torsdag, november 30, 2006

Mmmmmmmmyk kasjmir...



Klesbutikken "So Sophie" i Paleet på Karl Johan feiret sin ettårsdag i kveld med å invitere til lukket VIP-selskap etter stengetid med champagne, kanapéer, goodiebags og rabatter. De selger klær fra Missoni, Maggie Wonka, Malene Birger, Whyred, Sophie Faroh og Maisy Bloom, for å nevne noen. Jeg endte opp med en vakker blekrosa (pudderrosa) trøye fra Maisy Bloom i en supermyk kasjmir/silke-blanding. Meget deilig å ha på.

Sommerdrøm



Selv om det ikke akkurat føles som sprengkald vinter riktig ennå, kan man allikevel drømme om sommer og sol... og Toscana, vakre Toscana...

Dette er utsikten fra det lille gule huset vårt i Castelvecchio, to mil sør for Lucca. Et deilig sted.



Og et lite bonusbilde, for å vise hvilket slaraffenliv man lever i Toscana: Glamourgemalens ben, der han lå på trappa og slappet av. I bakgrunnen: Min provisoriske klestørk-snøre foran et uendelig antall oliventrær.

Glamourspørsmål fra leser: Skoleklær

Hei hei!

For en utslitt elev på videregående (ja, det er slitsomt å sitte med lekser 3 timer hver dag ETTER 8 timer på skolen først;) ) med nørdestempel (går realfagslinja),var det et lyspunkt å oppdage bloggen din. For en fin side :)
Nå trenger jeg litt hjelp med garderoben. Har du noen forslag til klær (helst basisklær) det er lurt å investere i? Min store sorg er at jeg ikke kan være for pyntet og lommeboka er ikke akkurat den fulleste. Kan du hjelpe meg?

Hilsen Kjersti


Hei!
Jeg forstår hva du mener - jeg husker gymnaset som en relativt lite glamorøs periode for min egen del; komforten ble prioritert grunnet lange dager, bussreiser og spilletimer osv. Men en basisgarderobe kan jo være fint å ha. Når det gjelder hvor du skal kjøpe disse klærne, har jeg ikke noen spesiell butikk å anbefale - det får bli helt etter ditt budsjett. Basisklær kan man finne både hos lavpriskjedene og blant litt dyrere merker. Her er noen forslag:

*Jeans
*Dressbukser i svart eller grått
*En enkel cardigan
*Noen fine trøyer for å ha innom cardiganen, gjerne med blondekant
*En hvit skjorte
*Et par v-gensere som du kan ha skjorte eller trøyer innom
*Noen skjørt - f.eks. jeans eller cord
*Et par klassiske svarte støvletter
*Trenchcoat
*Dressjakke som matcher alt jeg hittil har nevnt
*En fin kjole som kan brukes til hverdags, og også dresses opp

Jeg føler at jeg gjentar meg selv her nå, så jeg linker heller til tidligere glamourspørsmål:
*Kjøpe klær
*
3 plagg x 3 plagg = 27 antrekk?
*
Antrekk til kurs
*
Ny jobb - nye klær

Også vil jeg som vanlig anbefale fine øredobber.. eller halssmykker, eller hårspenner, eller skjerf, eller armbånd - småting som glammer opp de fleste antrekk.

Lykke til på shoppingturen!

mvh Glamourbibliotekaren.

Screaming Mimi's


Screaming Mimi's er stylistenes, kjendisenes - og min - favorittvintagebutikk i East Village. Der flommer det over av fine og morsomme klær, designerantrekk, sko, tilbehør, alt mulig. Prøverommene er litt i trangeste laget, men det er en del av sjarmen. Her kan man virkelig finne det meste. Anbefales på det sterkeste til den som skal til New York i nærmeste framtid.

(... og jeg angrer på at jeg ikke kjøpte den fine rosa kjolen sist jeg var der...)


bilder: nymag.com

Glamourspørsmål fra leser: Julemusikk?


Kjære Glamourbibliotekar! Hva skal vi fylle våre ører med i desember? Musikksamlingen vår er nokså begrenset når det kommer til juleklassikere. Det finnes en sviskesamling med klassisk musikk, Grex Vocalis' juleplate, og til nøds kan man sette på soundtracket til LA Confidential som iallefall har en nydelig julelåt av Chet Baker. Vi har også en fin singelplate med David Bowie og Bing Crosby (Little Drummer Boy?). Yndlingen vår er Phil Spectors juleplate. Har du noen yndlinger du vil dele med oss? Julemusikk for alle stemninger søkes! Førjulshilsen Kristine :-)


Ah, music to my ears!
Det som ofte er felles for juleplater, er at de varierer veldig i stemning og låtvalg. Jeg og en venninne har år etter år laget egne samlinger av julemusikk, omhyggelig plukket ut og satt sammen til det perfekte soundtrack, etter å ha hørt igjennom hundrevis av plater. Så vår indre krins (innenfor opphavsrettslovens grenser) kan dermed høre de vakreste melodier som perler på en snor, noe man ikke kan ta for gitt når man setter på en juleplate. Men når det gjelder vanlige utgitte album, der det er minst mulig irritasjonsmomenter innimellom, kan jeg anbefale følgende:

*The Singers Unlimited - Christmas
*
Vince Guaraldi - A Charlie Brown Christmas
*
Ella Fitzgerald - Ella wishes you a swinging Christmas
*
Peggy Lee - Christmas with Peggy Lee
*
Christmas with the Rat Pack

*Frank Sinatra - the Christmas album
*Dianne Reeves - Christmas time is here
*
The Verve Christmas album (samling av div. jazz fra labelen Verve)
*
Carpenters - Christmas collection

*Elvis - White Christmas
*
South Park - Mr Hankey's Christmas Classics (for den som er South Park-fan)


Klassiske:
*
Bach - juleoratoriet med John Eliot Gardiner
*
Bach - julekantater med John Eliot Gardiner
*
Händels Messias med Trevor Pinnock og Anne Sofie von Otter
*Rolf Lislevand - Jul i gammel tid
*Polyphony - A christmas present


Ellers er det jo koselige plater av typen Bing Crosby, Doris Day, Nat King Cole.. og hvis du vil ha kormusikk, finnes det mange fine engelske korplater - King's singers, King's college Cambridges kor, Westminster Cathedrals kor osv. Av norske ting kan jeg anbefale Oslo Domkors juleplate og Bugge Wesseltofts "It's snowing on my piano".


Styr unna disse "absolute"-samleplatene - der er det ingen gjennomført stemning i det hele tatt. Det eneste de er bra for, er enkeltlåter av typen "Last Christmas" med Wham, "The Christmas song" med Mel Tormé, og "Little drummer boy" med Bowie og Bing som du nevnte - som du da heller bør plukke ut og sette sammen til egen spilleliste.

Håper du finner noe du liker!

mvh Glamourbibliotekaren




Update:
De har Ella Fitzgerald på Platekompaniet på Oslo City til 99 kr akkurat nå. De har også Sinatra-plata der til en rimelig penge, og Bing Crosby til 79, så jeg.


Dagens kjole


Et av de syv underverker må den være, denne kjolen fra Alexander McQueen. En nøytral, nesten nude farge - men med masse tyll, empire-liv, og vakre vakre svarte broderier. Et tynt lag tyll over toppen gjør at broderiene kommer rett mot huden øverst på brystet. Feminint og nydelig... Definitivt noe Grace Kelly kunne båret med verdighet og prakt i sin ungdoms dager.

onsdag, november 29, 2006

Dagens (morgen)kåpe


Dagens kåpe er faktisk en morgenkåpe fra selveste Oscar de la Renta. Jeg synes den er kjempelekker!! Mønsteret, sateng-stoffet, modellen.. Kanskje den til og med kan brukes som vanlig kåpe... Den kan bli din hvis du spar opp $250 og bestiller den fra Saks 5th ave.

Glamourspørsmål fra leser: Glamour i ammetåka

Kjære glamourbibliotekar,

Det er ikke lenge siden jeg oppdaget bloggen din, men den er like fullt blitt et fast innslag i web-hverdagen. Takk for at du gjør hverdagen litt mer glamorøs :)
Mitt glamspørsmål er et meget hverdagslig et: Hvordan få bittelitt glamour inn i ammetåka? Situasjonen er: Working girl er blitt nybakt mamma og p.t. hjemme i permisjon med ei lita skjønn lita jente. So far, so good. Problemet er et klesskap stort sett bestående av typisk jobbtøy som er lite egnet for kryping på gulvet, amming og trilleturer.
Utfording: Hvordan se noenlunde presentabel ut, men samtidig være praktisk kledd i ammetåka? Er glad i skjørt og har et ok denim-skjørt (knelangt, svakt utsvinget) og et par ok jeans som kan brukes som utgangspunkt.
Er veldig takknemlig for hjelp!
Hilsen Elisabeth


Hei!
Nok en gang har jeg dratt inn mine små glamourmedhjelpere (de som er småbarnsmødre), og takket være dem kan jeg gi deg følgende tips:

"Skjørt er bra! Med ullstrømpebukse og gode støvletter er man også varm nok til å være ute litt. Det vanskeligste er oventil. Jeg hadde en gulpegutt og måtte bytte og vaske hele tiden. Da kan man ikke ha silke og pene ullting som bare tåler rensing... Det fungerte fint med bomullstrøyer fra Hennes. De finnes i flere farger, er billige, har ofte ok passform + kan vaskes på 60 grader. Min mening er at klær laget for amming (sånn med hull midt på) både er dyre og dølle, så ikke gidd å kjøpe det. Så kan man som glamourbibliotekaren sier alltid glamme opp med øredobber. Og putt barnet i sengen og ta deg tid til å dusje og sminke deg før du går ut. Da føler du deg mye bedre!!"

En annen sier følgende:
"Jeans er et supert utgangspunkt. Jeg brukte mye cardigan med bomullstrøye under og synes det fungerte godt til jeans. I dag ville jeg kanskje kjøpt med en av disse utrolig søte omslagskjolene (måtte vel sjekke om den er ammevennlig først!). Dessuten ville jeg kjøpt meg en stilig DIGER veske til å ha babyutstyr i (i stedet for en grusom babybag). Det mest glamorøse jeg kunne tenke meg når barna var riktig små var å sende ut pappaen på en laaaang trilletur. Tenne telys og ta et laaaangt bad eller dusj, med påfølgende ansiktsmaske og neglelakk eller annet man ikke gjør så ofte. Deretter ligge på sofaen og høre på favorittCDen og IKKE gjøre husarbeid. For så å ringe å si at nå kunne han gå innom favorittrestauranten og ta med seg take-away middag og komme hjem. Herrlig!"

De fleste nevner omslagstopper, tunikaer, trøyer og cardigans som fine og enkle plagg. Et velværetips som går igjen er å trene - det får garantert opp glam-følelsen i hverdagen. Mitt tips er å gå mye i skjørt i allefall - da blir man øyeblikkelig mer glamorøs, samme hva man har på ellers. Og smykker, som noen nevnte her. Øredobber! Kanskje best med små stener eller perler som sterke babynever ikke klarer å røske ut..

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren.

tirsdag, november 28, 2006

Julegaver som betyr litt mer


Milliarder av kroner brukes på julegaver til oss selv og hverandre i disse dager, så hvorfor ikke kjøpe noe der pengene faktisk går til noen som trenger dem. Det finnes mange steder man kan shoppe litt og hvor pengene går til veldedige formål, f.eks. Unicef og The Hunger Site. Sistnevnte har hundrevis av fine smykker og øredobber. Eller man kan fjernadoptere et barn gjennom SOS barnebyer eller gi gave til Redd Barna. Eller min favoritt: Gi en geit til en familie i Rwanda - i kjæresten din sitt navn.

Bambusskålene (fra Vietnam) og smykkene kommer fra The Hunger Site, dagboka laget av vevde palmeblader, perlesatt veske fra Bali, skjerf i mykeste alpakka-ull fra Andesfjellene og lysestaker med botanisk mønster, kan alle kjøpes hos Unicef.

Hvis noen har tips om lignende saker, kom gjerne med det - the more the merrier! Det er mange gode saker å støtte.

Dagens kjole


Det er definitivt kjolesesong. Min favorittbutikk i Williamsburg, Brooklyn, altså Brooklyn Industries, har denne søte mørkeblå bohemaktige kjolen med hvite blonder. Jeg ville kombinere den med et par Mary Janes med hæl.

Glamourspørsmål fra leser: Nettkjøp

Kjære glamourbibliotekar!

Du har så mange gode tips til ting man kan kjøpe på utenlandske nettsteder, og det er jo veldig fristende nå før jul. Jeg vet at varer under 200 kr er unntatt toll, men vet du hvor mye det koster å fortolle varer som koster mer enn det?
Hilsen Hege (trofast leser)



Hei!
Jeg har faktisk aldri kjøpt noe til over 200 på nettet, så jeg har ingen personlige erfaringer med dette. Men hvor mye det koster kommer litt an på om du fortoller varene selv, eller om posten gjør det for deg. Man betaler et gebyr i tillegg til merverdiavgift. Sjekk nettsidene deres så får du forhåpentligvis den infoen du trenger. Bøker er vel fritatt, såvidt jeg vet - man kan bestille bøker for over 200 uten at de blir fortollet. Tror jeg.

Det jeg vet, er at det sjelden er noe poeng i å gamble med dette med toll. Jeg fikk engang en pakke til under 200 som manglet faktura, og da måtte jeg maile firmaet og be dem sende dem fakturaen til meg - og fremvise denne før jeg slapp å betale toll. De sjekker de fleste pakkene og det er best å følge reglene.

Hilsen den lovlydige Glamourbibliotekaren.

Bokhyllestolen


Den perfekte stol for en bokelsker! Italienske Nobody&co lager disse stolene, som finnes i seks forskjellige farger. Den kan også spesialtilpasses ethvert behov. Kanskje man kan be om å få et lite innebygd fallbord der man kan ha tekoppen..

Glamourspørsmål fra leser: Leppepomade

Hei Glamourbibliotekaren,

Jeg lurer på om du har noen gode tips til leppepomade. Leppene mine blir så tørre om vinteren, og leppestiften legger seg ikke pent da. Jeg har brukt den vanlige lypsylen, men synes den er litt kjedelig. Jeg har hørt mye bra om Nivea sin, har du prøvd denne? Eventuelt andre du vil anbefale?

takk!
Linda



Hei! Jeg vet akkurat hva du snakker om - etter en uke med tett nese og pusting kun gjennom munnen, hadde jeg vært ille ute om jeg ikke hadde leppepomade for hånden til enhver tid. Jeg har ingen spesiell favoritt, men har mange jeg bruker. På jobben har jeg Superbalm fra Clinique som er helt ok, i bilen har jeg en Philosophy-lipbalm som er fin, og hjemme har jeg i allefall ti forskjellige. Savex funker bra (og minner meg om ungdomsskolen da vi brukte disse hele tiden), Kiehl's sin er bra, og Chapsticks i ulike farger og smaker har jeg brukt jevnt og trutt siden barneskolen. En gang i tiden likte jeg Body Shop sine små krukker, men jeg tror kanskje de gjorde mer skade enn nytte i lengden. Nivea sin har jeg ikke prøvd. Ellers er det jo alltids Elizabeth Arden 8 hour cream.

Sjekk ut noen av disse!

mvh
Glamourbibliotekaren

Sengetøy



Sengetøy fra Calvin Klein, "Brushstroke". Kan kjøpes på Bloomingdales...

Lekkert kvalitetssengetøy er perfekt for en touch av glamour i hverdagen. Calvin Klein og Donna Karen er kanskje litt out of league for de fleste av oss, men Borås Cotton er også fint. Eller Hemtex, som har flere butikker i Norge nå.

Glamourspørsmål fra leser: Skjerf til kåpe


Kjære Glamourbiblotekar!
Jeg er fast leser av din blogg, som forøvrig er superb! Jeg ble i høst lykkelig eier av en fin 60-talls kåpe fra Oasis. Den er svart, har seks knapper i dobbeltspenn øverst, og går ut i en svak A-form. Siden jeg bruker kåpen på kaldere dager, behøver jeg et skjerf til å pakke inn halsen min med, så den ikke er så naken og kald. Men, de skjerfene jeg har "prøvd" med fører bare til at den søte kåpen blir kjedelig, og gjemmer de fine knappene som blant annet gjør kåpen til det den er. Jeg ber derfor en liten bønn om at De, kjære Glamourbibliotekar, kan hjelpe meg. Jeg trenger sårt et tips eller ti til hvilke skjerf som
eventuelt kunne passet.

Dersom du har andre tips til tilbehør (lue, veske, hansker, kanskje t.o.m sko/støvletter) så setter jeg stor pris på det!
Da venter jeg i spenning, og ønsker deg en fin dag videre!

Vennlig hilsen
-Glammy-



Hei! Kjempefin kåpe! Jeg tror du må ha et skjerf som ikke er ment å henge ned og dekke til hele kåpa. Altså et som ikke er for tykt, men som kan surres rundt halsen flere ganger og knytes sånn at minst mulig henger ned. Jeg gjør det av og til med mine pashminasjal, ettersom de er så myke og enkle å ha med å gjøre. Eventuelt et litt smalere skjerf enn pashmina. Men poenget er i allefall at det er lettest med tynnere skjerf og ikke tykke ullskjerf. Jeg tror et hvitt skjerf, en hvit lue (f.eks. baskerlue) og hvite hansker ville vært fint til denne kåpa! Og den er jo som skapt til å ha skjørt og støvletter til. Gå for monokrom sekstitallslook. Grått kan også være fint, eller kanskje grønt for å freshe opp litt. Sjekk Accessorize; de har fine semskede hansker og en del lekre skjerf og vesker.

Håper du finner noe du liker!

mvh
Glamourbibliotekaren

mandag, november 27, 2006

Dagens kjole (salg!)


Denne kan du få kjøpt for 38 pund på Net-a-porter nå. Day Birger et Mikkelsen, tidligere 128 pund. Jeg synes den er svært elegant, og fargen er nydelig. Detaljene likeså.

Nytt servise til jul?


Skal man først ha et klassisk hvitt og blått porselensservise, hvorfor ikke gå for Mulberry sitt...?

Mulberry har også et servise i hvitt med logoen sin i gull (det lille treet), men jeg synes faktisk det så ut som om det var et typisk hotell-servise... altså med en hotell-logo på. Weird.

Origins til Norge


Nå er de herlige produktene til Origins å få tak i her i Norge. Parfymeriene Fredrik & Louisa selger dem, og i disse dager er det visstnok gode tilbud på diverse gavepakker. Origins er en av de største seriene av plantekosmetikkprodukter med eteriske oljer i, de tester ikke på dyr, og de bruker resirkulert papir og materiale i sin emballasje. Mine favoritter: Calm to your senses-serien med lavendelprodukter, A perfect world-serien med hvit te, Night-a-mins-nattkremen, og lipglossene.

foto: Origins.com

søndag, november 26, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Boblejakke

hei igjen!
Jeg lurte på, hva er vår alles bibliotekars holdning til boblejakker? (og boblevester også for den saks skyld, men de har jeg aldri forstått meg på). Er det bare stygt, tacky og uglamorøst? Jeg gikk til innkjøp av en svart, basic boblejakke fra only men jeg er veldig usikker på om det er noe for meg. Varm og myk er den ihvertfall, og det hjelper jo på i disse kalde kjipe dager. Hva slags sko og klær passer evt best til det? Vet at dette kanskje er noe dine prinsipper strider imot, men jeg tenkte jeg ville forhøre meg litt..
kristina



Hei! Jeg er generelt i mot regler når det gjelder klær og antrekk, så her finnes ingen antiboblejakke-prinsipper! Jeg tenker på boblejakke som et ganske sporty ytterplagg, og kan godt forstå at det er fint å ha når det går mot kaldere dager. Jeg tror boblejakker passer best sammen med jeans og vintersko/joggesko, og lue og skjerf såklart. Lauren Graham er ofte iført boblejakke i serien Gilmore Girls, og bruker det konsekvent til jeans. Jeg tror kanskje man lett kan bli seende ut som Ragna Rekkverk fra Pelle Parafins Bøljeband om man kombinerer boblejakke med lange skjørt, så til penbruk er det nok best med en kåpe eller penere jakke.

Når det gjelder boblevest har jeg aldri helt forstått poenget - blir man ikke veldig kald på armene?!

mvh
Glamourbibliotekaren.

lørdag, november 25, 2006

Dagens kjole


Aaaahhh... hvilken korallfarget DRØM fra Matthew Williamson... Dette er ikke en kjole, det er en GOWN.

Glamourspørsmål fra leser: Klær og frisyre på jobben

Kjære glamourbibliotekaren,
jeg fikk tak i bloggen din tilfeldigvis en kjedelig ettermiddagen på jobbet ... og var helt forbauset om denne sida med alle de artige og nyttige hint! Gratulasjon!!!
Jeg leser bloggen din hver dag og rubrikken jeg liker best er "Finn stilen"; dessverre finnes det ikke så mange fine butikker med stort utvalg her i Innsbruck, men ditt råd er alltid treffende, overraskende og original!
Kanskje kan du også hjelpe meg litt å finne stilen min?? Som du trolig allerede gjettet jobber jeg som bibliotekar på universitetsbiblioteket i Innsbruck; jeg sitter ved informasjonsavdelingen, men har av og til også å gjøre med katalogisering og håndskrifter fra middelalderen.
Siden jeg sykler til jobb hver dag må klær være praktisk og stabil, men jeg er lei av å ha alltid jeans, en polo-skjorte, en v-genser og sneakers på; en sportslig look er ok, men kanskje litt mer feminin og samtidig klassisk og stilig!
Det annet problemet er frisyren.... jeg har ganske langt rød-blond hår med fall i, og jeg alltid bærer en kjedelig hestehale... ideer??
Håper at min norsk er sånn passe forståelig :-)
Hilsen fra Tirol!!

M.



Hei! Så hyggelig å ha en leser blant kolleger i Østerrike! Du skriver veldig forståelig og bra norsk!
Når man sykler til jobb, krever det litt mer planlegging med hensyn til antrekk. En mulighet er jo å sykle i treningsklær, og bytte til penere klær når man kommer til jobb - f.eks. skjørt, kjole og sånt. Pene sko kan man jo ha stående på jobben. Men hvis du helst vil sykle i de klærne du skal ha på resten av dagen, kan du jo f.eks. bytte ut jeansen med et par svarte eller grå dressbukser i blant, og kanskje en hvit skjorte istedet for pologenser, og en cardigan istedet for v-genser... det er kanskje best å sykle i sneakers, men du kan jo ha med et par penere sko (eller som sagt ha et par stående på jobben) som du bytter til når du kommer fram. Ellers kan du se hva jeg har svart på lignende spørsmål før - her - og et litt morsomt et her.

Dessuten er det utrolig hvor glamorøs man kan bli av et par fine øreringer, et halssmykke, en ny og fresh leppestift...

Når det gjelder hår, er jeg faktisk veldig glad i hestehale - men man kan jo variere med hvilken side man har skillet på, man kan gre det bakover i en hestehale midt bakpå hodet, en lav hestehale med sideskille, pynte det opp med en fin hårspenne - det er mange muligheter. La deg inspirere her, her og her. Lykke til!

Mvh
Glamourbibliotekaren.

Parfymer fra Fresh


Fresh er en av mine favorittmerker når det gjelder velduftende kroppsprodukter. Deres parfyme Fresh Sugar har vært en favoritt i mange år, og i New York for to og et halvt år siden kjøpte jeg nesten deres Pear Cassis. Dessverre lot jeg den stå. Nå har de kommet med en gaveeske i Limited Edition i forbindelse med jula - "A spoonful of sugar". Mmmmmmmmm....

Travle dager

Hei alle sammen,
Jeg må be om forståelse for at det tar noen dager før jeg får besvart glamourspørsmål. Det kommer inn flere spørsmål pr dag og ettersom jeg har full jobb ved siden av bloggingen, er det ikke alltid jeg har tid til å svare øyeblikkelig. Men jeg skal prøve å få svart på alle! Tålmod er en glamorøs dyd...

mvh
Glamourbibliotekaren

fredag, november 24, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Svart blazer


Hei!

Denne bloggen bringer virkelig litt glam inn i dagene! Tusen takk for gode råd og særdeles god smak. De siste ukene har jeg lett halve byen rundt etter en sort blazer. Jeg vil gjerne ha en som ikke er for stiv/konservativ, men som samtidig kan brukes til kundemøter. Stoffer kan enten være bomull eller velur. Og så vil jeg gjerne at jakken skal være innsvinget og rekke til lysken.Fant en jakke på HM med puffermer og utenpåliggende lommer med ørlitegrann rynker. Jakken er egentlig fin, men jeg lurer litt likevel. Kanskje jeg blir litt for bredskuldret med puffermer siden jeg er bredskuldret fra før? Og er puffermer egentlig noe som bare er kult akkurat nå (eller er det umoderne allerede?) og som jeg kommer til å angre på senere? Jeg vil jo helst at jakken skal bli brukt til våren også... Og så er det dette budsjettet da. Har max 600 å bruke på jakke nå.
Kan du hjelpe meg snille deg?

Amalie



Hei og takk for spørsmål, hyggelig at du liker bloggen min.
Jeg tror nok puffermer synger på siste verset nå - det har vært in i et par års tid. Hvis du vil ha noe som skal vare litt, tror jeg heller du bør gå for en helt klassisk svart innsvinget blazer. H&M burde ha noen - de har ganske mye fint i sin "classic"-avdeling, og de har alltid svarte og grå dressjakker og bukser. Ellers kunne du kanskje se på InWear eller Match? Jeg har ikke vært der på en stund, men jeg vil tro at de har en del klassiske plagg der også. Det ultimate er Tiger of Sweden, men da må du nok tredoble budsjettet ditt... Evt. gå dit på januar-salg! Blazeren på bildet over her, er fra nettsidene til H&M, under jakker - utstillingsvindu 2, bilde 3, og koster 398 kroner.
Kanskje noen av leserne har sett klassiske blazere nylig? Anyone?
Håper du finner noe du liker!

mvh
Glamourbibliotekaren

torsdag, november 23, 2006

Dagens kjole


Det går inflasjon i korte stroppeløse kjoler i butikkene for tiden, har jeg inntrykk av - så her er istedet en lang herlig syttitalls-inspirert rosa drøm av en kjole fra Kay Unger, med draperinger og rysjer som om det var en gresk antikk karyatide.

onsdag, november 22, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Makeup og hår til juleball

Hei!
snublet over siden din, og fant ut at du virker veldig dyktig. Og mitt "problem" er altså at det nærmer seg juleball, og jeg lurer litt på hvordan jeg skal sminke meg. Kjolen jeg skal ha er litt beige aktig, med små paljettblomster på, utrolig nydelig (men vanskelig å forklare). Har du noen bra tips til hvordan jeg kan sminke meg? Har blå/grå øyne. Har også krøllete blondt hår, som jeg ikke aner hvordan skal bli på juleballet.

mvh T.M.



Hei!
Jeg kan tenke meg at lilla øyenmakeup kan bli en fin kontrast til blondt hår og beige kjole! Ikke veldig kraftig kanskje, men kanskje en nøytral/beige skygge under, blandet med en skimrende lyselilla + en litt mørkere lilla som du kan bruke som eyeliner. Litt rosa blush i kinnene + rosa leppestift eller lipgloss. Ikke dekk til huden for mye; det er fint med naturlig hud. Nå vet jeg ikke hvor langt håret ditt er, men har man krøller er det jo ofte fint med utslått hår - kanskje med en fin hårspenne på den ene siden (alt etter hva slags smykker du velger). Bruk serum eller andre produkter for krøllete hår (f.eks. John Frieda sine) som definerer krøllene litt.

Jeg så forresten at det var rabatt på makeup fra Max Factor nå (Cubus?) - de har fine øyenskygger med god kvalitet.

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren

Glamourspørsmål fra leser: Stoffbutikker på nett

God morgen!
Jammen er det et lyspunkt i novembermørket å ha oppdaget sidene dine! Koser meg med å lese både nye og arkiverte artikler som jeg synes har gode tips. Lett å identifisere seg med glamourdamer som trenger både selskapstøy og sjøstøvler, og som ikke har ubegrenset budsjett men likevel sterk dragning mot alt silke og kashmir eller noe som ligner....
Men altså, apropos novembermørket, lange deilige "innekvelder", Vogue (og amerikanske Harper's Bazaar som for tiden er min favoritt) og nå også Glamourbibliotekarens sider, som alle som stimulerer kreativiteten og inspirerer til garderobefornying. Saken er den at jeg liker å sy. Og det er jo bra, bortsett fra at antall tøybutikker og utvalget i de som er har blitt dårligere og dårligere. Derfor sliter jeg med å få fatt i fine stoffer! Jeg kjenner til Stoff&Stil som er stor og selger pr post, men savner egentlig litt større utvalg, og mer spesielle og kanskje eksklusive metervarer. Og det er selvfølgelig dette jeg lurer på om Glamourbibliotekaren har noen gode tips på? Jeg bor på Vestlandet, men handler gjerne på internett, postordre o.l. så geografi ingen hindring.
Mens jeg venter på svar får du ha god bedring av forkjølelse! Jammen godt å kose seg på sofaen da, og hvis du ikke allerede har den anbefaler jeg deg å be gemalen stikke innom en helsekost for å kjøpe Celestial Seasonings Tigerte! Den hjelper mot det meste :)

Månestråle i vestavind



Hei og takk for bedringsønsker og teanbefaling!
Mitt beste tips er å ta en Oslo-tur og sjekke ut stoffbutikkene på Grønland - svært mye lekkert... Men i mellomtiden kan du sjekke ut følgende (som en venninne tipset meg om - Glamourbibliotekaren har gode hjelpere):
*Norsk nettbutikk som selger silke
*Linker til mange forskjellige engelske/utenlandske håndarbeidssider
*Cheap Fabrics
*Reprodebot.com
*Fabrics-store.com
*Og her er adresser til gode stoffbutikker i Oslo

Jeg har ikke prøvd noen av disse selv og kan derfor ikke garantere noenting, men de kan jo i allefall være et sted å begynne. Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Dagens sko


Dagens sko kommer fra Shopintuition.com - og de er oppkalt etter selveste Audrey Hepburn. "Audrey peep toes" - og er vel egentlig en kopi av Christian Louboutin-sko (hence rødfargen under sålen). Men lekre!

tirsdag, november 21, 2006

Robert Altman


Robert Altman er død. En av mine absolutte favorittregissører. Alltid like trist når de store gutta dør. Særlig når de fremdeles var aktive - Altman slapp jo sin siste film nå i sommer; den glimrende "A prairie home companion". Andre highlights: Short Cuts, Gosford Park, Nashville, Kansas City... Han rakk i allefall å få æres-Oscar før han døde.

Glamourspørsmål fra leser: Tilbehør til julebordkjole IV

Det strømmer på med julebord-glamourspørsmål... og jeg som ikke en gang skal på julebord selv?!

hei,
jeg elsker siden din, snublet over den i går og er nå helt avhengig, hehe... Tenkte kanskje du kunne hjelpe meg. Jeg har kjøpt en nydelig fotsid sort kjole med halterneck-knyting, og lurer på tilbehør. Skal på julebord, samt tenkte den til nyttår også. Jeg er 1,65 høy, normalt bygd, mørkebrunt hår og blå øyne, 23 år. Problemet er at kjolen er noe for lang for meg, og jeg kan ikke legge opp. Tenkte å løse dette med å bruke støvletter som går til knærne, ingen kommer til å se dem. Går dette an? Eller har du noen andre forslag? har kjøpt noen lange sorte hansker, men det blir kanskje litt i det meste laget eller hva? Har du noen forslag til fine øredobber som ikke koster så mye? Som veske har jeg en en sort en som kan minne om Chanels berømte lille veske, men ikke helt sikker på om det er veien å gå. Er det best med en veske uten stropper, eller går det med en med lenker. Noen forslag? håret tenkte jeg å ha løst med littegranne satt opp på kronen. Lurer også på sminketips. Kler ikke kajal da. Kjolen har en sølvdetalj foran. Har du noen forslag til et bra antrekk til julaften? Skal lage mat så det må være praktisk... Takk for at du har laget denne fantastiske siden!!!
hilsen kjolejenta




Hei og takk for spørsmål!
Ettersom kjolen har en sølvdetalj, må du i allefall passe på at alt annet metall også er sølvfarget. Hvis veska har gull-lenke bør du velge en annen, men ellers synes jeg godt du kan ha den. En clutch/konvoluttveske er også lekkert, men det spiller ikke så mye rolle - fargene er viktigere. Du kan godt ha støvlettene under hvis kjolen blir i mer passende lengde da. Hvis ingen uansett kommer til å se hva du har på føttene, velger du det som er mest praktisk for deg. Hanskene tror jeg jeg ville droppe på julebordet - men på nyttårsaften passer det jo fint med litt over-the-top-glamour. Med håret løst / halvveis oppsatt, er det fint med øredobber. Her står du veldig fritt, så lenge de er sølvfargede. Du kan ha små eller store ringer, dinglende lengre øredobber, små perler.. Sjekk H&M eller Glitter, de har ganske billige øredobber. Makeup: sølvfarget øyenskygge, mascara, en tynn svart strek langs de øvre vippene, rødrosa lipgloss.

Når det gjelder julaften, kan man heller satse på en slags hjemmekoselig glamour - særlig om man skal lage mat. Forklekjoler er veldig in nå, eller andre kjoler man kan ha pologenser/hvit bluse/ langermet genser under. Utnytt det! Tykke strømpebukser og passe høye hæler er fint til. Rødt og grått er fint sammen, moderne - og rødt er jo julens farge. Eller mørkeblått.

Lykke til!
mvh
Glamourbibliotekaren.

Glamourspørsmål fra leser: Tilbehør til julebordkjole III

Å så flink du er! Kanskje du kan hjelpe meg i samme slengen..? Jeg har kjøpt en rød stroppeløs silke kjole fra Oasis. Det røde og hvite båndet i midjen har jeg byttet ut med et sort silkebånd. Jeg har sorte lakkpumps med silkesløyfe på på tuppen. Jeg trenger da råd til smykker, veske og strømper! Julebordet er på fredag 24.11. Hjelp!

Her kan du se kjolen.
Forresten så lurer jeg på om jeg skal bytte til
denne kjolen, men de er ganske like. Jeg har langt lyst hår og trenger forøvrig hjelp til sminke og hår også!

Christine



Hei!
Dette er jo smak og behag, men umiddelbart synes jeg den andre kjolen er aller finest. Det er jo forøvrig ikke stor forskjell på dem når du har svart bånd i livet på den første. Og uansett hva du velger, kan du gå for samme tilbehør. Ettersom du har svarte sko med sløyfe på, og svart bånd i livet, vil denne vesken (som jeg sikkert har skrevet om før) fra Accessorize passe fint. Gå for tynne svarte strømper. Hår: Ettersom du har langt hår, kunne du jo prøve å få til en høy hestehale med litt vipp? Modellen på bildet her er veldig classy uten et eneste smykke. Ta et par små øredobber, f.eks. perler eller et par små diamanter. Ikke noe halssmykke. Makeup: Pass på at leppestiften / lipglossen står til kjolen, kanskje litt mørkere, men ikke veldig rosa i allefall. Hvis du har teknikken inne, kunne du jo gå for eyeliner i sekstitallsstil - en tynn svart strek over vippene. Og evt. litt hvit øyenskygge, og mascara naturligvis.

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Kasjmir fra H&M


Julekatalogen fra H&M kom nylig, og den mest interessante siden var naturligvis den som presenterte deres nye kasjmir-gensere. Men såvidt jeg kunne se, var det bare én modell - v-genser. Jeg er vanligvis glad i v-gensere og bruker dem rett som det er, over bluser, over trøyer, over skjorter - men når det gjelder kasjmir vil jeg faktisk foretrekke rund hals. I Paris hadde de fire modeller på sine kasjmirplagg i Le Marais hvor jeg kjøpte min - de hadde cardigan, pologenser, v-genser og rund hals. Valget var dermed enkelt for min del - for noe av det jeg elsker med kasjmir, er å ha det rett mot huden. V-gensere med dyp utrigning har man jo noe under. Cardigan har man noe under. Pologensere liker jeg bare hvis de er av typen tykk ullgenser. Men rund hals var perfekt. Og den ble min.

H&M kan nok ikke vente å motta bestilling fra meg denne gang.

mandag, november 20, 2006

Vogue igjen!


Ah. Hjemmedag grunnet forkjølelsen som ser ut til å slå ut alle omkring meg for tiden - heldigvis var det litt igjen av HäagenDazs-bøtta fra torsdag. Fint for såre halser. Jeg ble anbefalt av min glamourgemal å ta en titt i postkassa, og der lå UK Vogue, Vanity Fair og New York Magazine. På en og samme dag, og attpåtil når man ligger på sofaen og kjeder seg litt. Lovely.

Desembernummeret av Vogue er forresten en 90årsjubileumsutgave. Masse tidligere cover på forsiden. Og VF er den meget omtalte med en lettkledd Br*d P*tt på - bildene han aldri godkjente.

søndag, november 19, 2006

Finn stilen: Isprinsesse



Lek Sonia Henie på lange islagte elver med snøen dryssende ned over grantrærne: Skøyter fra Don Jackson, grå kåpe fra Ann Taylor, chandelier-skjørt fra Anna Sui, mohaircardigan fra Miu Miu, ørevarmere fra Accessorize, muffe fra Debenhams, pelskrage fra Luffly (alt er selvfølgelig fuskpels), Aria drop-perleøredobber fra Tiffany's, og en kopp varm sjokolade med krem.

fredag, november 17, 2006

Dagens kjole


Dagens kjole kommer fra Rebecca Taylor. Organza, silke, vakre farger. Mmmmmmm.

Hverdagsluksus


Amerikanske Vogue kom i posten for en stund siden, og i går fikk jeg endelig satt meg ned med det. (Og en liten bøtte Häagen-Dazs Vanilla Caramel Brownie... Av og til må man unne seg noen ekstra kalorier.)

Cate Blanchett er nydelig både på coveret og i reportasjen inne i bladet.

Glamorøs fredag


Vær hilset, alle lesere. I dag stiller Glamourbibliotekaren i grønn kina-aktig bluse, grønne glitrende stener i ørene, rosa Guerlain-leppestift og den fine fine Serge Lutens-parfymen "Vetiver Oriental". Mitt store hvite krus fra Starbucks (ca. 0.35 liter) med New York-bilder på er fullt av te med honning til ære for min noe såre hals. Og Vivaldi toner ut av høyttalerne, sunget av Deborah York. En fin morgen!

torsdag, november 16, 2006

Fine støvler



Regnet har plaska ned i hele dag, det har knapt vært dagslys - så disse støvlene skulle jeg gjerne hatt for å oppmuntre meg litt. De kan kjøpes i museumsbutikken til Victoria & Albert Museum , og villblomstmønsteret er fra et gammelt tapet fra 1864, designet av William Morris.

Finn stilen: Weekend på landet


Weekend på landet i november - med det siste hagearbeidet før snøen faller. Jakke fra Anthropologie, stripete Lily McNeal-genser fra Shopintuition, trøye med blonder fra H&M, jeans fra Acne, støvler fra Ilse Jacobsen, skjerf /lue / votter fra Dorothy Perkins, øredobber fra Agatha, Coltranes "Blue Train" er et vakkert soundtrack, og parfymen er faktisk en herreparfyme - men den funker for kvinner også. Vetiver fra Guerlain.

Glamourspørsmål fra leser: Antrekk til Dolly-konsert

Hei, Takk for denne bloggen. Jeg har allerede kommentert flere av innleggene, og tipset min venn glamourarkeologen om den, men nå er tiden moden for et spørsmål: Jeg er i likhet med deg den lykkelige innehaver av konserbilletter til Dolly Parton i Spektrum i mars (det er lenge til, men planlegging er jo halve gleden). Hva slags dresscode bør jeg legge meg på? Vi vi vil jo danse og ikke bare sitte på tribunen, så vi har billetter på gulvet foran scenen. Det utelukker vel stillett og sånt, dessuten tror jeg ikke jeg er villig til å investere i cowboyboots bare for denne ene kvelden. Uansett, jeg regner med å sove med hårruller kvelden før konserten, og skinnyjeans er vel et opplagt valg. Men min indre honkytonk-gal drømmer om frynsejakke og rhinestones, og det kan fort bli overkill. Hva mener du?
Partonesque hilsen Glamourantropologen

Hei, og grattis med billetter!
Dolly-antrekk: Min første tanke er noe rosa. Min andre tanke er noe utringet. Min tredje tanke er stramt belte i midjen. Min fjerde tanke er at disse tre tingene tilsammen er ganske langt unna den verden jeg befinner meg i... (Men nå er det jo ikke meg det gjelder) Du kan jo selvfølgelig tråle loppiser og bruktbutikker for et skikkelig cowgirlantrekk; frynsejakke og topp med skulderputer og et voldsomt skjørt, men det vipper jo fort over til karneval på den måten. Hvis man skal dresse seg opp til countrykonsert og samtidig ha glamouren i behold, tror jeg en guttejentelook med jeans og rutete skjorte er tingen. Ettersom det er in med ruter nå, finner du sikkert et eller annet uten å lete altfor mye. Dropp bootsene, helt enig. Joggesko er tingen på konsert. Og hvis du vil være riktig gjennomført med en dæsj harry - finn et lisseslips! Eller kanskje du kan finne en rysjete hvit bluse og en vest, sånn som Dolly hadde på Jay Leno en gang. Og heller satse på høyt hår og masse rouge...

Lykke til med planleggingen!
mvh
Glamourbibliotekaren.

Glamourspørsmål fra leser: Tilbehør til julebordkjole II

Tusen takk for genial blog, du er dyktig og jeg tror du er personen til å hjelpe meg. Rundt jul er det jo mye events overalt, og jeg har kjøpt en kjole jeg tenkte jeg kunne bruke i både 50årsdag til svigerfar og julebord med jobben, den er ganske allsidig og fin. men problemet er å style den. har litt idèer men kunne tenke meg å få litt input. Kjolen er grå med lysegrå broderier på (fra vila), stroppeløs og den går inn i livet. veldig søt. For å bryte litt med det veldig søte lurte jeg på om jeg kunne bruke noen litt tøffe/kule sorte lave støvletter (nesten helt like disse bare i sort), og gjerne sorte øredobber + veske for å binde sammen antrekket litt? Med en grå (?) strømpebukse? Hvordan foreslår du å lage håret og sminken? jeg har halvlangt lysebrunt hår og blå øyne. Om ikke disse skoene passer, hva annet foreslår du? jeg trenger svar så fort som mulig!
tusen takk for hjelpen.
Kristina



Hei! Kjolen høres veldig søt ut, og jeg er enig i skovalget ditt. Et alternativ kunne være disse, som er en cirka-kopi av Chloe. De er ganske tøffe og ikke ultrafeminine egentlig. Jeg tror jeg ville gå for svart strømpebukse til grå kjole. For å gjenta meg selv til det kjedsommelige: Jeg liker best øredobber - disse kan være fine, ettersom de er både svarte og sølvfargede. Denne eller denne veska. Hår: Enkelt oppsatt i en smooth knute eller hestehale. Sminke: Ettersom alt annet går i svart og grått, ville jeg ha en lekker leppestift i en rosarød farge, for å ha en kontrast. Guerlains KissKiss-leppestifter er fine; de som heter noe med "Rose". Vil du ha enda mer dramatiske lepper, finnes det en veldig fin rød fra Chanel; Rouge Allure #18 "sexy". Øyenmakeup kan gjerne gå i grått og svart, men ikke gjør veldig sotete øyne - vær litt diskret. Veldig sotete øyne + veldig markante lepper = Robert Smith fra The Cure - ikke akkurat det man vil se ut som i svigerfars femtiårsdag.

Lykke til!
mvh
Glamourbibliotekaren.

onsdag, november 15, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Tilbehør til julebordkjole


Hei.
Var på nettet og lette etter tips til julebordet, da jeg av en eller annen grunn snublet over denne siden. Jeg skal på julebord 2. desember og har kjøpt meg en lilla kjole på LaRedoute. Jeg liker en litt røffere stil, og har mørkt kort hår. Er litt usikker på tilbehøret som alltid. Har svarte høye støvletter fra Bianco med snøring bak og vurderer å bruke disse. Har en veske med lilla paljetter, omtrent som den på bildet. Men det er ikke helt min stil.
Mottar tips med stor takk.


Hei! Veldig fin kjole! Jeg tenker umiddelbart at svarte støvletter og svart hår passer godt til svart veske og sølvsmykker. Jeg vet ikke hva slags butikker du har tilgang til - postordre kan jo være litt risky ettersom julebordet er bare et par uker unna, men se om du finner f.eks. en svart clutch ala denne, eller en litt enklere veske som denne i butikkene der du er. Til den typen kjole og kort hår, tror jeg det blir fint med øredobber. Dropp halssmykker. Du kan jo se etter noe lignende som disse eller disse. Går for grå/sølv øyenmakeup og rosa leppestift.

God fornøyelse!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Granit


Granit, den svenske hus&hjem-kjeden som åpnet butikk på Grünerløkka i år, skal snart lansere en kleskolleksjon. Myke fine yogainspirerte klær som kan brukes til daglig. Høres koselig ut.

Forøvrig har de mange fine slike lysslynger/kjeder der - min favoritt året rundt, ikke bare i jula, er de små englene som pryder vinduskarmen min på stua. Kanskje må det kjøpes inn fler.

Foto: Granit.com

Glamourspørsmål fra leser: Svart eller gull - eller noe helt annet?

Hei! Tusen takk for flott blogg - jeg har stor glede av dine geniale tips ;-) Håper du kan hjelpe meg forut for julebordssesongen; å finne riktige antrekket ofte et mareritt for oss som ikke er str. 38-42. Etter ett par år med klassisk bukse og dressjakke har jeg endelig lykkes i å være tidlig nok ute og har funnet et antrekk jeg er superfornøyd med. Nydelig (synes jeg da!) sort kjole med stropper og tilhørende jakke i gjennomsiktig stoff. Er veldig fornøyd med både kjolen (faller tungt nok, ofte ett problem når man er såkalt "rund") og jakka (skjuler overarmene uten at man ser helt tantete ut) - men er veldig usikker hva jeg skal gå for når det gjelder sko og smykker. Må legge til at kjolen og jakka har ørsmå broderier av sorte "perler". Tenkte litt på gullsko, men det blir kanskje vel hardt? Og hvis man går for gullsko; da kan man vel ikke ha sorte strømper? Noen tips til sko og smykker? Gjerne en liten veske også; mulig min 8 år gamle pompadour selskapsveske i svart fløyel med svarte perler kan passe? Hilsen Åse

Hei!
Jeg tror jeg ville gå for svarte strømper, svarte sko, gullsmykker og gullveske. Jeg tror det gir best balanse mellom antrekk og tilbehør. Den svarte veska di kan sikkert funke også, om du ikke finner en gullveske du liker. Jeg er stor tilhenger av øredobber fremfor halssmykker - ofte må man velge enten eller, så de ikke må kjempe om oppmerksomheten. Men et stort halssmykke og bittesmå øredobber er også fint. Sjekk Accessorize eller H&M for gullvesker, evt. andre kjedebutikker også. Og relativt billige smykker kan du finne f.eks. på Arts&Crafts, Belladonna, Glitter, butikker som selger Pilgrimsmykker osv., i tillegg til tidligere nevnte Accessorize. Det kan være fint med smykker som har steiner i f.eks. rødt eller grønt - det er mye farger rundt omkring i butikkene nå, så vurder det også. Evt. bytt ut gull med sølv - det er kanskje lettere å finne både vesker og smykker i sølv nå for tiden. Det er mange muligheter! Og husk nå endelig en fin rød og skimrende leppestift!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Dagens kjole


Dagens kjole er en riktig rød julekjole og kommer fra Marc by Marc Jacobs. Yndig?!

tirsdag, november 14, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Konsertantrekk

Hei!

Jeg skal på konsert med Thomas Dybdahl om en stund og lurte på hva du vil anbefale? Det er ståplasser så gode sko må jeg ha, men hva med resten av klesdrakten og tilbehøret? Vil legge til at vi er en gjeng som skal ut og spise middag, og ta et glass vin før konserten, så antrekket bør matche begge eventer :) Tusen hjertelig takk for hjelpen!

Dybis


Hei!
Ståplasser på en konsert som varer kanskje to timer + kanskje en times venting før konserten begynner + evt. kø utenfor = komfort foran høyglamour. Casual glam er mitt beste råd. Ikke høye hæler - med hæler får du ikke sjans til å nyte konserten. Joggesko er ofte det beste inne på konserter, synes jeg. Du kan jo velge et par som er litt diskré - svarte, f.eks. - så du ikke føler deg altfor Sport Goofy. Ellers kan jo antrekket bestå av fine jeans med lekker topp og cardigan, eller pologenser, eller hvit skjorte, og en fin jakke eller innsvinget blazer (- og av enkelhetsskyld valgte jeg alle plagg fra H&M, bare for å illustrere hvilken retning jeg tenker). Det kan være lurt å ha en litt stor veske som du kan putte klærne i om det skulle bli varmt, og det kan det jo bli i folkemengder. Lag-på-lag er dermed en praktisk (og moderne) løsning. Også kan du glamme det opp litt med store dinglende øredobber og en rosarød leppestift!

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Design-kleenex

For oss som feller en tåre i blant, er det kommet en nyhet: Kleenex i ovale designesker med lekre mønstre! En must-have til glamourkontoret! Se bare her:




mandag, november 13, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Vintersko

To spørsmål i en smekk:
Hei glam-biblio!
Å, så bra at bloggen din finnes! Har nettopp oppdaget den, og er frelst. Digg med slike norske.
Mitt enkle, men store, spørsmål er: Hvordan kan man holde seg varm på bena i vinter, uten å se ut som en fjortis eller en has-been med uggs? Jeg var i London nylig, og holdt øynene vidåpne, men der snør det jo ikke... ankelstøvletter med stilletthæler passer akk, så dårlig på norsk vinterføre... Ser at pels-støvletter bekler en rekke ben i byen, men jeg stoler ikke helt på Folket. Blir takknemlig for svar!
Vennlig hilsen
Elisabeth


Hei Glamourbibliotekar,
Har akkurat oppdaget siden din, den er kjempebra! Veldig stas å oppdage noen som har en litt klassisk tilnærming til fashion - og som også er fan av stilen til Audrey Hepburn!
Nå som vinteren nærmer seg med stormskritt har jeg oppdaget et lite problem, og det er vintersko. Skapet mitt er fullt av høye hæler og wedges men innimellom trenger føttene en dag på flat mark og da helst iført noe annet enn sneakers. Støvletter uten hæler syns jeg ser ganske corny ut og snøresko er liksom veldig tante Anna. Har du noen gode råd?
Jorunn


Hei begge to!
Dere beskriver mitt eget dilemma om dagen. Å kombinere noe varmt, feminint, stødig og komfortabelt er ikke lett. Jeg har lett i dagesvis men blir aldri helt klok på det. Jeg er avhengig av å ha gode sko, for jeg går langt hver dag. I sommer testet jeg å bytte sko når man kommer til jobb, og det er jo ofte nødvendig om vinteren - man vil ikke nødvendigvis traske inne en hel dag i goretex. Dermed er jeg ikke så desperat etter at vinterskoene skal være superfine ettersom jeg ikke trenger å ha dem på hele dagen. Og til penere bruk, når jeg ikke behøver å gå langt, har jeg svarte klassiske støvletter. Når det er riktig kaldt, bruker jeg digre sko fra Viking. Er det mildt og snøfritt, bruker jeg joggesko. Men så har vi alle de andre dagene, når det snør og det er passe kaldt. Jeg tror jeg har kommet fram til at jeg må finne noe sånt eller sånt eller sånt eller sånt eller... Det er ikke lett å velge. Men jeg tror denne typen støvler kan være ganske fine selv om man går med skjørt.
Her er et eksempel på klassiske svarte støvletter med lav hæl, om man har bruk for det.

Lykke til, til oss alle tre!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Glamourspørsmål fra leser: Tørr hodebunn

Kjære glamourbibliotekaren!
Det er vinter, lufta er tørrere - og hodebunnen min tørker helt fullstendig ut! Nå har det gått så langt at jeg ikke har noen hårfrisyrer som fungerer, uansett hva jeg gjør så klarer jeg ikke motstå trangen til å klø på den stakkars, irriterte huden som drysser ved den minste berøring. Det er like før jeg utvikler mine sveip over skuldre for å sikre meg mot ulekre hudflak til et nervøst tic (Jf reklamen: "Ser du for deg flass i dette bildet?" NEI!)
Jeg synes sjøl jeg har prøvd mye nå, uten særlig suksess... Diverse hårkurer og innpakninger funker ikke, og dessuten begynner de å spise litt på glamourpotten i lommeboka mi. Jeg begynner med andre ord å bli desperat (prøver hva som helst) og blakk (kan ikke kjøpe hva som helst). Jeg vil tro at den stakkars huden min helst ville sitte inne i god og varm stue med olivenolje og varm håndkle rundt hodet annahver kveld - men man har jo et liv å leve også! Hva gjør jeg nå?

Fortvilet hilsen
Fruen



Hei!
Jeg kjenner absolutt problemet. Ut i kulda og inn i tørr varm luft, luer, vind og vær gjør jo at både hud og hodebunn oppfører seg helt annerledes enn om sommeren. Hvis du ikke er plaget med fett hår, prøv å vaske håret sjeldnere (2 ganger i uka bør holde, kanskje til og med én i en liten periode). Evt. bare skylle det med vann om det ikke er skittent (altså hvis det ikke er fett/svett og du ikke bruker mye produkter). Jeg tror shampoo har en del å si i denne sammenheng - unngå Herbal Essences og andre sterkt parfymerte shampooer fra dagligvarebutikker. Min hodebunn er ganske fornøyd med Urtekram-serien, som du kan kjøpe på helsekostbutikker. Den likte også Creme de coco fra Bumble&Bumble, men den er mye dyrere. Jeg tror ikke spesialshampooer er løsningen nødvendigvis - jeg tror det beste er å finne det mildeste av det milde og vaske håret sjeldnere. Og kanskje klippe neglene så du ikke scratcher opp hodebunnen for mye... Evt. begynne å strikke så hendene er opptatt når du f.eks. ser på tv... Jeg har i allefall erfart at kurer, innpakninger og spesialshampooer faktisk kan gjøre problemet verre. Jeg har sikkert millioner av frisører mot meg nå, men dette er altså mine erfaringer. Det er ikke sikkert det funker for deg. Men sjekk iallefall ut hva som finnes av milde shampooer på helsekostbutikkene.

Kanskje det er lurt å massere hodebunnen før du vasker håret, så du får i gang litt blodomløp også. Også er det alltid smart å drikke ekstra mye vann når man merker at huden blir tørr.

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Dagens jakke


Dagens jakke kommer fra Mango. Kort og litt sekstitalls i en modell som svinger lett ut, også i ermene. Jeg så den på Steen&Strøm forleden - riktig lekker. Det som også er lekkert, er frisyren til modell Milla Jovovich. Det vises kanskje enda bedre på bildet under. Hadde det bare ikke tatt så lang tid å gro det ut igjen.. (jeg sliter fremdeles med mellomløsninger etter Sienna/Maggie-frisyren jeg spontant pådro meg i jula i fjor)


foto: mango.com

Glamourspørsmål fra leser: Juleball

Hei!

Nå skal jeg snart på juleball, og jeg har ikke peiling på hva jeg skal ha på meg! Eneste jeg vet er at jeg har lyst på en stroppeløs kjole, knelang, de fleste pleier å gå i hvit, sort, rødt, baby blått og rosa, så jeg har lyst til å skille meg litt ut. Helst ikke så veldig dyr. Så trenger jeg jo noen pene høye sko også + tilbehør.
Har du noen forslag? På forhånd takk.

Hilsen Merete


Hei!
Jeg har kikket litt i butikkene, men har ikke den fulle oversikt, det må jeg innrømme. Du har rett i at det er veldig mye sort, rødt og rosa der ute, særlig når det gjelder stroppeløse kjoler. Hva med sølvgrå? Eller grønt? Hvis du er villig til å fire på kravene når det gjelder noe stroppeløst, så så jeg en kjole på H&M i en lekker mørkegrønn farge; silkeaktig stoff. Ikke dyr. Den var knelang, ermeløs og hadde normalt dyp utringing. Jeg laget en gang en collage med en kjole i noenlunde samme farge, så hvis du liker den, kan du jo la deg inspirere her. Veska fins fremdeles på Accessorize, og kopier av skoene kan du sikkert finne i kjedebutikkene.

Eventuelt, hvis du vil skille deg ut og ikke se ut som alle andre, kan du jo ta en tur på Fretex eller andre bruktbutikker og se om du finner en eller annen fin retrokjole. Gjerne i brokade; det er jo veldig in nå.

Eller hva med denne fra Oasis - med svarte sko, svart veske og sølvsmykker?

Ellers fant jeg en fin svart stroppeløs kjole med rødt mønster på Coast - klikk på "collection" og scroll bort til det tredje siste antrekket.

Når det gjelder tilbehør og sko, avhenger det jo av antrekket - men gå for runde sko fremfor spisse, gjerne med en reim over vristen, og en klassisk clutch-veske. Det som er lekkert til stroppeløse kjoler, er store/lange øredobber og ikke noe halssmykke.

Håper du finner noe du liker!

mvh
Glamourbibliotekaren.

søndag, november 12, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Neglelakk som holder

Kjære glamourbibliotekar!
Takk for en lekker og inspirerende blogg. Leser bloggen din med iver hver dag, og nå har jeg et spørsmål jeg håper du kan hjelpe meg med. Det er mulig du har vært innom temaet før, men jeg trenger tips til en neglelakk som holder det den lover, og ikke går i oppløsning dagen etter påføring. Ser for meg en lys blekrosa/beige farge. Har du noen forslag?

vennlig hilsen Sissel



Hei Sissel! Takk for snille ord!

Jeg tror generelt det er lurt å bruke en fargeløs overlakk, samme hva slags neglelakk du har. Da holder den bedre.

Jeg prøver å tenke på hvilke neglelakker jeg har brukt i det siste, og hvilke som har vært best. Jeg har hatt noen fra Dior og Lancome som jeg har likt godt. Og Art Deco. OPI-lakkene mine holder ganske dårlig, så de vil jeg nok ikke anbefale. Nivea har noen lyse pastell-lakker som holder bra. Og Maybelline sine har jeg stort sett vært fornøyd med. Og Mavala, men de tror jeg ikke er å få tak i her lenger.. av en eller annen grunn.

Kanskje leserne har noe å tilføye?

mvh
Glamourbibliotekaren.

Tips til konsert


Jeg vet ikke om noen av dere var på Cosmopolite og hørte Dianne Reeves nå i kveld, men hvis ikke - og hvis dere bor i Oslo-området - dra til Sandvika på tirsdag, for guds skyld! Hun er en ubeskrivelig jazzvokalist, nydelig og klar stemme og et unikt talent i improvisering. En av mine absolutte favoritter gjennom tidene. Dette var min tredje konsert med henne, og hun blir bare bedre og bedre. Hvis dere så George Clooney-filmen "Good night, and good luck" i vinter (Oscarnominert for beste film) hadde hun en rolle der som sangerinne.

Gå på konsert på tirsdag! Bærum kulturhus, for dette er vår tids Sarah Vaughan.

fredag, november 10, 2006

Marni-støvletter


Disse var jo litt fine. Ikke det jeg har mest bruk for akkurat nå, men jeg prøver å finne inspirasjon til å kjøpe ting jeg faktisk behøver umiddelbart - vintersko og et par Mary Janes med litt hæl. Men jeg har ikke lyst til å shoppe... Så i mellomtiden surfer jeg på nettet og prøver å se om det er noe jeg liker. Og disse Marni-støvlettene falt litt i smak. Men det får bli en annen gang.

Hva har makeupartistene i vesken sin?



Slike artikler/bildeserier liker jeg. Selvfølgelig er det egenreklame fra deres side, men who cares. Her kan man altså ta med seg gode tips til hva det er smart å ha i vesken, uansett størrelse.

Coltrane


Hvor hadde jazzen vært i dag uten Coltrane? Og hvor hadde jazzen vært hvis Coltrane fikk leve lenger, og ikke ble drept av kreften i en alder av 40? Det hadde vært interessant å vite, men det får vi aldri svar på. Sannheten er i allefall at denne mannen var en banebryter og et musikalsk geni som på mange måter kan sammenligne med Bachs betydning for den klassiske musikken. Coltrane og Bach har mye til felles; linjene i musikken, evnen til å treffe rett deg i hjertet når du ikke er forberedt på det. Hør på Matteuspasjonen, hør på Naima. Det finnes ikke veldig mange liveopptak av Coltrane å få tak i på dvd (og ingen av Bach...) - men når jeg først ser han på tv, tilsynelatende nøktern og beskjeden, men med en innlevelse i musikken og en utstråling som sier at musikken virkelig var religionen til denne mannen, da får jeg bare lyst til å gråte.

Glamorøs fredag


God morgen kjære lesere! Glamourbibliotekaren stiller i dag i tekkelig rosa blomstrete bluse med knytesløyfe i halsen - og hadde en utfordring med å finne leppestift som ikke kræsja altfor mye. MAC Viva Glam IV ble en slags løsning. Blusen sammen med noen dråper Guerlain Shalimar gjør denne dagen litt ekstra glamorøs. Aftenen skal tilbringes på lukket konsert med Jono el Grande & The Luxury Band, men før det må jeg ned i byen for å kjøpe den nye Bachkantateinnspillingen til John Eliot Gardiner, samt se etter vintersko. Planer ellers: Konsert med Dianne Reeves i morgen. Andre som har noe å melde? Ha en fin dag!

torsdag, november 09, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Hva pakker man til en helgetur til Helsinki?

Kjære Glamourbibliotekar.
Som du vet har min mann og jeg fått barnevakt denne helgen og drar av gårde på romantisk par-tur til den finske hovedstaden Helsinki!
Finland er kjent for sin arkitektur og design og ikke minst for sine flotte biblioteker, så dette må være et passende reisemål for en bibliotekar med make. I løpet av oppholdet vil vi nok spise ute både en og to ganger, besøke museum, bibliotek og varehus og kanskje til og med våge oss ut i den finske natten.. Er det mulig å være så freidig å be om en liten collage som inspirasjon før kofferten pakkes i kveld? Beklager den svært korte fristen.
Med vennlig hilsen Marimekkobibliotekaren


Hei på deg!
Heldiggris! Dere får det sikkert kjempefint. Her kommer mitt forslag til koffertinnhold - noe varmt, noe yndig, noe praktisk og komfortabelt og noe litt luksuriøst:
Lekker og litt tjukk trench fra Bottega Veneta, mørkebrunt ullskjørt fra Diane von Furstenberg, grønn tynn bluse fra Goldhawk, trøye fra H&M med liten blondekant nederst som du kan ha under blusen, Mulberry Bayswater, varme støvler fra Skoringen, blekgrønt kasjmir-skjerf fra Shopintuition, øredobbene er også derfra, og koselige votter fra Accessorize. God tur!!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Nye parfymer fra Crabtree&Evelyn


Crabtree&Evelyn, tidligere ett av mine favorittmerker for mid-price kroppsprodukter, har kommet med to nye parfymer i høst: Lost og Found. Målgruppen er nok yngre enn den vanligvis er, og utifra beskrivelsen tror jeg kanskje ikke det er noe for meg - men jeg synes flaskene var litt fine. Dessuten er det ikke hver dag det kommer nye produkter fra den kanten - jeg har inntrykk av at de har færre ting enn noensinne, i allefall i Europa. Man må til USA for å få tak i nydelige Savannah Gardens, og finner du noe fra Nantucket Briar eller Spring Rain i Europa er du heldig. Vanilje-serien finnes ikke i det hele tatt lenger. De satser heller stort på de fire-fem duftlinjene sine - Rose, Wisteria, Freesia og Lily of the valley. De eneste man får tak i her i Norge i allefall. Men jeg synes ikke de er så spennende... Selv om rosehåndkremen dog er pure luxury.

onsdag, november 08, 2006

Juleselskap etterlyses!

Glamourbibliotekaren småløper ned trappene i Louvre, klar til selskap...


Jula er ganske low-key i min familie - ingen glamorøse juleball eller selskaper. Det er heller ikke fest på jobben. Og såvidt jeg vet er det ingen venner som skal ha noen form for dress-up party. Eller er det det...? Noen som føler seg kallet til å arrangere selskap i år? En gylden anledning til å iføre seg sine juveler og høye hæler... Anyone??

Accessorize


Accessorize har ofte en ganske fin kolleksjon av smykker, vesker og annet tilbehør på denne tiden av året. Her er et lite utvalg, for den som planlegger julens selskaper.

Handleliste fra Net-a-porter.com

Her og her lister Net-a-porter opp hva de mener vi bør kjøpe fortest mulig. Jeg overlater saken til de med penger, men synes jo denne tunikaen fra Anna Sui er søt.

tirsdag, november 07, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Antrekk til Palmroth-støvletter

Hei!
Takk nok en gang for en flott og inspirerende blogg! Jeg er så glad for at også andre bibliotekarer enn meg er opptatt av det ytre, like mye som de indre kvalitetene :-)
På en flott studietur til Helsinki i juni fikk jeg en ny "venn" - den finske skodesigneren Pertti Palmroth!!!! Fantastiske sko, helt utrolig gode på mine føtter iallefall. Dette kan bekreftes av bibliotekarkollegaen som ble ledet på ville veier samtidig som meg........(forøvrig finnes et (av få) utsalg i tredje etasje på Steen & Strøm - til denne bibliotekarens store glede)
Så ser jeg på hjemmesiden deres et par støvletter som gjør meg helt ør! Bare se:
Støvletter
Hva kan en bibliotekar som tenderer mot det glamorøse velge for slags antrekk til disse? Gjerne med flere forslag - både på jobb og fest?!
Mvh, Anette


Hei på deg, takk for fine ord, og gratulerer med å ha funnet skodesignerfavoritten din! Takk for tipset også, dette kan sikkert være noe for flere lesere.
Når det gjelder antrekk til de sterkt røde (eller er de oransje?) støvlettene, ville jeg gått for svart-svart-svart. Noe annet tror jeg vil prøve (og mislykkes i) å konkurrere om oppmerksomheten, så for at støvlettene skal virkelig komme til sin rett, ville jeg satse på et rent svart antrekk. På jobb: svart skjørt (smalt eller a-linjet), svarte strømper, svart topp (høyhals for litt sekstitalls-look, eller litt utringet/v-hals/rund hals). I festlige sammenhenger: Kjole. Den kan godt være søt og feminin, det gjør det bare kontrastfylt. Men også en helt smal "den lille sorte" vil være flott til disse støvlettene. Eventuelt en tekkelig langermet skjortekjole, som den øverst til høyre her av Tory Burch (fra net-a-porter.com).

De to kjolene til venstre er fra H&M - en med litt høyere liv, korte ermer og krage, og en ermeløs med v-utringning og belte i midjen. Smalskjørtet og de to toppene er også derfra. Så kan du jo slå til og ha en matchende veske om du vil (dette er Mulberrys Emmy i rødt skinn) eller røde øredobber (disse er fra Julie Sandlau), men jeg tror det kan være like fint med svart veske og gull-øredobber.

mvh
Glamourbibliotekaren


Populære innlegg