mandag, desember 31, 2007

Årets definitivt siste innkjøp


Jeg skulle bare i bokhandelen for å kjøpe ny Moleskin-planner. På andre siden av gata så jeg Massimo Dutti-skiltet, og husket plutselig kasjmirklærne jeg så der for noen måneder siden. Det var et 40%-skilt i vinduet. Voila! En beige stor myk v-genser i 100% kasjmir, og en svart superdupermyk genser i en blanding av kasjmir og silke. I'm all set for 2008!

En liten 2007-kavalkade



Årets reise: New York, som vanlig - ikke minst fordi vi denne gangen slo på stortromma og bodde på et vidunderlig hotell:

Årets hotell: Library hotel, så klart. Et herlig konsept - blanding av bibliotekar-nerderi og nedtonet eleganse. Perfekt for en glamourbibliotekar.

Årets leseopplevelse: Mange.. men "Et livs musikk" er nok av de bedre jeg leste i løpet av året. "The Book Thief" fikk meg til å gråte.

Årets plate: Jeg ble veldig glad i Keith Jarretts live-plate ("My foolish heart"), Paul Lewis' Beethoven-innspillinger samt Andsnes' innspilling av Griegs ballade i g-moll. Av pop likte jeg Salem al Fakirs plate veldig godt.

Årets konsert (pop): The Police i Århus... Dreams do come true. Og Suzanne Vega på Rockefeller.

Årets konsert (jazz): Ok, det er egentlig ikke jazz, men de hadde med seg jazzmusikere og det var på en jazzfestival: Steely Dan i Stockholm. Knallbra!

Årets konsert (klassisk): Alfred Brendel i konserthuset. Hele Risør Kammermusikkfest-uka. Werner Güras Schumann-konsert på Oslo Kammermusikkfestival.

Årets parfyme: Av de nye jeg kjøpte er jeg nok mest fornøyd med L'Artisan Parfumeur Piment Brulant, men den jeg har gjenoppdaget og virkelig lagt min elsk på, er Boucheron.

Årets kleskjøp: Eeeh. Et par jeans fra H&M som er helt perfekte. Jeg har jo nesten ikke kjøpt klær.

Årets vakreste på Oscar: Rachel Weisz og Kate Winslet.

Årets best kledde: Helena Christensen. Alltid.

Årets filmopplevelse: Simpsonsfilmen tror jeg - det er herlig å sitte i en kinosal og le høyt gang på gang. Det gjør man ikke ofte. Lady Chatterley var fin også.

Årets teateropplevelse: Hjemkomsten var bra. Markens Grøde var bra. An-Magritt var veldig bra.

Årets botaniske opplevelse: Min fine praktvindel som eksploderte og blomstret med tilsammen flere hundre blå vakre blomster i løpet av noen sommeruker. Alle blomstene blomstret kun én dag hver. Rekord: 27 blomster på én dag. Balkongen var gårdens pryd.

Årets mest misbrukte ord: Glamour. I allefall i forhold til min egen definisjon. Ordet har blitt forsøplet på så mange måter, både i form av dårlige realityprogrammer, c-kjendiser/sladder og andre kommersielle og overfladiske sammenhenger som er så lite glamorøst som det kan bli. Jeg må tydeligvis fortsette å kjempe for at ordet skal få tilbake sin fine betydning, litt mer i retning av old-school glamour og personlig egendefinert glamour. Vekk fra trashet. Dere, mine kjære lesere, er også mine disipler! Gå ut i verden...

Årets sørgeligste hendelse: Min firbente sølvpelsede nevøs bortgang...

Årets presang: Perlekjedet jeg fikk av glamourgemalen til jul. Nydelig, klassisk og evig. For en mann jeg har! Which brings me to the final:

Årets mann: Glamourgemalen!!

søndag, desember 30, 2007

Finn stilen: Nyttårsaften II


Om du skal se den gamle operaens aller siste forestilling "Teppefall", eller om du skal spise middag med gode venner, kan følgende antrekk passe fint: Skjørt fra Monsoon, syrinfarget kasjmirtopp fra Schumacher, perlebånd fra Tiffany's, sko med sløyfe fra Din Sko, veske med blomster fra Valentino, lip & cheek creme fra Becca, og parfymen Grenats fra Keiko Mecheri.

What's Up Doc?


Hva er bedre på en tidlig søndagskveld enn en 70tallsfilm med Barbra? "What's up doc?" fra 1972 står på planen - og kanalen er FEM (altså TvNorges "kvinnekanal" som jeg ennå ikke har sett på...) Motspilleren er Ryan O'Neal. I'll be there!

Bilde fra Warner Bros

Følg med, følg med!


Det nærmer seg et lite jubileum her i bloggen - snart har det vært fem hundre tusen besøkende siden jeg la inn teller i september for to år siden. Det må markeres på ordentlig vis. En liten konkurranse med en fin premie venter! Følg med, kjære lesere.

lørdag, desember 29, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Paris i januar



Hei! Jeg og samboeren skal til Paris i januar. Har hørt at det er veldig kaldt der på vinteren, og i og med at det også blir mye gåing har jeg litt problemer med å finne ut hva jeg skal ha med meg. Lurte derfor på om du kunne hjelpe meg med å sette sammen en liten collage med antrekk. Gjerne noen få plagg som kan settes sammen til flere forskjellige antrekk. Mvh Randi

Hei! Paris er fint året rundt, og det er sikkert kaldt der i januar. Varm og glamorøs er to stikkord som enkelt lar seg kombinere. En ullkjole fra Topshop kan kombineres med Karl Lagerfelds svarte cardigan, som også går fint sammen med et skjørt fra H&M og en hvit bluse fra Chloé. Og når man er i Paris må man selvfølgelig ha et delikat skjerf i halsen - dette er fra Yves Saint Laurent. Pensko fra Anthropologie, gode og varme vintersko fra Timberland som også kan brukes til skjørt, ullkåpe fra Iisli, Chloés bay bag, smykke fra Anthropologie - og i Paris må man bruke franske parfymer: YSL Rive Gauche er en klassiker.
God tur!

mvh Glamourbibliotekaren.

Winkie / Clifford Chase; oversatt av Bård Kranstad. - no: Font Forl., 2006. - 248 s. : ill.


ååå, lille Winkie, som blir tiltalt for 9678 lovbrudd - alt fra terroristvirksomhet og hekseri til å ha fortalt skolebarn at jorda er rund og kretser rundt sola. Og naturligvis er han uskyldig i alle punkter. Velkommen til en grusomt urettferdig rettssak: Verden vs den lille gamle teddybjørnen.

Glamourspørsmål fra leser: Kasjmirjakke

Noen som kan hjelpe? Jeg har ikke vært på shopping på lenge... husker jeg så noe lignende på Massimo Dutti, men det begynner å bli en stund siden. Lesere??

HJELP! Hvor finner jeg en grå, lang kasjmirjakke til å ha utenpå min grå silkekjole til nyttårsaften?! Tror jeg har sett en på bloggen din før i høst, men jeg fant den ikke igjen da jeg lette.
Takk for en kjempefin blogg forresten! Den har blitt en del av mitt daglige nettrituale, virkelig inspirerende!
mvh G.

fredag, desember 28, 2007

Tea with Jane Austen


En av mine venninner gir meg alltid de mest delikate innpakkede presanger. Til jul fikk jeg en vakker gaveeske med hattemoter fra gamledager på, og inni, under flere lag med silkepapir, fant jeg den nydelige boken "Tea with Jane Austen". Her er historier om Jane Austens forhold til te (hun var nærmest besatt, ikke ulikt visse andre...), Wedgwood-porselen (ditto), sitater om te fra hennes bøker, oppskrifter på tekaker... Den perfekte gavebok til en te- og Austen-elsker, med andre ord. Bingo!

Glamorøs fredag


Straks lillejulaften kommer, mister jeg oversikt over ukedag og klokkeslett. Men plutselig forstod jeg at det er jo fredag i dag! Antrekk: Rød silkepysj, myke sokker, hår til alle kanter. Planer for dagen: Lese, se en film, spille piano, drikke te. Ja, rett og slett sånn. Jeg ELSKER å ha ferie!!!

Ha en riktig fin fredag, alle sammen!

torsdag, desember 27, 2007

The Book Thief / Markus Zusak. - [New York] : Alfred A. Knopf, 2006. - 584 p. : ill.

Bøker og de skrevne ord redder livet til hovedpersonen Liesel gang på gang, i bomberegn og harde tider under andre verdenskrig. Tyskland blir bombet av de allierte samtidig som jøder blir forfulgt og sendt i konsentrasjonsleir. Fortelleren er Døden, en svært sympatisk skikkelse som blir like trist hver gang han må "softly carry a soul in my arms". Internasjonal bestselger, egentlig rettet mot ungdom, men denne kan virkelig leses av alle. En nydelig bok, hvis temaer dessverre er aktuelle den dag i dag.

Her er anmeldelsen fra NY Times.


obs! ISBD-innførselen henviser til en annen utgave enn den som er avbildet...

Dagens fangst


Takk for mange forslag - noen hadde jeg lest før, og Hässelby var den første tanken som slo meg da jeg åpnet gavekortet på julaften. Men da jeg kom til bokhandelen i dag og så pocketbokhylla, husket jeg plutselig alle bøkene jeg lenge hadde tenkt å lese... og da ble det fire paperbacks istedet for en nyhet. (Hässelby kan vel noen låne meg etterhvert, tenker jeg)

To Nobelprisvinnere, en eksistensialist og filosof, og en norsk klassiker:
  • J.M. Coetzee - "Elizabeth Costello"
  • José Saramago - "Den andre mannen"
  • Jean-Paul Sartre - "Skjels år og alder"
  • Dag Solstad - "Genanse og verdighet"
Herlig! Her skal der leses. Men først må jeg fullføre The Book Thief. Bare tohundre sider igjen nå.

onsdag, desember 26, 2007

Tips, please?


Jeg fikk gavekort i bokhandel til jul! Jeg klarer ikke å bestemme meg - skal jeg gå for en av årets nyheter i hardcover, eller flere tidligere utgivelser i paperback? Hvilken bok/bøker ville dere kjøpe?

Dagens kjole


Net-a-porter.com har startet sitt romjulssalg. I kategorien "kjoler" finnes mang en kjole kjent fra "Finn stilen"-collager her i bloggen, eller fra "Dagens kjole"-kategorien. Prisene er fremdeles svimlende høye, dog. Men dagens kjole ikke av de dyreste - den er fra Day Birger et Mikkelsen.

mandag, desember 24, 2007

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 24


Da gjenstår det bare å ønske mine kjære lesere en RIKTIG GOD JUL. La julefreden senke seg i takt med skuldrene!

Hilsen eder alles Glamourbibliotekaren.

søndag, desember 23, 2007

På NRK3 i kveld kl. 20:


Say no more!

Bilde fra tv-skjerm

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 23


Jeg er vokst opp med pynting av juletre på julaftens formiddag, med Tre nøtter til Askepott som soundtrack. (Det forklarer hvorfor jeg aldri har sett den filmen i sin helhet, men en hel del bruddstykker omkring 25 ganger tilsammen.)

Dog er det lillejulaften som er den mest vanlige dagen å pynte treet på her i Norge. Glamourbibliotekarens edelgran er pyntet med arvegods (riktig gamle kuler), glamourgemalens første par sko, heklede snøfnugg signert farmor, plastperlehjerter signert nevøer, stjerne fra kjøpmann Mysterud - kort sagt; ikke en Ikea-kule i sikte. Jeg har det med juletrepynt som jeg har det med smykker: Affeksjonsverdi går foran alt. Stylister ville revet seg i håret av mangelen på stil; mangelen på sølvglitter, hvite sløyfer og ensfarget pynt. Men mitt tre er finest av alle!

lørdag, desember 22, 2007

Finn stilen: Juleferie


Nesten to uker fri! Her er noe av det jeg drømmer om å gjøre i julen.. Pysjamas fra Brooks Brothers, kasjmirsokker fra Nordstroms, duftlys fra Diptyque, Africa Spa Body Balm fra Body Shop, te fra Le Palais des Thés, tekanne fra The English Tea Store, Keith Jarretts "Bye bye Blackbird"-plate fra 1993, og en stabel bøker.

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 22

Aaahhh. Juleferie. I dag skal jeg varme opp til jula på følgende måte: Julete... og bøker. Har dere kjøpt inn julete? Har dere vært på biblioteket / hos venner og lånt nok bøker til juleferien? Hvis ikke, i dag er dagen.

fredag, desember 21, 2007

Glamorøs fredag


Årets siste arbeidsdag! Og den eneste dagen i året hvor man fikk lov til å ta med godis og brus på skolen (men Frank klarte å velte min lille flaske med julebrus...). Dessuten sluttet man kl. 11. Sånn er det nok ikke i arbeidslivet - man kan spise godis hver dag, men bør ikke gjøre det - og siste arbeidsdag før jul er travel. Man slutter absolutt ikke kl. 11. Den høye skjelvende katalogiseringsbunken ved min side velter snart, nesten som julebrusflaska på barneskolen, så noen likheter er det da.

Casual i dag, ingen ørepynt (ti minusgrader + ørepynt = forfrosne ører), men derimot røde lepper og en relativt unik parfyme - Etro Messe de Minuit. Planer for dagen - foruten å kjøpe juletre: Vaske til jul... Jeg må bare finne et passende soundtrack, så skal det gå som fot i hose.

Nå: Adventste. Bachkantater. Schubertlieder. Og Grand Prix-bidrag som aldri kom til topps.

Ha en strålende dag, kjære venner! Og husk: Kjøp Morgenbladet til jul - mye interessant lesning i dette nummeret.



Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 21

Dagen er kommet: Juletre skal skaffes. Tenk så koselig å kjøre med hest og slede inn i skogen... dog er det mer praktisk for en byboer å kjøpe et tre på torget. Fint det også.

torsdag, desember 20, 2007

Mata Haaaaari!


Altså: Anne Karine Strøm og "Mata Hari" er en av de beste norske bidragene til Grand Prix gjennom tidene. Refrenget høres ut som om det er fra soundtracket til "Love boat". Det er sånn en Grand Prix-låt skal være. Og hva skjedde? Sisteplass. 7 poeng totalt. Tre fra Nederland, fire fra Portugal.

Se på Finlands bidrag, "Pump-Pump" med Fredi & Friends. De slo oss med 37 poeng.

Verden vil bedras.

update: Det nest-beste bidraget gjennom tidene: Oliver (begynner på ca 01.10)

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 20

Ikke glem de søte små i jula...

onsdag, desember 19, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Hverdagsparfyme


Hei,
Jeg lurer på om du kan tipse om en bra hverdagsparfyme? Akkurat nå er favoriten min karma från lush.se. Parfymen skal helst ikke väre for tung.

Jeg vill takke for en koselig og fin blogg og önske deg og dine en god jul og godt nytt år.
Mange hilsner fra en norsk bibliotekar i Sverige, Karin



Hei! Jeg liker også Karma fra Lush veldig godt. Jeg vet ikke hvilke butikker du har tilgang til der du bor, men jeg tar utgangspunkt i de "vanlige" merkene som finnes f.eks. hos Kicks. Da vil jeg anbefale Lancômes Miracle - den er en fin hverdagsparfyme, nokså lett og frisk, men absolutt ikke anonym. Jeg synes også Diors nye Midnight Poison er ganske fin, men den har jo alle nå. Cacharel Noa Perle er ganske fin. Moschino I love love er frisk. Burberry Brit kan kanskje også være noe for deg. Og til slutt en riktig lett og fin duft som kanskje helst passer på sommeren: L'eau par Kenzo.

Bor du i Stockholmsområdet, anbefaler jeg deg å gå på Cow parfymeri i Mäster Samuelsgatan og sniffe litt på parfymene til Parfums de Rosine og l'Artisan.


Lykke til, og god jul til deg også!

mvh
Glamourbibliotekaren.

bilde: Lancome.com

Dagens kjole


Oscar de la Renta slår til igjen - denne gang med en svart todelt klassiker, med strutsefjær langs kanten! Dekadent og crazy; Audrey Hepburn møter Dame Edna. Why not!

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 19

Når det bare er fem dager igjen, kan man kanskje begynne å lage julegodis og håpe på at det ikke blir spist opp før jul. Alt tidligere enn i dag er en risiko... Vanilla fudge er en favoritt hos meg - det ligger milliarder av oppskrifter der ute på nettet. Første forsøk ble karamellsaus, så nå prøver jeg igjen.

tirsdag, desember 18, 2007

Finn stilen: Nyttårsaften


Det var ønskelig med en nyttårsaftencollage her forleden. Og da sier jeg følgende: Think outside the box. Hvorfor ikke gå for dress i år?

Blazer og bukser fra H&M (på salg, til og med), grønn silkecamisole fra Chloé, gullsandaler fra Annie Amy, clutch fra Anya Hindmarch, øyenskygger i grønt og gull fra Too Faced, perlekjede og øredobber fra Accessorize, og Michael Kors' nydelige tuberoseparfyme med litt marokkansk krydder.

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 18

Ta en skøytetur! I Oslo er det 8-9 minusgrader men foreløbig ikke noe snø (bare rimfrost) - og Sognsvann er perfekt til skøyter nå. Hvis det er lignende forhold der du bor, ta med deg skøytene og øv på piruetter i ettermiddag - og aller helst med Waldteufels skøytevals på iPoden!

mandag, desember 17, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Emaljesmykker

Hei Glamourbibliotekar!

Jeg har et spørsmål til deg om emaljesmykker, egentlig på vegne av en venninne. Vi har sett et emaljesmykke i samme stil/teknikk som dette:
Nå lurer vi på om du vet mer om denne typen smykker. Vi antar at dette er et norsk design, og mener å huske at de var ganske populære på slutten av 1970-tallet. Har du sett slike før, vet du noe om historien og eventuelt hvordan man kan få tak i smykker av denne typen?

Med vennlig hilsen
Cathrine

Hei! Jeg har sett dem - jeg mener min mormor har noen slike, men jeg vet ingenting om dem. Kanskje leserne har opplysninger?

mvh
Glamourbibliotekaren

Update: "Denne typen smykker ble til på begynnelsen av 1900-tallet, men selges fortsatt nye i enkelte gullsmedsjapper. På andrehåndsmarkedet skal det finnes ganske mye. Prøv da for eks. http://www.bna.no/; kunsthandelen blomqvists nettauksjon," sier en venn av Glamourbibliotekaren.

(foto hentet fra qxl)

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 17


Filmer ser man gjerne mye av i julen. Det finnes en god del julefilmer, klassiske og nyere, men en av mine favoritter er fra 1989: "Christmas Vacation", med Chevy Chase som den ukuelige optimisten Clark Griswold som skal arrangere alle tiders god gammeldags familiejul, koste hva det koste vil.

Rusty Griswold: Dad, this tree won't fit in our back yard.
Clark: It's not going in the yard, Russ. It's going in the living room.

søndag, desember 16, 2007

Magisk stemning i skogen

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 16


Nest siste helg før jul - mange benytter kanskje anledningen til å handle ettersom det er søndagsåpne butikker, men Glamourbibliotekaren har et annet forslag: Gå en tur i skogen, plukk inn lyng og kongler og mose som du kan pynte til jul med. Og lag varm kakao når du kommer hjem. Evt. gå til en stue inni skogen og kjøp kakao og vafler der (Ullevålseter anbefales for Oslobeboere - ta banen opp til Sognsvann og gå inn). Skogen er så fin om vinteren før snøen kommer.

lørdag, desember 15, 2007

...'Tis the season...

Lørdag formiddag i desember.

Dagens kjole


Dagens kjole er en smule åttitalls, men jeg liker slike halser - og den er i kasjmir og den er gråbrun og fin. (fra Design History)

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 15

Pepperkaker passer fint på en helgedag. Jeg hadde glemt å kjøpe pepper. Jeg doblet det andre krydderet i stedet. Og fløten tok jeg i helt til slutt, for den holdt jeg også på å glemme. Min katastrofedeig skal til pers i ettermiddag, så får vi se hvordan det går. Ambisjonsnivået er relativt lavt, det blir griser og menn og koner - ikke kirker som på bildet over... Akkompagnert av Sinatras juleplate, tenker jeg.

Pepperkaker uten pepper altså.

Update: Jeg kan forøvrig anbefale på det sterkeste å følge oppskriften, altså å putte fløten i når den skal, og ikke ta i for mye mel. Tomorrow is another day...

fredag, desember 14, 2007

Til den anonyme bloggleseren som sendte meg julekort:


Tusen takk! :) Det var veldig hyggelig å få - og det var årets første!
God jul til deg også! Og valgløftene blir nok innfridd skal du se.

Glamorøs fredag


God morgen alle sammen! I dag er det iskaldt! Her fyres det for fullt. Beethovensonater og rød te funker bra mot forkjølelsestendenser. Glamourbibliotekaren har fri i dag og skal gjøre noen ærender sammen med glamourgemalen som foreløbig sover søtt etter spillejobb i går kveld. Vi får utarbeide en plan så vi slipper det verste rushet. Å vandre rundt i sentrum en dag i desember er helt klart en risikosport, så jeg tenker vi som vanlig tar alternative ruter. Dessuten legger man jo såklart inn kakaopauser så ofte som mulig...

Aftenen skal tilbringes på Source-konsert på Cosmopolite (se luke 14), og resten av helgen skal det stelles til jul, bakes til juleselskap, og leses. Nå: Frokost og Morgenbladet i fred og ro.


Ha en fin fredag alle sammen!

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 14


Et konsert-tips i dag: The Source of Christmas på Cosmopolite. Jazzkvartetten The Source vedlikeholder sin tradisjon med å spille julen inn på sitt vis, og det er virkelig noe alle bør få med seg før eller senere. Scenen er pyntet som et tivoli med kulørte blinkende lys og glitter, Den Kongelige Norske Marines musikkorps er husorkester, og gjesteartistene er mange og svært varierte. Youssou n'Dours egyptiske band er ofte med. Repertoaret er naturligvis julesanger, men ikke sånn som man er mest vant til å høre dem. "Jeg gikk meg over sjø og land" og "På låven sitter nissen" på gebrokkent norsk i arabisk stil, og "Det lyser i stille grender" spilt på solo skarptromme, var noe av det vi kunne nyte i fjor. Samt "The twelve days of Christmas", som alltid føles uendelig lang samme hvem som fremfører den. Dette bør oppleves live. Det lar seg vanskelig beskrive med ord. Og kan du ikke i kveld, har du sjansen igjen i morgen.

torsdag, desember 13, 2007

Barbra, avdeling Sankthanshaugen


Jeg har nevnt det før, flere ganger. Men det er noe helt spesielt å gå rundt i et landskap mens man hører på fin musikk. I ettermiddag hadde jeg det litt travelt og småløp langs Sankthanshaugen i skumringen, rød på nesa og i kinnene, i lang kåpe og med lua trukket godt nedover ørene, mens jeg hørte på gammel Streisand. Som å være med i en 70tallsfilm fra New York...! En blanding av The way we were og Love story. Hvilket får meg til å tenke at neste gang må jeg høre på soundtracket fra Love Story når jeg er ute og går! "Snow Frolic" og de der.. Hadde det ikke vært for alle menneskene rundt meg, skulle jeg hoppet litt ekstra og svingt en runde rundt en gatelykt. (Hvorfor gjør man ikke sånt egentlig? Gene Kelly gjorde det jo rett som det var... )

Gatelyktene rundt haugen er så fine. Senere, da jeg skulle hjem, var det helt mørkt - kun lyktene lyste - og jeg gikk over haugen og hørte på Dean Martin som sang "The things we did last summer" med englekor. Verden blir helt annerledes med fin musikk.



Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 13


Gomorron, tärnor och stjärngossar! Dagens luke inneholder et fint maleri av Carl Larsson (hvis hjem i Falun jeg absolutt anbefaler å reise til). Luciafeiring i Norge begrenser seg kanskje til barnehager og skoler, men vil man ha ekte Luciastemning, kan man stå opp ekstra tidlig og se på tv-overføringen fra Luciafeiring i Dalarna. Til neste år, vel å merke.... for nå kl. 06.45 er de godt i gang.

onsdag, desember 12, 2007

I operaen for siste gang

Yndige snefnugg


Den årlige tradisjonen for glamourgemalen og jeg, altså å se Nøtteknekkeren i desember, ble litt spesiell i dag. Det var siste gang vi var i den gamle operaen! Jeg tok en del bilder av interiør og detaljer - og noen smugbilder fra forestillingen. Litt vemodig... men samtidig gleder jeg meg som en gal til den nye operaen åpner!



Spretne russere

Og solen går sin gang / Ernest Hemingway ; oversatt av Gunnar Larsen. - Oslo : Gyldendal, 1992. - 195 s. ; 21 cm. - (20. århundre)

En engelsk utgave med bokas egentlige tittel; "Fiesta"


(Haha, legg merke til overskriften. ISBD-format, til glede for nye og gamle lesere.)

"Glamourbibliotekaren leser" er en kategori som har blitt ignorert en stund. Men nå skal jeg forsøke å huske å bruke den!

Ernest Hemingways gjennombrudd kom med romanen "Og solen går sin gang" i 1926. På norsk kom den i Sigurd Hoels gule serie i 1929. Den handler om den amerikanske journalisten Jake Barnes og hans vennekrets av kunstnere og journalister, og deres omflakkende liv i Europa i tiden etter første verdenskrig. Og den engelske overklassepiken Brett som alle er forelsket i, som er frigjort, elegant og er et elskelig vesen. Handlingen foregår i Paris, i Pamplona og Madrid, og tyrefekting og fiestaen omkring dette står i fokus. Det er drikking, meningsløse samtaler, rastløshet, og selv om det på overflaten kan virke riktig idyllisk med late dager og gode venner, er det en helt klar desperasjon som ligger under. En tomhet, stillstand og frustrasjon over krigen som var, og som ikke førte til noe som helst godt for noen.

Absolutt leseverdig. Pamplona og oksene ble virkelig satt på kartet etter denne boka kom.
(Jeg innrømmer at jeg hoppet over noen av avsnittene med detaljer om selve tyrefektinga.)

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 12


Luke 12 har strengt tatt ingenting med jul å gjøre. Men det er en påminnelse om noe som skjer hver onsdag nesten hele året. Her om dagen så jeg nett-tv fra Holger Nielsens Metodes aller aller siste sending i Store Studio. Det var en sorgens dag - jeg og glamourgemalen var på plass og så det hele live - og dette var altså slutten på et radioprogram jeg hadde hørt på hver eneste morgen siden programmets spede begynnelse. Det hadde fulgt meg til og fra Blindern, til og fra høgskolen, til og fra jobb på min lille lommeradio. Og det var definitivt det morsomste og herligste programmet å starte dagen med noensinne.

Det er dog lett å glemme at alt ikke er tapt. På onsdagskvelder i P1 sendes Kveldsmat; det som faller ut om man rister Holger Nielsen veldig veldig hardt. Kari er der med sin myke stemme, Espen O. er der med sin fine musikk (stort sett Holger-musikk, siden det heldigvis er et av de få programmene som ikke må gjennom P1s musikksensur), det er gjester på besøk, og av og til dukker det opp kjente figurer som f.eks. Frøken Bibbel og kringkastingssjefen.


Dagens luke skal minne meg om at onsdager er radiokveld.

Update: Det ligger som sagt noe Holger på nettsidene til NRK, bl.a. videoer fra aller siste sending. Og send inn en masemail til gull@nrk.no, så kommer det kanskje repriser på NRK Gull!

Update 2: Nå spiller de jammen "At the river" med Groove Armada. Det burde være Holgers nasjonalsang. Ingen låt minner meg mer om det programmet enn den.

(bildet er rappet fra NRKs nettsider)

tirsdag, desember 11, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Magasiner

Voguecover fra 1947


Etter å ha lest om og diskutert dameblader i morgentimene, tenkte jeg at temaet kunne følges opp litt her med et glamourspørsmål som har ligget på vent en stund (jeg beklager sterkt at jeg ikke får svart øyeblikkelig på alle for tiden):

Hei Glamourbibliotekar,
Det var nettopp 25% rabatt på utenlandske blader på Narvesen og jeg kjøpte noen. Husker ikke akkurat hvilke. Jeg har litt lyst til å abonnere på et blad eller to, men vet ikke helt hva, eller om jeg skal gå for norske eller utenlandske. Har du noen tips? Hva abonnerer du på?
R.

Hei!
Jeg abonnerer på UK Vogue og interiørbladet Living Etc, og New York Magazine. (Og Morgenbladet.. men det er vel igrunnen en avis)
Jeg har tidligere abonnert på Vanity Fair, det kan også være morsomt å lese i blant. Gramophone (klassisk musikk) abonnerte jeg på før, men det har vi på jobben. Det samme med Downbeat (jazzblad). Og når abonnementet på NYmag utløper, skal jeg tilbake på New Yorker, som har flere og lengre interessante artikler og mindre "hva skjer" enn NYmag (jeg bytter mellom dem annethvert år).
Altså, jeg er ikke veldig begeistret for de norske damebladene. De lever ikke opp til mine krav, sånn er det bare (Jeg behøver ikke å gå i detaljer annet enn at jeg får lyst til å lese Proust etter å ha bladd i dem, bare for å veie opp litt...). Når det gjelder utenlandske synes jeg et par av de svenske kan være ok. Damernas Värld er ikke så verst, og Femina kan være hyggelig og interessant. Av engelske synes jeg Red kan være ok i blant, og Vanity Fair og kanskje Harper's Bazaar, og av amerikanske... vel.. tja. Nei.

Vet ikke helt om dette hjalp... lykke til i jungelen! (Og les Morgenbladet uansett hva du bestemmer deg for.)

mvh
Glamourbibliotekaren

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 11

I løpet av denne uka bør juleposten sendes, så det er like greit å gjøre det først som sist: Skriv julekort! Lag kortene selv eller kjøp dem hos Unicef/Amnesty/SOS Barnebyer. Å få et håndskrevet kort eller brev i posten kan nesten regnes som luksus nå for tiden når alt man ellers får i postkassa er regninger, og det meste av kommunikasjon foregår elektronisk eller via telefon. Jeg skal henge opp mine julekort til pynt i år. (Hvis jeg får noen da.)

mandag, desember 10, 2007

Finn stilen: Desember


Sent, men forhåpentligvis godt: Desembercollagen. Preg av casual glam som vanlig, jeg synes det passer bra til julen. Gullbrokadeskjørt fra Easton Pearson, svart kasjmirhøyhalser fra Cullen, strømper fra Ellos, gullringer fra Zoe&Morgan, Rouge Allure-leppestift fra Chanel, parfymen er Chanel No.5 sensual elixir, burgunderrøde sko fra Louboutin, helt enkel clutchveske fra Joe's, og Doris Days juleplate. Koselig og komfortabelt. (I allefall utpå kvelden når man sparker av seg skoene..)

Ikke glem adventskalenderen i musikkbloggen. Fin plate i dag!

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 10

Har dere begynt å øve på julesangene....? Finn fram det gamle noteheftet og sett i gang.

søndag, desember 09, 2007

Gavetips for unge og gamle


Designerne Arne & Carlos har kommet med bok. De hadde boksignering på Steen&Strøm i dag. Det er en fin bok hvor de beskriver eldgamle lokale teknikker i søm, spinning og strikking, og hvordan de har brukt dette i sin egen design. De presenterer noen mennesker som har vært inspirasjonskilder for dem innen nettopp disse teknikkene. Glamourgemalens grandtante er en av damene i boka. Det synes jeg er en fin måte å bevare tradisjonene på.

Populære innlegg