tirsdag, juni 05, 2007

Glamourbibliotekaren spør leserne:


På dager som disse, med sommervarme og sol og lyse kvelder, hva er deres ultimate sommer-gjøremål? Jeg tenker altså på ting man kan gjøre etter jobb på en vanlig hverdagskveld. Selv er jeg veldig glad i balkongen min, og kan sitte der i timesvis med en bok (men hadde jeg hatt hage, skulle jeg danset rundt i nattkjole og plukket blomster hver kveld...)
La meg få høre deres favoritter!
Maleri: "Sommernatt", Kitty Kielland

17 kommentarer:

Anonym sa...

Være ute!!

Helst ta med seg det man trenger og dra ut i skogen/fjellet/fjæra, lage middag og spise den der og så nyte resten av ettermiddagen/kvelden ute. Det er min absolutte favoritt.

For de mer urbane er jo balkong eller en park/utekafé tingen da :)

Stjernesøkeren sa...

Som helt fersk heste-eier er det selvfølgelig å reise i stallen som er toppen på sånne lange, late sommerkvelder. Barbakk rusletur i skogen, med lukta av varm skogbakke i nesa, fuglesang i ørene og en lykkelig hest som topper i ørene og koser seg med å være ute :)

Etter ridetur pleier vi å leie ut hestene så de får gresset i veikanten, ettersom innhegningene begynner å bli ganske så nedbeitet. Den beste lyden i verden er lyden av en hest som mumser gress i solnedgangen!

Anonym sa...

Min favorittsyssel tilsvarer Glamourbibliotekarens: Sitte på verandaen med bok og te (ja, selv om det er varmt), Bach eller Callas, med volumet tilpasset slik at jeg kan høre fuglekvitter og lekende barn. Sommer!

Også må jeg innrømme at en løpetur langs fjorden, gjerne med hunden og innlagt bading er supert!

Balanse sa...

Alene: Spionere på kattelivet i bakgården, lettere hengslengt i hengekøya som er bundet opp på balkongen, med en kopp te/iskaldt glass rosévin og tjukk bok i fanget.

Med andre: grilling i parken, på deilig mykt teppe, med noen pils eller kaffekoppen.

Jenny B sa...

På varma sommarkvällar tycker jag mycket om att sitta utomhus och läsa. Om jag haft en balkong, skulle jag även kunna lyssna på vacker musik samtidigt, men nu får jag klara mig utan det. Jag har en fin liten park utanför porten, och så ofta jag kan tar jag en bok och letar upp de sista solstrålarna.

Anonym sa...

Ligge i hengekøye i hagen (er så heldig å ha stor gammel mystis hage) høre musikk, spise jordbær og sånn passe ofte bli avbrutt av lekende treåring.

Jørn Roeim sa...

Rusle rundt i hagen etter at mørket har falt på, nyte lyder og dufter, tenne lys i den japanske delen av hagen og kanskje sitte der en stund i fred og ro, gjerne med et glass rødvin, og bare være ...

Anonym sa...

Jeg prøver å bade hver dag, selv når jeg jobber. Det gikk fint i fjor. Innledet sesongen i går med spasertur ut til Paradisbukta og (raskt) kveldsbad. Anbefales for instant sommerfølelse!

Anonym sa...

Som i går: Mozarts "Bortførelsen fra Seraillet" på katalansk vis på Festspillene, så byen sett på kirkespir-nivå fra et tak fylt av Rioja, venner og jordbær.

-Silje

Anonym sa...

Det må være å sitte ute uten å fryse, være uten TV-lyder og bare prate med gode venner.

Anonym sa...

På hverdager ligger jeg ute på altanen og koser meg i sola, med bøker eller annet småpjusk. I går tok jeg med symaskinen utpå der og laget nye trekk til spisestolene mine :-)
I helgene er det beste i verden å samle alle mine beste venner for å grille, drikke pils og fnise ut i de små timer, på altanen med nye hagemøbler, puter, blomster og lykter - før vi drar på byen for å vise frem hvor brune vi er blitt :-)
Sommer er herlig!

Anonym sa...

Mig hittar man garanterat på en uteservering nära vatten, med en kall öl, snygga solglasögon och en god bok.

n o r d i n g å r d e n sa...

Å jag njuter av massor, såsom fixa med alla blommor, vattna, plantera, flytta runt dem, äta gott, ligga i skuggan, ligga i solen , vara ute på sjön och ro den lilla ekan, dricka kallt vin, umgås med vänner, sitta uppe en varm sommarnatt med sambon, ligga i en hängmatta och läsa en bra bok el inredningstidning, planera en stor sommarfest .... ; )) Mari.

elisabeth sa...

Så pussig - i dag tenkte jeg på å lage akkurat en sånn spørreundersøkelse på min blogg! Det var da jeg dro stolen ut i sola for å sitte utenfor leiligheten og lese en bok. Det slo meg at det er første dagen jeg kunne sitte i skyggen uten å fryse. Så DET er min favorittaktivitet - den samme som din, glambibliotekar: God sittestilling, lettlest bok (krim eller velskrevet chic-lit passer best i sola - evt Elle US), solbriller, hatt og nok solkrem til at jeg kan sitte der leeeeenge... og et glass cola light.

Anonym sa...

Nå som det er sommer, savner jeg en veranda. Jeg kunne til og med nøyd meg med en fransk balkong. Eller en hyggelig bakgård. Da hadde jeg nok tatt med pc eller bok ut i solen (eller skyggen). I mangel på nære uteplasser, så rusler jeg til nærmeste park, men det er ikke like praktisk.

Faustina sa...

Hvitvin i boks! Et glass hvitvin, noen cashewnøtter og bok/killersudoku. Sitter foran huset og føler meg hensatt til fjernere strøk, godt hjulpet av naboen som spiller sitt hjemlands (Makedonia) musikk på h-ø-y volum...

Anonym sa...

Det er deilig å innføre siesta (hvis man ikke er på jobb da) midt på dagen, sånn at man kan tøye de lyse kveldene og gå midnattstur for å plukke blomster e.l:-)

Populære innlegg