torsdag, januar 31, 2008

Fine mormor.
(1908-2008)

Til info:


Hvis dere har glamourspørsmål, er det fint om dere mailer dem til meg istedet for å skrive dem i kommentarfeltet. Det er ikke alltid jeg oppdager dem eller husker dem om de står i kommentarfeltet, og dermed får jeg ikke alltid svart på dem.
Hva synes dere om hatten til Audrey, forresten? Noe til en glamorøs fredag, kanskje?

Glamourspørsmål fra leser: Praha


Vi tar et reisespørsmål til med det samme!


Hei Glamourbibliotekaren!
Jeg vil først takke for en kjempekjekk blogg som jeg har lest hver dag siden jeg dumpet innom ved en tilfeldighet for noen måneder siden.
Så har jeg et spørsmål! Har du noen gang vært i Praha? Jeg skal nemlig dit i februar, og lurer på om du har noen glamorøse tips til meg! Ikke nødvendigvis til shopping, men kanskje steder man bør besøke, eller kafeer som får en til å føle seg litt ekstra glamorøs. Jeg skal faktisk på tur helt alene, så da tror jeg at jeg trenger litt glamuuur :-)
Mvh Ingvild


Hei!
Praha har jeg aldri vært i - dens popularitet kom akkurat idet jeg var forbi skoleturperioden i mitt liv, og i voksen alder har jeg av en eller annen grunn glemt å vurdere den byen. Jeg har som kjent tendensen til å få fullstendig hang-up på enkelte byer og alltid reise tilbake dit... Men det ser jo så fint ut i Praha, mye historie, musikk og vakker arkitektur, så det er absolutt et sted man burde dra til før eller senere. Jeg overlater spørsmålet til Prahaglade lesere, jeg tipper mange av dere har vært der!

Mvh
Glamourbibliotekaren


onsdag, januar 30, 2008

L'Artisan Parfumeur Mûre et Musc Extreme


Et nøye gjennomtenkt innkjøp fra New York - etter å ha testet ymse musk-parfymer i noen år, kom jeg fram til at det er denne jeg har mest lyst på. Den originale, Mûre et Musc, feirer 30årsjubileum i år. For noen år siden kom de med en variant, Mûre et Musc Extreme, som er mer intens på bjørnebærnoten. En mild, koselig parfyme som egentlig passer til enhver anledning, veldig lite provoserende, men for all del ikke kjedelig og upersonlig. Bærduften gjør den ganske unik.

Noter på den originale:
Toppnoter: Appelsin, sitron, mandarin, basilikum
Hjertenoter: Bjørnebær, røde bær
Basenoter: Musk, eikemose

Noter på extreme-varianten: Bjørnebær, solbær, morbær, musk.


L'Artisan... gotta love'em.

Glamourspørsmål fra leser: Stockholm

Hallo!
Min kjære har gitt meg en reise til Stockholm i julegave, turen nærmer seg med stormskritt og jeg er totalt blank på shopping i Stockholm. Selv om hovedhensikten med turen er en ishockeykamp (!) lørdag ettermiddag, så må jeg jo selvfølgelig legge inn litt shopping... Har du noen tips om hvor man kan finne klær og andre ting man ikke finner i Oslo. (Det er viktig at det er litt større størrelser...). Jeg hadde satt stor pris på hjelp!!! Tusen takk for en fin fin blogg!
Nina

Hei! Stockholm er en super by! Jeg vil først og fremst anbefale Cow parfymeri i Mäster Samuelsgatan, fordi de har så mange fine parfymer som man ikke får tak i ellers i Norden. Jeg kunne skrevet mye mer, jeg har vært der mange ganger, men jeg tror det er enda bedre å overlate det til de virkelige ekspertene - nemlig de som bor der (jeg er jo tross alt bare turist). Hörni svenskar, kom med deres beste Stockholm-tips til Nina!
mvh
Glamourbibliotekaren
Update: Flere Stockholms-boere som vil komme med tips? Det er morsomt å få de innfødtes beste anbefalinger!

tirsdag, januar 29, 2008

Dagens kjole


En tea dress fra Oasis med bib-front. Hvilket minner meg om at det snart er på tide å invitere til søndagsbrunch igjen.

mandag, januar 28, 2008

?!

Kan noen forklare meg hvorfor det plutselig var bare 20 deltagere på timen på Sats i kveld? Vanligvis er det minst 40 på akkurat denne timen, og så tidlig i semesteret skulle man jo tro det var stappfullt. Det er en populær time. Men nei, bare halvparten møtte opp. Er det noe stort som skjer, er det noe spesielt på tv, what's happening brother??

Nå kommer Boots


er Boots her! Foreløbig bare på Lillestrøm, men det er visstnok en del Alliance-apoteker rundt omkring som skal bygges om. Cool.

Glamourbibliotekarens "nye" antikviteter


En liten Arabia-skål fra loppemarkedet i Birkelunden i går - 10 kroner. Perfekt til å ha øredobber og smykker i (de som blir liggende rundt omkring fordi man er for lat til å legge dem tilbake i smykkeskrinet hver dag). Også en ramme til. Denne er litt større enn de jeg kjøpte i høst, så jeg vet ikke helt hva jeg skal ha i den ennå. Men egentlig er den fin uten noe som helst også.

(Limen er der for å vise størrelsesforholdet)


Disse Audrey-samlekortene fikk jeg av min søsters svigermor for noen uker siden. Hun samlet på dem da hun var liten på femtitallet. Veldig fine!

søndag, januar 27, 2008

Dagens kjole


Diane von Furstenberg kan sine saker. Her: en solgul sommerlig selskapskjole. Delicious!

lørdag, januar 26, 2008

Finn stilen: 50talls casual glam

Inspirert av syngedamene på tidligere nevnte NRK Gull (Doris Day, f.eks.), kommer en 50talls-collage:

Kjole med polkadotter + rød cardigan fra Monsoon, briller fra RayBan, røde pumps fra Corso Como, Jean Patous klassikerparfyme Joy (en av Audreys favoritter), veske fra Windsor, leppestift fra Vincent Longo, og hvitt silkeskjerf fra Joseph Turner.

NRK Gull


Jeg må bare reklamere litt for NRK Gull igjen, for det er så mange som ikke kjenner denne kanalen. De sender altså programmer fra NRKs arkiver, fra 30tallet og til i fjor, og gjerne programmer som lytterne virkelig savner (Gjenbruk av arkivmateriale - dette burde alle bibliotekarer juble spesielt for!).

I dag er det for eksempel Irma 1000 kl. 13, Revolvermagasinet kl. 15 og Wasabi kl. 16 - tre programmer som ble svært høyt savnet av fansen da de ble tatt av luften.
Kl. 20 i kveld kan man høre Hjallis gjøre det bra i OL 1952 i Oslo, og i morgen kveld kl. 21 er det Swing & Sweet med Knut Borge og Leif Smokerings Anderson.

Gull sendes både på nettradio og DAB. Her er
programoversikten.

Finnes det noe koseligere enn å høre på radio når man står på kjøkkenet og lager mat, vasker opp eller lignende?

fredag, januar 25, 2008

O lykke!


Flashdance på tv i kveld! Jeg har ikke sett den på år og dag. About time!

Perlemor


Noen som la merke til perlemorskyene i går ettermiddag? Det kommer absolutt ikke fram av bildet hvor vakkert det var, men pytt. Det ser litt magisk ut.

Dagens glamourtips: Tannlegetime fredag kl. 13.30

Et litt underlig glamourtips i dag, men det er selvopplevd og kan herved anbefales:

Å forlate tannlegekontoret rundt kl. 14.30 en solfylt fredag, når det akkurat er for lite igjen av arbeidsdagen til at det er noe poeng i å dra tilbake til jobben... og istedet stikke innom Kaffebrenneriet for å hente en latte som man tar med seg videre, stoppe på Råkk&Rålls og bla igjennom vinylplatene som står ute på gata og plukke med seg noen nostalgiske godbiter, videre til Aktiv Klassisk hvor man spontant kjøper et par romanseplater og slår av en prat med stamkunder som man husker fra den tiden hvor man selv jobbet i den bransjen, deretter innom Steen&Strøm for å sniffe på Guerlain-parfymer, krysse Stortorget hvor man får tre fargerike primulaer for 50 kroner, og til slutt inn på Glasmagasinet hvor man endelig bruker pengene man fikk til jul av Glamourgemalens snille bestemor som skulle brukes til noe fint - og det ble de. Nemlig Jasper Conrans lille hvite og grønne bolle som jeg har ønsket meg så lenge. Så hjem.

(Altså, tipset er bare den første setningen - dere behøver ikke å gjøre AKKURAT det samme som meg, haha. Det med stamkundene kan jo bli et problem, for eksempel!)

Og nå går platespilleren for fullt her, George Benson og Barry Manilow og Wham og Ray Conniff Singers... mens støvsugeren snart skal frese rundt.

Men en ting til: På Backe i Grensen står det en liten samling parfymer (!) på disken i underetasjen. Fragranza D'Ambiente. Jeg har ikke vært borti det merket før, men det var et par fine dufter der. Best likte jeg Vaniglia Mandarino, som er en slags creamsicle - altså appelsin-vaniljeis. Dog minner den litt om den friske salte sjøsprøyten med sitronduft som tannlegen nettopp høytrykksspylte tennene mine med (og som rant i bøttevis nedover halsen og nakken min).

Glamourspørsmål fra leser: Grått hår


Hei! Jeg er en flittig leser av bloggen din, og er imponert over alt du kan og hvor ofte du får tid til å legge inn nye poster. I dag har jeg et glamour-spørsmål jeg håper du kan hjelpe med, selv om du antagelig ikke er i målgruppen ennå! Jeg begynte tidlig å oppdage enkelte grå hår, og har stort sett møtt verden i kulørt utgave siden det. For et års tid siden bestemte jeg meg for å bli naturlig gråmelert og trives godt med det. Selv føler jeg meg minst like velstelt som før, mens en del venninner mener jeg nå ser ut som alderen min og at jeg vil se ti år yngre ut med rødt hår. Det må nevnes at jeg er noen år unna 40. Hva synes du - glamorøst grå, med noen kjøpte lyse striper eller kulørt rødtopp?

hilsen trofast leser.


Hei!

Glamorøst grå, helt klart! Gå foran med et bra og glamorøst eksempel på at glamour og grått går hånd i hånd. Tenk bare på Helen Mirren og Judy Dench! Så kan du heller stripe det litt i din egen farge hvis du synes det blir litt for grått litt for fort.

Å se ut som alderen sin er bra, synes jeg. Dog er a
lder relativt, alt handler om hvordan man føler seg, ikke hvilket år man ble født. Men det blir ofte noe krampaktig over de som er desperate etter å se tjue år yngre ut, enten det er med altfor ungdommelige klær eller ukledelig blek makeup. Kulørt (ild)rødtopp er sjelden en god løsning i denne sammenheng... synes jeg, men dette er det sikkert delte meninger om. Altså, by all means, jeg har ikke noe i mot å farge håret! Jeg forstår at mange gjør det, jeg kommer helt sikkert til å gjøre det selv før eller senere - men poenget mitt er at så lenge du føler deg fin og velstelt som gråmelert, betyr ikke andres mening noe som helst. Og verden har godt av å se at man faktisk får grått hår etterhvert, noen tidligere enn andre, og at dette kan være veldig vakkert!
mvh
Glamourbibliotekaren

Glamorøs fredag

Streng bibliotekar til venstre


God morgen, mine damer og herrer. En ny glamorøs fredag er her! Min startet forøvrig i går med en fabelaktig konsert, og fortsetter naturligvis i hele dag (med et lite og svært uglamorøst intermezzo i halvtotiden da jeg skal til tannlegen). Glamourbibliotekaren stiller i hvit bluse fra GAP under blå genser fra Sarah Jessica Parkers Bitten-kolleksjon, og Givenchy i ørene (og L'Artisan Piment Brulant bak ørene...).

Planer for helgen: Ikke fastlagt ennå. Sove litt, kanskje? Kroppen min er fremdeles ikke helt sikker på hvilken tid på døgnet det er.

torsdag, januar 24, 2008

Denne kjøpte jeg også


En søt liten blå topp med broderier. Også en underkjole/slip for å ha under den gule tulipankjolen. Og et par tidligere nevnte øredobber. Det var alt fra Anthropologie for denne gang - de er litt for dyre, så man kan ikke riktig hamstre heller.

(Anthropologie er forøvrig på gli - de har begynt å sende til enkelte land. Norge er ikke blant dem... men kanskje etterhvert?)

Dagens glamourtips: Kultur


Det er fremdeles litt vanskelig å stå opp om morgenen. Jeg gjesper nærmest kjeven ut av ledd. Men i dag har jeg to kulturelle glamourtips til dere!

Kunstneren Nina Refsnes åpner ny utstilling i helgen, og inviterer til vernissage lørdag kl. 16 i galleriet i Theresesgate 5 på Adamstuen/Bislett. Absolutt verdt et besøk! (Utstillingen varer til 3. februar)

Og i aften spiller Kringkastingsorkesteret sammen med fabelaktige The Real Group på Rockefeller. Morgendagens konsert er utsolgt, men såvidt jeg vet er det billetter igjen til i kveld.

onsdag, januar 23, 2008

De nominerte


Ingen vet om det blir ordinær Oscarutdeling i år, men nominasjonene ble i allefall klare her forleden:

Performance by an actor in a leading role:
George Clooney in "Michael Clayton"
Daniel Day-Lewis in "There Will Be Blood"
Johnny Depp in "Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street"
Tommy Lee Jones in "In the Valley of Elah"
Viggo Mortensen in "Eastern Promises"

Performance by an actor in a supporting role:
Casey Affleck in "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford"
Javier Bardem in "No Country for Old Men"
Philip Seymour Hoffman in "Charlie Wilson's War"
Hal Holbrook in "Into the Wild"
Tom Wilkinson in "Michael Clayton"

Performance by an actress in a leading role:
Cate Blanchett in "Elizabeth: The Golden Age"
Julie Christie in "Away from Her"
Marion Cotillard in "La Vie en Rose"
Laura Linney in "The Savages"
Ellen Page in "Juno"

Performance by an actress in a supporting role:
Cate Blanchett in "I'm Not There"
Ruby Dee in "American Gangster"
Saoirse Ronan in "Atonement"
Amy Ryan in "Gone Baby Gone"
Tilda Swinton in "Michael Clayton"

Achievement in directing:
"The Diving Bell and the Butterfly", Julian Schnabel
"Juno", Jason Reitman
"Michael Clayton", Tony Gilroy
"No Country for Old Men", Joel Coen and Ethan Coen
"There Will Be Blood", Paul Thomas Anderson

Best motion picture of the year:
"Atonement"
"Juno"
"Michael Clayton"
"No Country for Old Men"
"There Will Be Blood"


Hmmm... jeg har helt klart noe å gjøre framover. Her var det jammen ikke mange jeg hadde sett på forhånd.
Og Heath Ledger blir vel med i deres "Remembering"-sekvens der de minnes alle de store skuespillerne som har dødd siden forrige utdeling. Jeg gikk jo forbi huset hans i helga (uvitende). Triste greier.

tirsdag, januar 22, 2008

New York-bilder

Oversikt over alle rommene/emnene på Library Hotel




Et av stedene man bør tilbringe mye tid i når man besøker New York




Grilled cheese sandwich, fries with pickles, orange juice, a cup of tea.




Et av de fine små husene i Bryant Park




Detalj fra badehyllen på Library Hotel




Metropolitan Opera samarbeider med Saks 5th ave. om vindusutstillingen. (Kostymer fra en Philip Glass-opera)




Big yellow taxis utenfor parfyme-mecca Bergdorf Goodman




Ella, Ella, Ella...




Lesende mennesker varmer seg i vårsolen i Bryant Park. Dagen etter var det sju minus.



Proust i peisestua. I bakgrunnen: Glamourgemalen med sin Don deLillo.




Curry i Little India. Pongal, alle tiders veggisrestaurant på Lexington og 28.gate.


Checking in

Nok en fin reise er tilbakelagt, nok en koffert er (nesten) pakket ut, nok en døgnvill Glamourbibliotekar logger på. Kommentarer skal besvares, men først må jeg spise litt mat. (Flymat er hit or miss for en veggis...)

Mens jeg ryddet ut av kofferten, tok jeg bilde av innkjøpene som ikke er klær. Her kan dere se:


Øverst fra venstre og deretter litt på kryss og tvers: Tre Essie-neglelakker, en boks med brevpapir, Scott Fitzgeralds debutroman, en Mistralsåpe med duft av epler og pasjonsfrukt, L'Artisan Mure et Musc Extreme, 8 cder (på toppen Stacey Kents nyeste), en Mistralsåpe med duft av tropiske blomster (mistralsåpene er fra Anthropologie), enda en boks med brevpapir, to bøker av Siri Hustvedt og Jack Kerouacs "On the road". (Vi skulle jo egentlig på Kerouac-utstillingen på biblioteket i Bryant Park, men utsatte det til i går - og da var biblioteket stengt pga Martin Luther King day.)

åja, også Givenchy-øredobber med lyseblå steiner. (Og et par fra Anthropologie som jeg glemte å ta bilde av)

Klærne har dere jo delvis allerede sett, eller hur?

Konsertanmeldelser her og her.

mandag, januar 21, 2008

On a Glamourbibliotekar near you:


Gul paaskekyllingjakke fra Gap...



... og beige trench fra Sarah Jessica Parkers "Bitten"-kolleksjon hos Steve&Barry.

Kommer ikke vaaren snart??

GAP


Denne sesongen har Gap riktig mye fint. Tidligere har jeg ikke latt meg imponere i noen saerlig stor grad, men i aar - kjempefine klaer, skjorter og bluser og cardigans og gensere: litt smaapreppy casual i blaatt og hvitt. Denne toppen blir med meg hjem!

Dagens kjole


Kjolen med tulipaner er herved min!


søndag, januar 20, 2008

Sunday in New York

Tilgi meg for at jeg ikke skriver lange poster for tiden, men dere forstaar vel at det er mye annet aa ta seg til her borte. Fem minusgrader, 12 minus naar det blaaser, saa i dag blir det aa kjope varm drikke paa annethvert gatehjorne. Kredittkortet fikk provd seg litt paa Anthropologie i gaar... hjelp...

Og her er gaarsdagens look fra Carnegie Hall: Perler!



(overskriften viser usaklig nok til
denne filmen)

lørdag, januar 19, 2008

Ikke akkurat helkorn og fiber

Bagel med peanut butter, appelsinjuice, fruktsalat bestaaende av melon og jordbaer. Kanskje ikke den mest naeringsrike frokosten, men god er den i allefall. Dagen i dag tilbringes i Greenwich og SoHo, middagen vet vi ikke ennaa - kanskje en av de smaa mafiaaktige restaurantene i Little Italy? I kveld blir det vakre Schubertromanser i Carnegie Hall med ingen ringere enn Ian Bostridge (min helt), Thomas Quasthoff, Dorothea Roschmann og Julius Drake.

Adios amigos!

Mer oppdatering

God middag paa Pongal, restaurant i Little India (Lexington ml 27. og 28. gate). Alt paa menyen er vegetarisk. Sjelden opplevelse for en norsk vegetarianer. Super konsert paa Blue Note, mer om dette kommer i musikkbloggen etterhvert. Mye salg rundtom, men ikke noe poeng i aa gaa fullstendig og ukritisk bananas av den grunn (det er saa lett aa miste vettet i takt med avslagsprosenten). Det jeg dog fant som jeg slo til paa, var noe jeg virkelig trengte - et hvitt mykt digert skjerf med matchende hvite vanter (100% kasjmir). Halv pris paa Fossil. Nice. Noen cder har det ogsaa blitt; Stacey Kents siste, Dakota Staton-plate fra 50tallet, og en Michael Franks fra 70tallet. Og et par til.

Mer senere; naa er det straks Letterman paa tv. Og siden man ikke faar sett det i Norge lenger (noe jeg aldri kan tilgi NRK for), maa man benytte anledningen naar man er her. Jeg er uansett ikke en som goes clubbing all night long... det vet vel alle som kjenner meg.

fredag, januar 18, 2008

Ettermiddagsglamour



Aaah. Ettermiddag i solen i Bryant Park, med Proust og en vanilla latte som selskap. Deilig aa slappe av! Det er virkelig vaarstemning her, fuglene kvitrer og sola varmer i ansiktet. I helgen skal det dog bli kaldere.Hot cocoa og peis, tenker jeg!

A Glamorous Friday!


Top of the morning to ya!
Hvordan staar det til med glamouren der hjemme? Her paa Manhattan er det grytidlig - det er forste gang i mitt liv at jeg har vaaknet tidligere enn starttidspunktet for hotellfrokosten. Starbucks over gata hadde heller ikke aapnet da jeg spratt opp kl. 06. Men her paa Library hotel staar det te og diverse kaffe framme dag og natt, saa jeg har faatt my daily fix Twinings!

Planer: Hvaenn dagen vil bringe. Veien blir til mens vi gaar. Man kan ikke planlegge for mye her i denne byen, for man faar ikke gjennomfort alt uansett. Det blir for mange interessante avsporinger. Dog har jeg planer om aa valfarte byens bokhandler.

Men i kveld skal vi i allefall paa Blue Note - Coltranes pianist McCoy Tyner spiller der sammen med glamourgemalens helt, Joe Lovano. Og middag inntas i Little India, tenker jeg.


Ha en straalende fredag, kjaere lesere! Og kom med fredagsrapport!

onsdag, januar 16, 2008

Oh, golly gee damn!


Den årlige New York-turen kommer tidlig i år, det vil si NÅ. Denne gangen med skjerf og lue og snø og Love Story-stil! Har vært der vår, sommer og høst tidligere, så nå gleder jeg meg til varm kakao og peis og røde kinn.

Fortvil ikke, kjære lesere - det er nett-tilgang på Library Hotel, så dere skal få daglige rapporter fra den vidunderlige byen! Husk bare å ta tidsforskjellen med i beregningen... men kombinert med at jeg er et a-menneske med jetlag, blir det kanskje ikke så ille allikevel...

Adjø så lenge!

Glamourspørsmål fra leser: Veske til laptop

Jeg er på utkikk etter en veske til min 15,4 tommers laptop. Det er så mange stygge vesker og sekker på markedet, og jeg ønsker meg en som jeg også kan bruke som vanlig (dame-)veske.Kan du/noen andre gi meg gode tips? Anne

Hei!
Det finnes helt sikkert noe, men jeg tror jeg overlater det til leserne - og særlig de som ferdes mye med laptop i veska. Har dere noen tips?

mvh
Glamourbibliotekaren

Salvador Dali Laguna

Denne er vel et kjent syn for mange. Salvador Dalis "Laguna" fra 1991 - ganske annerledes enn alt annet på den tiden. Jeg var besatt hele høsten-91 og ønsket meg den intenst. Det nærmeste jeg kom, var en deodorantstick...
Men nostalgien tok overhånd for et par år siden, og jeg kjøpte en flaske. Jeg liker den fremdeles Skikkelig godt. Den føles heldigvis ikke fruktig, selv om alle toppnotene er frukter.
Toppnoter: Mandarin, grapefrukt, solbær, fersken
Hjertenoter: Jasmin, rosewood, hageiris, liljekonvall
Basenoter: Seder, patsjuli, tonkabønne, vanilje

Flasken har den klassiske Dalifasongen, men er herlig lysegrønn. Alt ved den peker mot sommer, men for meg er det en senhøst- og juleduft, og det er selvfølgelig fordi det var på den tiden jeg var så gal etter den i utgangspunktet. 

tirsdag, januar 15, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Hvordan bli en glamorøs heks?


Kjære Glamourbibliotekar!
Jeg trenger ditt råd mer enn noen gang! Jeg er invitert til et ”Witches and Wizards-party” hvor jeg skal treffe en del folk jeg ikke har sett på veldig mange år. Nå kan man jo si at å kle seg ut som heks, er den enkleste sak av verden. Men hvordan kler man seg ut som en heks, samtidig som man er glamorøs? Jeg vil jo gjerne ta meg godt ut når jeg møter gamle kjente. Du skjønner problemet? La meg legge til at jeg ikke er noen kløpper ved symaskinen, så evt. gjør-det-selv-løsninger bør ikke være for kompliserte.
Med hilsen
Vordende heks


Hei!
Først tenkte jeg litt på hvordan generelle eventyr-/filmhekser ser ut. Grønne i ansiktet, fremtredende neser og haker, gjerne med vorter på. Spisse svarte hatter. Kosteskaft. Men så husket jeg plutselig en heks som virkelig er glamorøs: Magica fra Tryll!! Svart tidløs medium lang pasjeklipp, svart langermet kjole, svarte pumps, svart clutchveske i portemoné-fasong, lysegrønn øyenskygge. Der har du oppskriften! Kjøp en svart Liz-parykk hos Standard Festmagasin og klipp den til. Resten burde være enkelt.
Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren

Finn stilen: Casual glamour i regn


En leser tipsa meg om denne grønne regnjakken med neshorn på - den kommer fra IdaT (takk, Fairytale!). Støvler fra Vikings retroserie, messengerbag fra Tods, paraply fra New York Public Library Shop, stripete genser fra Dorothy Perkins, smale jeans fra Prada, en iPod er et must når man trasker ute i regnet, øreringer fra Accessorize, deilig eksentrisk parfyme fra L'Artisan (Fou d'Absinthe), og noe jeg har lært dere før: Røde lepper høyner regnværsglamouren betraktelig! Leppestiften er fra Laura Mercier. Kom dere ut!

søndag, januar 13, 2008

Ok, her er den:

Den tidligere omtalte gigantiske rosa Alexis Morrell Carrington Colby Dexter Rowan-hatten fra New York. Med en Chanel-leppestift som målestokk.

(Her er bremmen foldet litt nedover, så man får ikke helt inntrykk av hvor bred den egentlig er)

Dagens kjole


Denne kjolen skulle jeg hatt for å matche den gigantiske rosa Alexis Morrell Carrington Colby Dexter Rowan-hatten jeg kjøpte i New York i 2004 med tanke på et bryllup jeg ikke rakk fordi flyet hjem til Norge ble kansellert. Det var såvidt jeg fikk plass til hatten i kofferten. Vi snakker BREDbremmet!

Det vil si - Alexis hadde nok kanskje heller valgt en snerten drakt.


Kjolen er fra Coldwater Creek.

fredag, januar 11, 2008

Dagens innkjøp


Tretti rosa tulipaner.


Glamourspørsmål fra leser: Glamour i sofaen



Kjære Glamourbibliotekar!
Jeg og min venninne deler en leilighet der vi tilbringer en del tid med tv, bøker og sofasliting. Vi er begge i gang med nyttårsløfte-trening, så dette er ikke et "hvordan komme seg opp av sofaen"-spørsmål - det er mer et spørsmål om hvordan man kan heve glamournivået I sofaen, i hvert fall littegrann. Finnes det noe som tilsvarer H&M-joggebukse, hettegenser og slitte raggsokker i behagelighetsnivå, men som er finere? Sånn at man ikke trenger å føle seg fullt så loslitt og ustilig med en gang man går fra ute-blant-folk-klær til slappe-av-i-sofaen-klær? Marie

Hei!
Glamour i sofaen kan man absolutt oppnå! Det er for øvrig ikke bare klærne som er viktige her - det må flere ting til for å sette den riktige stemningen. Friske blomster, levende lys, en ekstra fin tekopp selv om det er januarslaps og hverdag og man leser Fosketts "The subject approach to information".
Når det gjelder klær, anbefaler jeg myke myke sokker - jeg vet ikke helt hvem som selger de beste. Videre trenger du en silkepysjamas - det behøver slett ikke å være ekte silke altså; de man kjøper på Lindex eller Kappahl funker helt fint for glamourfølelsen (i allefall så lenge de er ensfargede eller relativt nøytrale og ikke har en Hello Kitty på brystlommen...). Og en lang hvit bomullsnattkjole med lange ermer hvis du føler deg i Austen-humør... Men hvis dette blir for nattlig og du heller tenker på klær til tidlig kveld, kan du investere i myke trøyer fra Vera & William - de er kjempefine - og det er norsk design. Steen&Strøm har dem. Knestrømper er fint og deilig å gå med. Og forøvrig kan du absolutt ha på hettejakke og joggebukse - du kan jo glamme det opp med en fin blondetrøye innom. Jeg fant noen trøyer på Noa Noa tidligere i høst, perfekte både som koseplagg og for å ha innom v-gensere. Leppestift høyner glamournivået betraktelig også, og tøfler med pusestoff på.
Eller hvorfor ikke gå for en Krystle Carrington-vri - en fotsid silkenattkjole med en like lang silkemorgenkåpe i samme farge utenpå. Ah! Der har du glamour!

Mvh
Glamourbibliotekaren

Populære innlegg