torsdag, juni 29, 2006

Ekstraordinær glamorøs fredag


Ja, dere, dette blir en ekstra glamorøs fredag. Glamourbibliotekaren står brud!

Antrekk:
*Kjole sydd av en veldig flink sydame etter et mønster jeg fant for lenge siden på nettet
*Sko fra Gabor
*Ring og øredobber fra Tiffany's
*Sølvdiadem fra 1943 tilhørende grandtante Ingrid
*Eksklusive dråper parfyme
*Blomsterbukett fra skog og fjell hjemme

Ta en skål for meg denne dagen, kjære lesere!
Denne lista fant jeg hos Linda, og adopterer den herved:

Beste...

dagen denne uken:
I'm getting married in the mooooorniiiiiing... Ding dong the bells are gonna chiiiiiiiiiiime... (bortsett fra at det er i tinghuset og ikke i kirken)
klesplagget akkurat nå: Den nydelige kjolen som henger i skapet mitt.. klar til å brukes i morgen. Jeg har aldri i mitt liv hatt et så vakkert plagg!
ferieminnet: Å kjøre inn til Oslo om sommeren, sove på en sofa, høre trikken og trafikken om morgenen og oppdage byen. Det er noe man går glipp av når man har bodd her i 11 år.
bok i sommer: Ikke helt sikker ennå, men jeg har lånt noen Toscana-relaterte romaner + selvfølgelig Lonely Planet og faglitteratur om stedet.
dvd i sommer: Så langt har det vært Arrested Developments to første sesonger, men jeg holder også en knapp på Simpsons og Seinfeld og siste sesong av SATC.
motemagasin:Det varierer. Engelske Red var en favoritt og er det kanskje fremdeles. Vogue såklart. Ingen av de norske i allefall.
badested i sommer: Jeg foretrekker barnevennlige strender ettersom jeg er så pysete, så den ved Henie Onstad er fin! Ellers: Sundsand... håper på finvær i Trøndelag på sensommeren.
plassen hjemme: Lenestolen er bra, det provisoriske spisebordet er en stor favoritt, men balkongen vinner alltid.
drikken: Appelsinjuice, vann, alltid te.
tingen fra Apoteket: Ibux
frukten: Ananas
treningen i sommer: Sykkel i Toscana, ellers vanlig trening på Sats.
butikken på nærmeste kjøpesenter:.... det må bli H&M
farge på neglelakk i sommer: Blekrosa
reafynd i sommer: Den lyseblå bikbok-kjolen som jeg kjøpte til 50% selv om en god venninne har den...
pryl: Denne fine Mac Powerbook G4 med 17" widescreen-skjerm som jeg sitter foran nå!
godiset: Mövenpick Caramelita-is
dyret: Balder, som alltid.
yrket: Glamourbibliotekar
musikken: Bach, bach, bach. Og Stevie Wonder og John Coltrane.
tiden på døgnet: fridag-formiddager!
årstiden: Akkurat nå? Sommer. Ellers? Høst. Og vår.
vennen: Han som ligger og sover dypt etter å ha sittet oppe til halv fem for å skrive tale til meg...

Glamourspørsmål fra leser: Sminketips?

Kjære Glamourbibliotekar,
Takk for fin blogg! :D
Jeg er en usikker skap-glamour-pike som gjerne vil være glamorøs i min brors bryllup neste lørdag. Jeg har en sjokoladebrun silkekjole (halvmatt, tykt og klassisk silkestoff) , Karen Millen "Chocolate". Hvordan kan jeg sminke meg? Håret mitt er gyldenblondt, og jeg har blå øyne.

Glamour-Lise




Kjære Glamour-Lise, kom ut av skapet! Slipp glamouren løs! Du har en gylden anledning i et slikt bryllup. Kjolen høres veldig fin ut!

Det første som slo meg, og en glamourkollega som jeg forhørte meg med, er at det kommer litt an på hva slags smykker du tenker å ha. Til sjokoladebrunt passer det nemlig både med gull og sølv. Og da mener jeg både smykker og makeup.

Hvis du skal ha gullsmykker, kan du ha en skimrende gullaktig øyenskygge på øyenlokkene, og svart eyeliner eller kajal langs de øvre vippene, alt ettersom hva du synes er best å legge. Hvis du ikke har en slik øyenskygge, kan du sikkert finne noe hos Max Factor eller Isadora eller andre merker som ikke nødvendigvis er så dyre, eller slå på stortromma og gå for Chanel. På leppene kan du ha en mellom/mørkrosa leppestift, gjerne litt varm og ikke så veldig skimrende.

Hvis du skal ha sølvsmykker, kan du eksperimentere litt med andre farger også. Den svarte eyelineren/kajalen kan du beholde (obs: bare en tynn strek som ikke er så "synlig"), og du kan ha litt grå/sølv-aktig øyenskygge, men også legge til et sveip av f.eks. en skimrende mørkegrønn som Max Factors "Angel eyes" (en av mine favoritter". Den er en slags blanding av sølv og grå og grønn.. veldig fin (Finnes som enkelt-skygge, rund). Da kan du være litt vågal og ha rød leppestift, men hvis du føler deg litt ukomfortabel med det, finnes det mer transparente og mykere farger - som f.eks. Helena Rubinsteins "Starshell" - den ultimate røde leppestiften for nybegynnere. Chanel har også en del myke rødfarger - sjekk ut de nye Rouge Allure-leppestiftene.

Lykke til! Shine!!

mvh
Glamourbibliotekaren.

mandag, juni 26, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Where to shop in Paris?

Kjære Glamourbibliotekar,

Som du muligens vet, skal jeg en tur til Paris i august. Har vært der en gang før, én dag i løpet av en interrailferie på slutten av 80-tallet, så min lokalkunnskap er vel ikke helt på høyden.

Men du som er slik en bereist og verdensvant kvinne, kan kanskje komme med noen morsomme shoppingtips? Og andre ting vi bare MÅ få med oss?

Hilsen weekendturist

ps: Vurderte å booke rom på Hilton, men det ble for dumt. Paris Hilton, liksom...


Kjære Weekendturist,

Paris er en vakker by. Absolutt noe for enhver smak. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, og jeg kan knappast ta med alt, men her kommer noen tips i allefall:


Sjekk ut Montmartre og gatene nedover bak Sacre Coeur, der er det blomsterbutikker på hjørnet og loppemarkeder og små kaféer. Hvis du er fan av filmen Amelie, ligger kafeen hennes på 15 Rue Lepic; like oppi gata bak Moulin Rouge. En smule turistifisert, men det er jo nesten hele Paris uansett. Gatene i Montmartre er veldig små, trange og hyggelige, og det er mange butikker å kikke innom. På toppen bak kirka er det sånn typisk turistområde; uterestauranter og gatemalere og suvernirer.

De to store varehusene er jo et must; Galeries LaFayette og Printemps. Kjente loppemarkeder er Saint Ouen, Porte de Vanves og Porte de Montreuil. Matmarked: Rue Mouffetard.

Champs-Elysées dumper man jo borti uansett, og det er noen ålreite butikker der også. Zara (klær), L'Occitane (kosmetikk), Fnac (musikk), Virgin megastore om jeg ikke husker helt feil, og selvfølgelig Sephora...... (kosmetikk-heaven). The Gap finnes et eller annet sted også, på andre siden av gata for Printemps tror jeg. En butikk jeg tror du kommer til å like, er Monoprix. Der har de alt mulig for en billig penge (litt sånn Tesco/Target). En klesbutikk for din husbond: Celio langt oppe på Champs-Elysées; en kjede med fine t-skjorter, gensere og bukser osv med ca H&M-priser.

Bokhandler: Brentano's og Shakespeare & co (engelskspråklige).

Ellers finner man små koselige butikker på den andre siden av Seinen også - Latinerkvarteret, Saint-Germain osv. Mange spesialbutikker, bokhandler og ostebutikker f.eks. Jeg likte godt Hemingways favoritt-område, Place de la Contrescarpe i Latinerkvarteret - en typisk liten åpen plass med et tre i midten og små kaféer rundt.

Det er ofte gratiskonserter i Notre Dame; og man kan velge om man vil sitte og høre på organisten eller vandre rundt i kirken. Uansett anbefaler jeg virkelig å stikke innom gotikkens dronning! Hvis man har lite tid, kan store muséer som Louvre føles litt uoverkommelig - der må man ha litt god tid til å fordøye. Men Notre Dame er absolutt verdt turen innom.

Mat: Crêpes! Crème Brûlée! Croissanter!

Til slutt (og dette gjelder alle lesere på reise ute i verden): Kommer du over noen Yves Rocher-butikker, og det gjør du garantert, husk å bli foreviget utenfor dem! Og send bildene til meg når du er tilbake.

GOD TUR!!

Mvh Glamourbibliotekaren.


lørdag, juni 24, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Liten parfymeflaske?

Hei Glamourbibliotekaren!

Jeg fikk med en prøve på en parfyme da jeg handlet et plagg et eller anna sted, du vet sånne små tynne glass med 1 ml i eller noe. Jeg er ikke noe flink til å lukte på nye parfymer for evt. å finne nye favoritter (bortsett fra på tax-free - butikker, hvorfor det egentlig?? Det er da gratis å _lukte_ hvor som helst...). Men uansett, denne prøveparfymen syntes jeg var kjempegod! Den heter Puma woman - limited edition.

Jeg gikk til et parfymeri (o skrekk, de skumle damene!) og så etter den. Fant den, ja - men kun i "stor" flaske på 50 ml. Jeg vil bare ha en liten en, jeg går nesten alltid lei av parfymen før jeg har kommet halvveis i flaska uansett. Testeren var halvfull, men den holdt 20 ml i uåpnet tilstand. Den skumle parfymeridama sa selvsikkert at dette var en "one-shot" - et merke som bare ble solgt nå, og så forsvant det igjen. Og de fantes IKKE i 20 ml. Merkelig med den testeren da, tenkte jeg, men takket så masse for hjelpen (hvilken?) og skyndte meg ut av hennes dronningdømme.

Kjære Glamourbibliotekaren, du som finner kjapt og greit fram i den skumle parfymeriverdenen - hvor kan jeg få kjøpt en liten flaske av denne friske og gode parfymen til sommeren?

Vennlig hilsen
Sommerpumadama!



Kjære Sommerpumadame,
Nok et bevis på at man ikke skal stole på skumle damer i parfymerier. Jeg syntes den historien din hørtes litt fishy ut, så jeg gikk ut på tokt. Her er det jeg fant ut: Pumaparfymene selges både i Vitabutikker og på Cubus-parfymerier, og i sistnevnte fant jeg Puma Woman Limited Editin i både 50 ml- og 20 ml-flasker. 20 ml kosta 139, og størrelsen må jeg si var veldig praktisk!! Så bare fortsett jakten du! Hvem vet, kanskje de har den på Magneten...

mvh
Glamourbibliotekaren

fredag, juni 23, 2006

Breakfast at Tiffany's


For nøyaktig to år siden i dag stod jeg utenfor Tiffany's i New York og tygde på en Danish og drakk papp-kaffe i beste Holly Golightly-stil - og ante fred og ingen fare. Et par minutter etterpå ble jeg fridd til.

Casual glam fredag


I dag har jeg big hair. Hadde prøvetime med frisøren i går og en del av volumet er fremdeles intakt. Det vipper utover akkurat som på Audrey over her. Ellers har jeg mitt "Carrie-necklace", altså med mitt eget navn selvfølgelig, og Coco Chanel - the one and only. Casual glam i dag. Skal prøve å få bord på Villa Paradiso i aften, om de tar telefonen da.

torsdag, juni 22, 2006

Litt luksus i hverdagen

I går fikk jeg ansiktsbehandling på min lokale beautysalong. Det er forresten en ting jeg misunner amerikanerne - beautysalonger på hvert hjørne der man kan gå for den minste lille ting, og sitte med krøllspenner i håret under en diger hårføner og sladre mens man drikker te og sier "oy vey" (jeg har sett for mye på Nanny). Anyway, det er ganske ålreit å ligge inne på et mørkt rom med en lavendelduftende ansiktsmaske og bomullspads over øynene også. Jeg sovnet faktisk.. Dyprens inkluderer dampbad, peeling, maske og ansikts/nakke/skuldermassasje. Og jeg kunne jo ikke la være å kjøpe den deilige Hydra Floral-kremen til Decleor. Så nå er jeg noen kroner fattigere. Men huden er myyyk.


I tillegg prøvde jeg kjolen for nest siste gang... og den blir så FIN! Vakrere enn jeg noensinne kunne drømme om...

tirsdag, juni 20, 2006

Kashmir på bibliotekarlønn!

Den nyeste pressemeldingen fra H&M virker svært lovende:

H&M INTRODUCES 'HARMONY' COLLECTION FOR WOMEN

Limited collection in stores from September 2006.

In the ongoing mission to offer new fashion concepts and good quality at exceptional prices, H&M presents Harmony, a one time collection, available on all H&M markets from September.

The collection's hallmarks are soft and easy, feminine body-skimming shapes that transcend the conventional boundaries between evening clothes, homewear and athletic wear. The Harmony collection shows how the modern woman can mix pieces to create looks that are both comfortable and comforting.

'By mixing leggings, wrap tops, cashmere jumpers and knitted accessories with tailored pieces and denim, Harmony reminds us that fashion rules are meant to be broken and that being comfortable is the key to personal style,' says H&M's head of design, Margareta van den Bosch.

INSPIRATION: The Harmony Collection takes inspiration from the moments when we stretch our minds and our bodies: ballet, Pilates and yoga.

STYLES: Sweatshirt couture, wrap tops, tunics, camisoles, leggings, legwarmers, hoodies, cardigans, scarves, hats, boy shorts and pyjama pants.

COLORS: Tranquil shades of nude, beige, pink and soft peach contrast with darker neutrals including charcoal, anthracite, grey, pigeon blue and black.

FABRICS: Soft, soothing and protective: cashmere, cotton jersey, mohair, fleece, silk, cotton jersey, new high-tech materials and micro fibre.

DETAILS/SHAPES: Lace knits, ribbons and satin-edge trims, drawstrings, eyelets, flat-lock seams, ties, large sleeves and collars.

mandag, juni 19, 2006

Uglamorøst

Jeg fikk nylig et spørsmål om det var noe jeg syntes var skikkelig uglamorøst, men som kanskje tradisjonelt sett regnes for å være glamorøst. Det første jeg tenkte på, var lange negler. Lange negler, samme hvor velstelte de er, er ikke pent synes jeg. Jeg har ikke sansen for neglekunst og "malerier" på neglene, i allefall ikke neglepiercing... Og like ille er det med ustelte negler; altså avskallet neglelakk, nedbitte negler, tørre og flisete og brukne negler.. men det kan man jo gjøre noe med. I dag så jeg en dame som i et forsøk på å få en fransk manikyr, hadde malt på den hvite kanten uten å legge annen lakk på neglene - og den hvite kanten var svært ujevn. Det så ut som korrekturlakk. I tillegg var neglene nesten firkantede. Nei, scary negler er ikke noe for Glamourbibliotekaren. Jeg går for korte velpleide negler, gjerne i en sprek farge, men de MÅ være rene og pene og lakken må være intakt. Eller fraværende. Eller blank eller lys transparent rosa, sånn at den naturlige hvite kanten skinner igjennom. Lange røde Jerry Hall-negler styrer jeg unna.

Det var dagens tekst - siden en av dere spurte.


Sånn - korte og fine:

















Ikke sånn:












Og i allefall ikke sånn - med surfende katter på hver negl:

Mmmm... delicious... Glamorøs mandag!


I aften har vi vært på Ekebergrestauranten og prøvespist en viss vegetarisk treretters. Og må jeg få lov til å si - yummy! Nydelig mat! Jeg er så glad i det stedet; det er så herlig å sitte der og spise god mat mens man ser utover fine Oslo. Det er ikke hver dag man spiser en treretters middag på restaurant, særlig ikke på en mandag, men det er jo fint å vite hva man faktisk skal servere sine gjester - om noen få dager. Jeg kan bare si: gled dere!

Heeeyy!!

Den tidligere nevnte Urban Outfitters, en av mine absolutt favorittbutikker i New York, skal nå også åpnes i Stockholm i tillegg til i København!

June 2006- We are currently recruiting for new management teams for our next stores, which will be located in Copenhagen and Stockholm. Please refer to the jobs page for more information.

Cool!

Dagens kjole


Glamourbibliotekaren is back with a vengeance etter sykdom, og starter friskt med en romantisk kjole som helt klart minner om de man hadde på i 7årsdagen sin på tidlig åttitall. Den kommer - ikke uventet - fra Anthropologie.

fredag, juni 16, 2006

Et lite hjertesukk

Nå for tiden er det veldig veldig sjelden å se artister opptre live på tv, enten det er i studio eller det er ute. Selv om de gjerne vil spille og synge live, får de ikke lov. Og det er ganske tydelig at mange er ukomfortable med å måtte mime. Antagelig er årsaken at det er for mye jobb og tar for mye tid med rigging og lydsjekker osv mellom innslagene, og tid er penger. Men hva er vitsen med å ha ørti store artister på Rådhusplassen når ingen av dem synger live?!

Noen som husker dette?

Nerdebibliotekaren


Glamourbibliotekaren er på bedringens vei. Bevis: Vaskemaskinen går hele dagen, og jeg står på balkongen og stirrer beundrende på sengetøyet som tørker i den varme sommervinden bak syrinen... og sukker lykkelig. (Fascinasjonen for klesvask i vinden har jeg visst arvet fra min mor)

Glamourspørsmål fra leser: Antrekk - Casual?

Hei,
Siden det er snakk om bryllup så har jeg et spørsmål... Jeg er invitert i bryllup i august hvor det står på invitasjonen at man skal være casual kledd. Hva betyr dette? Jeg kan ikke helt se for meg at det betyr casual slik som jeg oppfatter det ordet... Har du noen forslag til bekledning? (På invitasjonen hadde bruden på seg allværsjakke så jeg ser ikke for meg at det skal være så høytidelig, men jeg kan likevel ikke se for meg at gutta kan ha på seg noe annet enn dress...)
Agathe



Kjære Agathe,
Casual i bryllupssammenheng kan f.eks. bety "alminnelig pyntet", så min tolkning er at gutta kan stille i lys dress om de vil, eller f.eks. pen skjorte og bukse. Man behøver jo ikke å komme i joggedress akkurat, men hadde brudeparet ment mørk dress, hadde de jo skrevet det - så her er det absolutt en mulighet til å kle seg litt mer normalt og avslappet. Er det en praktfull sommerdag er det sikkert fint å kunne gå i kortermede skjorter istedet for den mørke tunge jakka. Jeg ser for meg litt flagrende lyse linklær egentlig. Og jentene kan jo gå i sommerkjoler, korte eller lange, som de vil. My kind of wedding! Lykke til!

torsdag, juni 15, 2006

Body Shop og L'Oreal

Det forbauser meg litt at Dame Anita Roddick har solgt Body Shop til L'Oreal. Body Shops "Cruelty free" anti-dyreforsøksgreie og anti-reklame er ganske langt unna den L'Oreal vi kjenner, med tåpelige tv-reklamer som namedropper fancy ingredienser ingen noensinne har hørt om. Roddick forsvarer det med at tanken var at L'Oreal ville lære av Body Shops etiske holdninger til både miljø og menneskerettigheter også når det gjelder business, men er det realitstisk? Vil L'Oreal skjerpe seg etter dette? Jeg må innrømme at jeg er en smule tvilende. Og at jeg synes det er litt kjedelig at alle mindre og uavhengige merker lar seg kjøpe opp av gigantene. Stila, Kiehl's.. og nå Body Shop.

Skjønnhetspoll!

Denne fant jeg i en blogg, og tenkte det kunne være passende for denne bloggen også. Håper mange vil svare!
1. Ungefär hur mycket lägger du på smink/hudvård per månad?
2. Vad väckte ditt intresse för smink?
3. Favoritmärke? Varför?
4. Var handlar du ditt smink? Favoritbutik/favoritsite?
5. Nämn något som kännetecknar din make-up:
6. Vilket var ditt sämsta respektive bästa skönhetsköp någonsin?
7. Hur sminkade du dig för 5/10/15 år sedan?
8. Bästa hudvårdsprodukterna?
9. Bästa makeup-produkterna?
10. Bästa hårprodukterna?
11. Bästa kroppsvårdsprodukterna?
12. Bästa skönhetsbloggen?

Mine svar:
1. Ungefär hur mycket lägger du på smink/hudvård per månad?
Ikke så mye nå lenger - for noen år siden var det ganske mye, men det begrenser seg naturlig nå når jeg har huslån og tjener dårligere. Kanskje 200 kroner? 300? I snitt altså.

2. Vad väckte ditt intresse för smink?
Jeg tror det var da jeg arvet en toalettveske med avlagte leppestifter av en av mine søstre - blant annet noen av disse oransje hylsene med rød marihøne på.. og leppestiften luktet godteri.. hva het de?? Young n' yellow? Dessuten fantes fjortismerkene Debby og Dolly på den tiden, noe som var meget spennende.

3. Favoritmärke? Varför?
Av makeup har jeg mest fra MAC, så det er vel en av favorittene (bra fargeutvalg, ålreit kvalitet), men jeg tror kanskje Chanel er den ultimate favoritten, i allefall når det gjelder kvalitet.

4. Var handlar du ditt smink? Favoritbutik/favoritsite?
Stort sett i utlandet. Ikke mye på nettet. En og annen leppestift på Steen&Strøm hvert jubelår.

5. Nämn något som kännetecknar din make-up:
Jeg liker ikke å dekke til huden, så jeg bruker aldri foundation. Ellers: mye grønt rundt øynene, og stort sett kalde farger.

6. Vilket var ditt sämsta respektive bästa skönhetsköp någonsin?
Verste: En tester på Clinique 3-step hudpleie - jeg kan ikke tenke meg noe verre for huden! Toneren stinket neglelakkfjerner; tror aldri jeg våget å bruke den.
Beste: Umulig å si. Det er så mye bra.

7. Hur sminkade du dig för 5/10/15 år sedan?
5 år siden (2001): Ganske naturlig, brukte ikke blush, stort sett bare mascara, eyeliner og lipgloss, og gjerne fra H&M. Noe fra MAC; et par leppestifter og en øyenskygge. Hadde mye makeup, men brukte ikke så mye. Steg litt i kvalitet utover året da jeg begynte å jobbe fulltid. Alltid rød leppestift på glamorøs fredag, det husker jeg i allefall.
10 år siden (1996): Antagelig mye brunt... Body Shop-sminke, H&M
15 år siden (1991): Antagelig bare mascara, om noe i det hele tatt. Det gikk mer på Body Shop-leppepomader osv.

8. Bästa hudvårdsprodukterna?
Decleor

9. Bästa makeup-produkterna?
MAC sine eyeliners, Chanel sine leppestifter

10. Bästa hårprodukterna?
Paul Mitchell er en favoritt, Redken også.

11. Bästa kroppsvårdsprodukterna?
Palmer's cocoa butter, E45-kremene fra Boots, Biotherm dusjsåpe og peeling (de blågrønne tubene)

12. Bästa skönhetsbloggen?
Tror faktisk ikke jeg har noen favoritt; leser ikke så mange av dem.

Glamourbibliotekar nede for telling

Jeg beklager sterkt den manglende oppdateringen her i bloggen - saken er den at Glamourbibliotekaren er slått ut av et magevirus og glamournivået er ikke helt på topp. Jeg lover å komme sterkt tilbake igjen, når kroppen ikke lenger føles som en punchbag etter en fight med Mike Tyson.

mandag, juni 12, 2006

Sol og sommer, endelig!


Glamourbibliotekaren hilser dere alle god morgen, her hun sitter i knekort skjørt, sin hvite Lipstick Librarian-tshirt og med knallrosa lepper. Og en spesiell hilsen går til alle dere som var med på den glamorøse pikniken på Hovedøya på lørdag - det var en alle tiders dag! Tusen takk!!! Jeg ble behandlet som en prinsesse.

Ha en fin og sommerlig mandag, kjære lesere!




søndag, juni 11, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Sommerbryllup og klær

Hei!
Er man virkelig nødt til å ha lang kjole i juli-bryllup nå partneren skal ha "kjole og hvitt"?

Hilsen
Kirsten S. Jensen


Hei,
Dette er det nok delte meninger om - og hvis man skal på ball på slottet må man kanskje forholde seg til "reglene", men ellers synes jeg at man kan se det an litt. Man må jo ikke nødvendigvis tolke det til at det er galla selv om det står kjole og hvitt. Er det sommerbryllup synes jeg virkelig man kan ha kortere kjole - man behøver jo ikke å gå i en blomstrete sommerkjole akkurat, men en fin kort stilig kjole burde virkelig gå an. Take a stand og protester mot gammeldagse regler! Det er mitt råd. Lange kjoler og hansker osv midt på sommeren er jo bare ubehagelig.

I mitt eget bryllup (som er rett rundt hjørnet) har vi ingen kleskode, og det er fordi vi personlig føler at det er en unaturlig, "stiv" og poengløs tradisjon. Mange er sikkert uenig, men jeg vet at smoking eller mørk dress ikke finnes i alles klesskap - og jeg synes det er urimelig at unge mennesker i etableringsfasen med studielån og huslån skal måtte kjøpe nye dyre dresser hvis de ikke føler at de har råd - eller f.eks. allerede har en lys dress som er fin nok, eller en fin skjorte og en bukse... Også er det tross alt sommer, og det kan bli knallvarmt - og en mørk dress vil jo bare være varm og svett i sola.

Jeg kan ikke forstå at noen skulle bli fornærmet om man ikke fulgte "reglene" heller - det er litt andre ting som burde være i fokus på en bryllupsdag enn hva gjestene stiller i - så lenge man ikke kommer i hullete jeans eller brudekjole...

Lykke til! :-)

Mvh
Glamourbibliotekaren

lørdag, juni 10, 2006

Ah, endelig! Det perfekte paret!

I dag tidlig prøvde jeg på meg min kjærestes Levisbukser bare for moro skyld, fordi jeg regnet med at de kom til å se helt idiotiske ut på meg. Guess what. De satt som et skudd!!! Jeg ble yr av glede og stod siklende utenfor nærmeste forhandler da de åpnet. Dessverre hadde de bare lyse stygge varianter igjen, så jeg suste videre - og på Carlings på Karl Johan fant jeg dem. Den Björn Borg-aktige ekspeditøren sa at de var JÄTTEFINE til meg - hurra! Da er jeg lett å overtale. Jeg retter en stor takk til Lotte, som tipset om å gå til Carlings og lette sitt hjerte til ekspeditørene der! Og jeg anbefaler alle å prøve dongeribuksene til mennene deres, just in case. (Det kuleste er jo at vi kan byttelåne bukser!)

Og Carlings har forøvrig salg nå, bl.a. på Nudie, som noen nevnte i forrige jeans-post.



Levis 512 - min redning

fredag, juni 09, 2006

Scooter-mote

Audrey har fått en navnesøster, nemlig et klesmerke for kvinnelige scooterkjørere. Vi har vel alle sett Audrey i full fart på scooter gjennom Romas gater, med en vettskremt Gregory Peck på baksetet... Hvis du har lyst på en lekker scooterjakke, eller kanskje en bag, sjekk ut www.audrey.no.



Den virkelige scooter-Audrey

Toscana


Hei alle bokormer og filmentusiaster, noen som har tips til bøker man kan lese om Toscana / når man er i Toscana, eller filmer derfra? Bertoluccis Stealing Beauty er given, den har jeg sett hundre ganger og det var den som vekket min Toscanainteresse for ti år siden. Men annet? Thanks!

Glamorøs fredag!


Sommer og sol og glamorøs fredag, hva mer kan man ønske seg? Feriepenger kanskje. Håper de kommer inn i dag. I såfall blir det Pascal-besøk - må prøvesmake Creme Brulee-kaken deres med tanke på begivenheten om tre uker.

En riktig klassiker i dag: 4711 eau de Cologne - eller Kölnerwasser om du vil - gammel og god, og holder ca i fem minutter. Men det er kanskje like greit, for da kan jeg prøve parfymer senere i dag uten at den blander seg inn. Ellers: Rosa leppestift (MAC), hvit søt bluse med små blomster på, og fine sølv-dingle-øredobber fått i 30årsgave av min kommende sister-in-law.

Ha en flott og glamorøs fredag, alle sammen!

torsdag, juni 08, 2006

L'oreal-reklame

L'oreal har vel ikke de mest spenstige tv-reklamene til tross for at de ofte har klart å huke inn store kjendiser. Vendelas telefonsamtale med mamma om den nye hårfargen til Garnier minner om reklamene på femtitallet... Og i går så jeg den nye reklamen for L'oreals lipgloss - med Scarlett Johansson som modell. Hun har i utgangspunktet litt rare lepper, og det ble ikke spesielt vakkert med den supershiny lipglossen... hun bør nok holde seg til litt mer diskrete leppestifter tror jeg. Hun så ikke helt tilregnelig ut der hun satt og smurte på i mengder. (Jeg synes hun ser ut som et barn som spiser jordbæris og har søla rundt hele munnen)


onsdag, juni 07, 2006

Finn stilen: Roman Holiday


INGEN er søtere enn Audrey som Princess Anne som stikker av fra hoffet, klipper seg kort og "gjør Roma" på en dag sammen med den kjekke fotografen (Gregory Peck). En collage inspirert av filmen: Gult honeycomb-skjørt fra Catherine Malandrino, hvit bluse fra Dorothy Perkins, flate Umbria-sandaler a la Audrey fra Delman, øredobber fra Accessorize, veska er Barney's New York sitt eget merke, beltet er av Christopher Kon, isen er sikkert sjokolade, og parfymen er klassikeren Acqua di Parma. Det skulle nok passe bra en sommerdag i Roma.

Glamourspørsmål fra leser: Barmfagre klær

Kjære Glamourbibliotekar,
Jeg var på Norwegian Design for et år siden, og så et eksemplar av boka "What not to wear" ligge på et av bordene der. Veldig oversiktlig og rett på sak, og jeg har ønsket meg den siden. Jeg finner den ikke i Norge, men den er til salgs i et utall eksemplarer på Amazone.
Så, til saken: Jeg husker ikke hva det sto om barmfagres skal/skal-ikke. Hvilke utringninger bør man velge? Kjoler uten stropper er ikke saken for dette folkeferd, heller ikke bh'er med tynne stropper. Altså må man velge med omhu. Og hva slags omhu? Ordet fritt.
mvh Kløfta


Kjære Kløfta,
Aller først: Bøkene til det engelske motepolitiet Trinny og Susannah er å få tak i på Tanum, Norli og Ark vil jeg tro - jeg har i allefall sett dem der. Hvis ikke, er det bare å bestille dem på nettet.

De har en del gode tips, disse damene - samtidig synes jeg de kan bli litt vel strenge. I følge dem skal antagelig ikke jeg kunne bruke boatneck-gensere, bare v-gensere, men jeg er glad i boatnecks og nekter å slutte å bruke dem. Man må gi litt beng i sånne ting og stole på sin egen smak tror jeg. Kanskje se muligheter og ikke bare begrensninger. Men Trinny & Susannah har helt klart gode råd å gi, f.eks. hvordan man kan bygge opp en basisgarderobe, hvordan man kan skjule brede hofter osv osv. Dog er jeg mer fan av do's enn av dont's.

Når det gjelder barmfagres utringninger, så tror jeg egentlig at det meste går an. Stroppeløse kjoler kler de færreste uansett, og er ikke noe mål i seg selv, synes jeg. Vil du vise litt cleavage, kan du jo gjøre det diskret med en v-utringning, så unngår du Dolly Parton-look. Jeg tror det er fint med topper og kjoler som er figursydde, men som ikke er klistret til kroppen (det er sjelden fint til noen...). Heller ikke "baggy" klær - du bør vise kurvene dine og fremheve f.eks. en smal midje. Hvis du har en kjole eller en topp med tynne stropper og føler at det blir for mye synlig BH rundtomkring, kan du jo ta på en liten cardigan, et sjal eller jakke. Det går også an å ha en singlet (som ikke er så veldig utringet) under utringede topper, faktisk. Litt lag på lag uten at det blir baggy og uformelig.

Jeg ville kanskje unngått utringede omslagskjoler - de kan fort fremheve litt vel mye. Og føler du deg Dollly Parton, finnes det forminskende BHer hos Triumph (Lindex f.eks.) - disse tror jeg skal funke veldig bra og holde alt på plass!

Lykke til!

Mvh Glamourbibliotekaren

Jakker

Jeg må innrømme at jeg synes det er litt vanskelig å kle seg nå i denne årstiden. Det man tar på når man skal gå TIL jobb, er garantert helt feil når man skal gå HJEM. Jeg har ennå ikke funnet mellomtingen mellom trenchcoat og hettejakke, men uansett hva jeg velger må jeg jo gå med den over armen når jeg går hjemover.


Denne jakka fra Dorothy Perkins er ganske kul og kjekk og grei, men jeg tror kanskje jeg er på jakt etter noe mer feminint og klassisk. Denne blir jo litt i samme stil som de fire hettejakkene jeg veksler mellom for tiden.



En blazer er kanskje tingen. Nå har jeg allerede tre-fire, men de er nok for store. Denne fra Gina Tricot er ikke dum.


Også har jeg jo en vintage skinnjakke som minner om den nedenfor her, men med enda lengre "snipper" i kragen.. Syltrang men kul. Og varm. Passer ikke helt til varme ettermiddager i allefall.

Hvordan løser dere jakkeproblematikken i disse dager?


tirsdag, juni 06, 2006

Grattis Sverige!


Sverige har nasjonaldag i dag. Glamourbibliotekaren stiller i sin gule Tre Kronor-tskjorte, sånn omtrent omvendt av denne på bildet.

søndag, juni 04, 2006

Velværesøndag



God frokost på balkongen (før det skyet over), deretter knallbra jazzercise-time, så lunsj og litt avslapping hjemme, deretter styrketrening, middag utpå kveldinga og til slutt en velfortjent spa-dusj med ansiktsmaske og hårkur og den slags. Og manikyr hvis jeg rekker det før jeg sovner. Super måte å tilbringe pinsen på! Har hørt mye på NRK Retro også, veldig mye morsomt. Anbefales sterkt fremdeles. God pinse alle sammen!

fredag, juni 02, 2006

NRK Retro


Jeg må reklamere litt for den nye radiokanalen til NRK som settes i gang for alvor i november, men som har prøvesendinger nå i pinsen. Det er en DAB-kanal som også sendes i nettradio, men nå under streiken sendes den på P1s frekvens på radio. Og det er ikke hva som helst som sendes på den kanalen... eller, det er nettopp det det er, det er hva som helst - fra radioarkivet!! I dag har jeg hørt Flåklypa Radio med Kjell Aukrust og Erik Bye fra 1959, Reiseradioen fra 1979, "God aften, mitt navn er Cox" fra 1963, lørdagsunderholdning fra Store Studio på 50-tallet, morgengymnastikk fra gamle dager, et program om norsk punk fra 1980, og intervju med en eksosrype fra 60-tallet. Det er SÅ MORSOMT!! Alle disse vidunderlige perlene fra Radioarkivet, endelig skal vi få høre dem! Det er lov til å ønske seg programmer også - de tar gjerne i mot tips. Som sagt starter ordinære sendinger først i november, men bruk helgen til å tjuvstarte! Skru på radioen!

The Budget Fashionista


The Budget Fashionista, som skriver i denne bloggen, har gitt ut en hendig bok med tips til hvordan man kan være in fashion uten å bruke så veldig mye penger. Sannsynligvis er det en del tips til outlets og butikker i USA, men det kan jo være mer generelle tips å plukke opp for oss også. Må sjekkes ut.

Glamorøs pinsefredag


Det har endelig blitt litt mer sommerlig her i byen, og kanskje kan man til og med sitte litt på balkongen i helga?

I dag gjør jeg et aldri så lite eksperiment - jeg er iført fem år gamle og relativt umoderne bukser. Mørkegrå litt stretchy denim-bukser med en anelse sleng - og uten lommer bak. Remember? Til gjengjeld har jeg en lang blekgrønn tunika over, sånn at mangelen på baklommer er uvesentlig. Og matchende yndlingsøredobber i grønt dingler fra ørene. Kontrasterende lilla øyenskygge måtte til; ellers hadde det blitt grønn overkill. På bena har jeg joggesko.

En smule komfortabel glamour i dag altså - følte behov for det etter 2,5 timer på Sats i går - og ellers skal dagen tilbringes med fin musikk, te og etterhvert styrketrening.

Noen andre som er glamorøse i dag?

Populære innlegg