeørepynt til jul, nei... Men hvis du skaffer deg hull i ørene før jul, kan du jo velge ut et par enkle små "studs" som passer til de andre smykkene du eventuelt skal ha på. Jeg er veldig glad i slike også, så jeg bruker små til hverdags, og lengre ørepynt når jeg føler for litt ekstra glamour. Man må jo ikke ha øredobber hele tiden, men det er nok lurt å ha det i starten i allefall.

Håper du finner noen du synes er fine! Still krav!

mvh Glamourbibliotekaren.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg skaffet hull i örene da jeg var nesten 20, og da fikk jeg et par små sölvkuler som jeg skulle ha i tre uker. Man kunne få gullkuler også husker jeg.
Ellers vet jeg at min mormor hadde skru-öredobber. Med slike bestemmer man jo selv hvor stramt de skal skrus fast på öreflippen. Om ikke sånne finnes i vanlige butikker får man det sikkert hos antikvitetshandlere!

Anonym sa...

På ebay kan du få tak i fine klips- og skruøredobber i hauger og lass:) Søker man på "vintage lot" pleier det å komme opp mye bra!

Anonym sa...

Jeg tok hull i årene da jeg var 6, og gikk også med sølvkulene en måneds tid. Dessverre har jeg nikkelallergi, noe som endte med at jeg gikk helt uten øredobber et par års tid. Men selv etter det halvannet til to årene uten noenting i hullene, var de like fine. Har forøvrig kjøpt noen klipsøredobber på ebay selv, men jeg har aldri gått med noe så vondt som i tillegg har gitt meg så stort allergiutslag (hele øreflippen hovnet opp). Så kanskje ikke en idè å kjøpe derfra med en gang du har fått hull (og huden er veldig sensitiv)?

Anonym sa...

På enkelte butikker som selger smykker (blant annet Glitter) har de også øredobber som festes med magnet. Har bare sett det som studs, så vet ikke om de har slik hengeørepynt da...

Anonym sa...

De aller fleste henge-øredobber kan tas av den delen som sitter fast i øret.
Sånn at du kan ta selve henge-pynten å feste de på de små sølvkulene du får skutt inn i øret når du tar hull.
Det er kanskje litt trøblete, men en god løsning dersom du har helt nye hull og har lyst til å variere litt.

Populære innlegg