mandag, april 28, 2008

Til minne om mine kjære joggesko...

Jeg er ingen skofantast - hver gang jeg tenker at jeg skal kjøpe et par pene og elegante sko som passer fint til skjørt, kommer jeg hjem med et par retrojoggesko istedet. Jeg har aldri blitt bitt av denne skobasillen som "alle" lider av.

I dag satte jeg av ettermiddagen til å rydde skoskapet, og der inne fant jeg en del par som jeg dessverre må si farvel til. De blå semskede skoene på bildet over var jeg så glad i for noen år siden - og jeg trodde jeg hadde kastet dem for lenge siden, så gjensynsgleden var stor. Sorgen ble tilsvarende stor da jeg tre sekunder senere husket grunnen til at jeg ikke brukte dem lenger: Sålen på den ene var delt i to og sugde til seg alt av vann og grus. Katastrofalt i fuktig vårvær.

Nå må jeg altså bite i det sure eplet og kvitte meg med alle disse gamle skoene som tar opp plass. (Kompromiss: Jeg beholder et tilsvarende semsket retropar i brunt og beige... Slitte de også, men sålen er stort sett intakt)

Hmm, jeg er visst litt glad i sko allikevel. I allefall hvis de er inngåtte og gode og fine med retrolook og passer perfekt til mine føtter. Obviously.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vet hvordan det føles, jeg kastet to par joggesko i går. Sukk.

:)

Glamourbibliotekaren sa...

Det er heartbreaking!! Trøsten er at det er et mylder av joggesko der ute, og at man kanskje finner noe som ligner.

Anonym sa...

Jeg klamrer meg enda til mine joggeskopar... Men har ambisjoner om aa bytte ut minst et par neste gang det kommer penger inn paa kontoen. Jeg skjoenner godt at du var glad i disse - de var kjempefine!

Lise Marie sa...

Det verste jeg vet er å kaste sko som jeg elsker.

Glamourbibliotekaren sa...

Alter ego: Enda finere i virkeligheten, mye blåere!

Lizeem: Ja. Av og til må man være hard mot seg selv. Det er jo ikke bra for føttene å traske rundt i utgåtte sko heller. *sukk*

Anonym sa...

Nei joggesko til skjört har jeg aldri forstatt. no offence, ladies. evt ballerinasko, men helst peek-a-boo sko eller noen söte sandaler er a foretrekke

Anonym sa...

Forresten, om det er noen som skal til Paris, kan jeg anbefale JONAK sko. De er laget i Europa (mot barnearbeid) har mange fine modeller (nye hver 8.dag!) og ok pris! siten deres er litt darlig na, men se www.jonak.fr de har bl.a butikk pa printemps shoppingsenter

Anonym sa...

Forrige helg fant jeg noen fine lilla adidas til halv pris, og feiret det med også å kjøpe et par nydelige, røde ballerinasko med ankelrem, som faktisk er blitt brukt til bukser også siden jeg kjøpte dem forrige helg.

http://www.lillevinkelsko.no/product_info.php?products_id=2785

Anonym sa...

Heldiggris! Det er veldig dyrt å ha skodilla...

Anonym sa...

Dette var god timing og en trøst. Nå vet jeg at jeg ikke er alene når jeg må ut for å kjøpe en erstatning for de svarte retroaktige joggeskoene som lilletåa plutselig stakk ut av på søndag :-(

Anonym sa...

Hymne for gamle sko

Går du nedover bakken nå
Med dine gamle sko lekkende
Går du nedover bakken nå
Med dine gamle sko vippende

Tærne dine har sprikt
I dine gamle sko
Føttene dine har tråkket
I dine gamle sko

Nå er dine gamle sko kastet
Og føttene må finne nye såler
Nå er dine gamle sko savnet
For tærne krangler med nytt lær

Dine gamle myke sko
Dine gamle fine sko
Dine gamle joggesko

Glamourbibliotekaren sa...

Shoegal: Takk for Paris-tips!

Glamantropolog: Grattis!

Hagenpåhytta: Jeg har andre laster...

Korist: Det er nok mange av oss!

Tomas: åååå, den var fin, tusen takk! :)

Anonym sa...

Jeg er absolutt ingen joggesko-fan, utenom løpesko, så klart! Jeg synes rett og slett joggesko er...mindre pent..uelegant.. Det skyldes nok min kontinentale arv! Imidlertid har jeg stor forståelse for nostalgien som knytter seg til sko - og andre gjenstander, som smykker:-)

Anonym sa...

De skoene på bildet var - unnskyld meg - veldig lite pene...

Populære innlegg