fredag, januar 11, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Glamour i sofaen



Kjære Glamourbibliotekar!
Jeg og min venninne deler en leilighet der vi tilbringer en del tid med tv, bøker og sofasliting. Vi er begge i gang med nyttårsløfte-trening, så dette er ikke et "hvordan komme seg opp av sofaen"-spørsmål - det er mer et spørsmål om hvordan man kan heve glamournivået I sofaen, i hvert fall littegrann. Finnes det noe som tilsvarer H&M-joggebukse, hettegenser og slitte raggsokker i behagelighetsnivå, men som er finere? Sånn at man ikke trenger å føle seg fullt så loslitt og ustilig med en gang man går fra ute-blant-folk-klær til slappe-av-i-sofaen-klær? Marie

Hei!
Glamour i sofaen kan man absolutt oppnå! Det er for øvrig ikke bare klærne som er viktige her - det må flere ting til for å sette den riktige stemningen. Friske blomster, levende lys, en ekstra fin tekopp selv om det er januarslaps og hverdag og man leser Fosketts "The subject approach to information".
Når det gjelder klær, anbefaler jeg myke myke sokker - jeg vet ikke helt hvem som selger de beste. Videre trenger du en silkepysjamas - det behøver slett ikke å være ekte silke altså; de man kjøper på Lindex eller Kappahl funker helt fint for glamourfølelsen (i allefall så lenge de er ensfargede eller relativt nøytrale og ikke har en Hello Kitty på brystlommen...). Og en lang hvit bomullsnattkjole med lange ermer hvis du føler deg i Austen-humør... Men hvis dette blir for nattlig og du heller tenker på klær til tidlig kveld, kan du investere i myke trøyer fra Vera & William - de er kjempefine - og det er norsk design. Steen&Strøm har dem. Knestrømper er fint og deilig å gå med. Og forøvrig kan du absolutt ha på hettejakke og joggebukse - du kan jo glamme det opp med en fin blondetrøye innom. Jeg fant noen trøyer på Noa Noa tidligere i høst, perfekte både som koseplagg og for å ha innom v-gensere. Leppestift høyner glamournivået betraktelig også, og tøfler med pusestoff på.
Eller hvorfor ikke gå for en Krystle Carrington-vri - en fotsid silkenattkjole med en like lang silkemorgenkåpe i samme farge utenpå. Ah! Der har du glamour!

Mvh
Glamourbibliotekaren

12 kommentarer:

Anonym sa...

mitt beste tips: kasjmirsokker og et ekte ullteppe (feks skotsk eller rørostweed). Da er glamouren og kosen reddet!

Anonym sa...

Noen tips fra en som er reisende i koseklær :)

Som Glamourbibliotekaren allrede har sagt, blomster, te, tente lys etc. er viktig.

Når det gjelder antrekk så går jeg alltid for mine søte Vera&William singleter, under feks en lammeullsgenser fra Benneton og en fløyelsbukse fra Juicy Couture (kanskje sett på som litt harry, men de er å så deilige å gå med inne, og i neutrale farger som mørk blå, sort, brun, grå, så er de riktig så fine synes jeg), og så ullsokker. Et skjerf i halsen er også en vinner, og selvfølgelig et ullpledd.

Men joggebukser med knær i og alt for store og formløse hettegensere er fy fy, i alle fall for min egen del :)

Anonym sa...

Tror de selger slike myke angora sokker på noen apoteker. Anbefales!
Og ikke glem putene i sofaen! Man kan få tak i fine og billige putetrekk over alt, som kan gi sofaen en skikkelig svung:)
Ikea er vel rimeligst, om dere mangler puter i utgangspunktet.
Fant noen putetrekk til 49 kr der, av silke, i dyp lilla og mørk blå farge. Kjempe fine, synes nå jeg!

Anonym sa...

Den sofaen har jeg drømt om siden jeg så "Breakfast at Tiffany's" ifjor. Et halvt badekar hadde vært perfekt i vårt bibliotek!

Anonym sa...

Enig med dere i hovedingrediensene som skal til for hjemme-på-sofaen kos. For dere som som meg bor langt unna Steen & Strøm; de har heldigvis Vera og William også på husfliden, iallfall på utsalgene i Trondheim og på Værnes flyplass. De er veldig deilig å ha på, og kombinert med ull/silke-sokker på beina blir følelsen himmelsk :-)

Anonym sa...

De har laaaaange kasjmirstrømper på House of Scotland i Elisenbergveien i Oslo.

Litt parfyme på håndleddet og nylakkerte, korte negler.

Ett glass deilig vin.

Mari sa...

Takk for gode tips, dette trenger jeg og. Jeg har skjønt at turkis kosebukse ikke slår an. Skal jakte på bedre bukser. Calida har fine ull/silke-singleter nå, de anbefales!

Anonym sa...

Jeg kan anbefale kjole til sofabruk, type hverdagskjole i strikke-/joggestoff.. Deilig, også med varm strømpebukse under på vinteren såklart :)

Anonym sa...

Den ultimate kosetrøye kommer fra American Vintage, og fås kjøpt bl.a. på La Redoute.
Maken til nydelig og mykt stoff har jeg aldri kjent!

Avil sa...

Og dersom du får lyst til å variere, er tjukke strømpebukser og lang smal bomullstrøye i samme farge alltid bra. Eventuelt sokkar, stillongs i striper, til stripete bomullstrøye.

Slik blir du nemleg Superwoman.

Avil sa...

Her er ei lenke:

http://www.sock-dreams.com/_shop/pages/socks_detail_ProductID_370.php

Anonym sa...

Joggebukse med strikk eller ribbekant nederst er etter mitt skjønn ikke fint på noen. Men det går an å finne klær som er både behagelige og elegante. Prøv en velurbukse i god kvalitet med rette ben eller litt utsvingt, type jazzbukse. (Tips: B young har nettopp hatt noen slike.)
Dropp gjerne den tilhørende hettejakken. Velg i stedet en behagelig, gjerne litt innsvingt genser og et stort mykt, lekkert skjerf eller sjal.
Eller bruk en myk herreskjorte over en søt topp, en T-skjorte eller en tynn pologenser.
Relativt nyvasket hår og velstelte negler hjelper også på glamourfølelsen.

Populære innlegg