mandag, mars 31, 2008

Paul & Joe på tilbud


Makeupen fra Paul & Joe er veldig vintage-preget av utseende, og svært dekorativ på ethvert toalettbord eller badehylle. Jeg var innom Shabby ved Riddervoldsplass i dag, og der selger de nå en god del med 30% rabatt. Selv meldte jeg pass (det er fremdeles ganske dyrt), men tenkte at det var en idé å tipse mine kjære lesere.

Rainy days and Mondays


Mandager har et ganske dårlig rykte, men det kan man gjøre noe med. Her kommer Glamourbibliotekarens tips til hvordan man skal takle å stå opp tidlig etter helgens dovne dager! (Elementært for mange av oss, men noen trenger kanskje en påminnelse allikevel):


  • Stå opp i god tid. Mange vil kanskje snooze litt ekstra, sove så lenge som mulig, men det er et poeng å ha god tid om morgenen så man våkner ordentlig før man skal jobbe. (Et kvarter ekstra med søvn hjelper sjelden, i allefall i mitt tilfelle.)
  • ...dermed får man litt ekstra tid i dusjen! Oppfriskende dusjsåpe med f.eks. sitrusduft funker fint.
  • Ordentlig frokost er viktig. Mat i magen = bra start på dagen.
  • Morgenavisen med tilhørende kaffe eller te så man vet hva som har skjedd i verden.
  • Også et lite innslag av glamour - øredobber eller leppestift eller et fint skjerf...
  • Er man fremdeles ikke våken, forsøk i den grad det er mulig å GÅ (eller sykle) til jobben. Både bil og kollektivtrafikk kan være en pain in the a$$ i rushtiden, men hvis man går, får man i gang blodomløpet og har kontroll på tiden.
  • Musikk hjelper på humøret. iPod er et must. Sørg for å spille mange fine låter, som f.eks. Feists "One Evening":


  • Og når man kommer til jobb: Ta det litt med ro, ta deg tid til å brygge en kopp te eller lage kaffe, og la arbeidsdagen begynne sakte men sikkert.

Voila!

søndag, mars 30, 2008

Søndagstur


På med blomstret kjole, grå cardigan (eller golfjakke, som min kjære farmor sa), kjede med store grønne perler og en gammeldags fin svart veske: Jeg er klar for søndagstur! Vi skal ut av byen og inn i et konserthus for å høre vakre toner av Robert Schumann.

Ha en fin søndag alle sammen!

Dagens kjole

Dagens kjole har Van Gogh-print og kommer fra Michael Kors. Ved første øyekast ser den kanskje litt overveldende ut:


På catwalken stemmer den liksom ikke helt heller, føler jeg...



Men i Vogue! Now we're talking! Man bør altså befinne seg i frisk bris på en båt!


lørdag, mars 29, 2008

Finn stilen: Bonnie Parker





Det måtte jo bare komme en Bonnie & Clyde-collage. Verdens mest glamorøse bankraner kan kopieres på følgende vis: Tweedskjørt fra Wallis Fashion, strikket kortermet topp med v-hals fra Old Navy, grå beret fra Oli, svarte pumps fra Stuart Weitzman, korallrød leppestift fra Prescriptives, silkeskjerf fra Hermès, og Jean Patous parfyme Joy - som kanskje høres litt for snill ut for en glamorøs kriminell, men sannheten er at den ble skapt i 1929 som en reaksjon til cracket på Wall Street. Altså var den helt sikkert ny og fresh og moderne da Bonnie freste rundt på landeveiene - kanskje i denne lekkerbisk-bilen av ukjent merke.

Herlige lørdag!

Fordelen med å jobbe lørdag morgen, er at man kommer seg opp tidlig - og i mitt tilfelle: er ferdig på jobb og har tjent penger før andre har stått opp. Da kan man f.eks. møte en venninne på kafé mens det ennå er ledige bord - og man rekker en liten handletur i nærområdet etterpå:

Jeg tror jeg er den eneste bibliotekaren i dette landet som ennå ikke har lest T. Singer. Men nå er den i allefall innkjøpt! Tror jeg tar den litt innimellom Thomas Mann, som tar sin tid. Brevpapiret er ikke til meg, men til en kamerat som skriver brev til meg i blant - og dette er en fødselsdagsgave hvor oppfordringen er ganske klar. Men det var noen her som lurte på hvor man får tak i fint brevpapir, og jeg mener å ha sett en del fint i bokhandlene (- et sett med nydelig rosepapir i dag, for eksempel). Ellers er det en hel del å få tak i på nettet - dette kan jeg sjekke senere.

Helsekostbutikken har også mye fint - ny håndsåpe til kjøkkenet fra Ecover, et merke jeg bruker til vaskemaskin og oppvaskmaskin også. Økologisk, miljøvennlig, ikke testet på dyr, parabenfri, lavendelduftende. Og dusjsåpe fra Urtekram, et økologisk og bra fairtrade-merke hvis shampooer er veldig fine. Jeg går mer og mer i denne retning - Weleda, Dr Hauschka, Lavera. (Esthetiques omsetning må ha gått drastisk ned de siste årene etter at produktokoholikerbibliotekaren sluttet å handle sine staples der.. hehe.)

Jeg blir i allefall mer og mer skeptisk til alle mirakelkurer og kremer med store løfter. Jeg tror mange av dem gjør mer skade enn nytte i lengden.

Til hverdags er det jo en fin ting å velge økologisk, spesielt på produkter man er storforbruker av.
Et tips er å sjekke diverse tester som Grønn Hverdag gjør i blant - der kan man få noen overraskelser når det gjelder kremer o.l. som man tror skal være bra, men som inneholder mye skummelt. Og omvendt. Bare et godt råd på en lørdag!

Også en bukett fine guloransje tulipaner!

Og apropos brevpapir


Jeg har akkurat funnet ut at mine fine kort fra den lille papirhandelen på Upper West passer fint inn i en av skuffene i toalettbordet!

fredag, mars 28, 2008

Bonnie & Clyde


Faye Dunaway er virkelig overjordisk vakker som Bonnie Parker. Hennes evne til å være stilig og gjennomført i klesveien til tross for en ganske røff livsstil på veien som ettersøkt bankraner, er imponerende. Warren Beatty også - rene hvite skjorter, støvete landevei. Filmen fra 1967 ble svært populær og var banebrytende på flere måter. Dette er en klassisk gangsterfilm, men med moderne virkemidler som vekslende bruk av komiske og groteske scener, kuleregn i slow motion og en veldig brå slutt. Min filmlærer hadde en crush på Faye Dunaway, så denne var obligatorisk den gang. Og nå i kveld gikk den altså på Cinemateket.

(også en liten kuriositet: "Bööööni and Klajd" med Serge Gainsbourg og Brigitte Bardot)

Glamourspørsmål fra leser: Klær for gravide

Linda K, en gravid og glamorøs bibliotekar

Heisann!
Selvsagt først – tusen takk for en flott blogg, du er kjempeflink og inspirerende.
Jeg er gravid, akkurat 4 måneder på vei og en liten kul er på plass. Må handle inn gravideklær, og er ikke kjempeimponert over utvalget på HM, La Redoute eller Ellos. Vet at det finnes spesialbutikker i Oslo som Den Kule Mage, men ønsker tips om nettbutikker som har fine klær for gravide – spesielt kjoler og kontorantrekk. Blir veldig glad hvis du kan videreformidle!
Cecilie

Hei!
Det har vært et par lignende glamourspørsmål tidligere, men det er såpass lenge siden at vi godt kan gjenoppfriske temaet litt. Det har sikkert kommet nye lesere siden den tid - jeg overlater dette til dere småbarnsmødre som vet hva det handler om! Kjør debatt!
mvh
Glamourbibliotekaren

p.s. Jeg anbefaler også å titte inn i bloggeren Linda K sitt Flickr-album med gode eksempler på hvordan man kan se meget stilig ut med stor mage! (jeg har fått hennes tillatelse til å bruke bildet over)

Glamorøs fredag

Good morning, kittycats!
Min Covergirl-mascara fikk virkelig prøve seg i dag - men den ser heldigvis ut til å være snøfast! Her er glamouren casual, som vanlig, jeans og hvit skjorte - men neglene er røde (Mavala Ankara) og leppene ligeså (Guerlain Divinora #274), og i ørene dingler perlemorøredobber fra Anthropologie. Jeg befinner meg forøvrig i en sky av L'Artisan Mure et Musc Extreme.

Dagens plan er å fordype meg i musikk fra 1946 - Perry Como, Nat King Cole, Bing Crosby, Jo Stafford, Doris Day, Hoagy Carmichael. Lovely!

Senere blir det date med glamourgemalen - Cinemateket lokker; pizzaen på Hell's Kitchen ligeså. Vi får se hvilket alternativ som vinner! Ellers blir helgen kulturell på mange måter.

Ha en strålende og glamorøs fredag, kjære lesere!

torsdag, mars 27, 2008

Den enfaldige mördaren


Glamourgemalen kom hjem med en Hasse&Tage-boks i går, til min store glede. "Att angöra en brygga" er naturligvis favoritten (til den grad at vi hadde kjenningsmelodien som en av to brudevalser i bryllupet vårt), men boksen inneholder et par filmer vi ikke har sett også - bl. a. dramaet "Den enfaldige mördaren" fra 1982. Stellan Skarsgård er glimrende i rollen som Sven; en gutt som er født med et lite handicap som gjorde det vanskelig for han å snakke rent - og det var nok til at folk trodde han var idiot. Og han ble behandlet deretter. Dette er en svært samfunnskritisk film, ondskapen personifiseres i fabrikkeieren i bygda, som har kontroll over alt og alle. Filmen veksler mellom å være estetisk vakker og ekkel. Verdis Requiem er gjennomgangsmusikk; meget effektfullt. Absolutt verdt å se! (Forøvrig er det Hans Alfredssons første film uten Tage)

Dagens veske

For noen år siden hadde jeg og en venninne en avtale: Vi tømte veskene våre hver første mandag i måneden og rapporterte innholdet til hverandre. Forøvrig en gylden anledning til å rydde i vesken jevnlig. Jeg må antagelig ha ryddet min ganske nylig, for da jeg tømte innholdet ut på gulvet nå nettopp, var det ikke mye overflødig der.



Her er dokumentasjonen (ca clockwise):

  • Svart Esprit-veske fra Paris (som jeg tror er en kopi av Mulberrys Elgin)
  • iPod i blomstrete etui
  • Svarte hansker fra Accessorize
  • Svart moleskine-kalender
  • Muji-etui med kredittkort i
  • En liten rull med frimerker
  • Mobiltelefon
  • Chapstick
  • Minipenn fra hotellet i Barcelona - veldig praktisk
  • Vanilla Mints fra Starbucks - mine favorittmints
  • Crabtree&Evelyn rose-lotion
  • Chanel Barcelona Red leppestift
  • MAC Sophisto leppestift
  • Tom Ford for Estée Lauder leppestift
  • Nøkkelknippe med Audrey-nøkkelring
  • Betalt tannlegeregning
  • Oppbrukt fleksikort
  • Stempelkort fra Le Palais des Thés
  • Grønne vintage-solbriller fra Screaming Mimi's, NY
  • Tanntråd
  • MAC Blot (pudder)

Jeg aner ikke om dette er representativt for mine vesker. Antagelig ikke. Vanligvis er det mange kvitteringer og annet skrot der, men nå var det befriende tomt for den slags. Bra tidspunkt å dokumentere på, med andre ord! Og grunnen til at det ikke ligger en bok der, er at nåværende bok er 700 sider tjukk. Go figure.

Oppfordringen går til alle som vil, enten her eller i egne blogger (legg igjen link isåfall!).

Update:
Jeg glemte jo det viktigste - juvelen i samlingen! Den lå i jakkelomma mi, men hører selvfølgelig hjemme i veska: Min oransje Pluto-pengepung som jeg har hatt siden jeg var bitteliten. Bedre enn noen Prada-lommebok, I tell you!


Cry me a river

At pinup-jenter gir ut plater er ikke nytt. Julie London var i begynnelsen minst like kjent for sine platecover som for musikken. Men her snakker vi om talent, i motsetning til i dagens underholdningsbransje. Det er ikke akkurat amatører hun har med seg på debutplaten sin... det er bl.a. selveste jazzgitarist Barney Kessel. Julie kan ikke sammenlignes med Ella og Sarah, men hun er jammen god til det hun gjør. Hennes kjølige og myke stemme gir et perfekt bilde av sen 50- og tidlig 60-tallsmusikk.
Enjoy!

Glamourspørsmål fra leser: Renseri i Oslo

Hei,
vet du om et bra renseri i Oslo? Er litt redd for å sende min vintagejakke med nydelig (kanin?)pelskrage på hardhendt billigrens. Vet du om et sted hvor de har kompetanse men som allikevel ikke er det dyreste i byen?
Hilsen Stine



Hei! Her er jeg temmelig blank - lesere? Noen som vil bidra?

mvh
Glamourbibliotekaren

tirsdag, mars 25, 2008

Brev


I påsken tilbrakte jeg flere kvelder foran peisen med et hundretalls brev i fanget. Da jeg var yngre hadde jeg mange brevvenner; fra Molde til Indonesia; og mange av disse brevene har jeg tatt vare på. Det var morsomt å lese dem igjen - det var mye jeg hadde glemt, det var spørsmål av typen "Do you like A-ha?", og jeg måtte le litt da min amerikanske brevvenninne Erica beskrev hvordan hun virkelig digget Milli Vanilli av hele sitt hjerte.

Jeg husker hvor morsomt det var å få brev. Jeg satt i vinduskarmen og ventet på postmannen hver dag når jeg hadde fri, og løp ut for å se om det kom brev til meg. Sånn er det ikke lenger... alt som kommer i konvolutt, er regninger.


Derfor: Krafttak for å bevare denne hyggelige tradisjonen er herved satt i gang. I kveld skrev jeg et firesiders brev til en kamerat jeg ikke har møtt på flere år. Og toalettbordet funket fint som skrivebord!

Dagens kjole


Dagens kjole finnes i Marc by Marc Jacobs' vårkolleksjon. Jeg elsker denne retro-husmor-stilen! Den er så fleksibel. På med et par pumps, solbriller og reiseveske, og man kan ta båten til Capri og leke casual 60talls-jetset.

søndag, mars 23, 2008

Påskeferien går alltid altfor fort.

Antistress


Ah. Nok en gang får jeg påminnelser om hvorfor jeg skal ha badekar i mitt neste hjem. I dag: Dresdner Essenz Antistress Sparkling Bath Vanilla Bergamot. Lovely!

lørdag, mars 22, 2008

Finn stilen: Piknik


En litt annerledes collage i dag - jeg husker nemlig ikke hvor noe av elementene kommer fra, bortsett fra blusen... Den er fra Miss Selfridge. Skjørtet, skoene og hatten er fra diverse vintagebutikker som jeg har glemt navnet på. Men det kan jo være til inspirasjon allikevel, om noen har tenkt seg på en piknik med snev av 30-tall?

fredag, mars 21, 2008

"Someday Macoco is going to swoop down upon me like a chicken hawk and carry me away..."


Glamorøs fredag fortsetter foran peisen, og min helt Gene Kelly er en dansende grasiøs pirat med bart i filmen "The Pirate" fra 1948. Nå røver han med seg Judy Garland akkurat i det hun skulle gifte seg med den uattraktive borgermesteren.

Glamorøs fredag


God morgen kjære lesere! Det er fredag igjen, og Glamourbibliotekaren drikker te iført pysjamas og ulltøfler. Og pysjen byttes etterhvert ut med skjørt, SJP-bluse, blekgrønn genser og matchende arvet halssmykke. Parfyme: Liagora, en nostalgisk liten flaske som jeg ikke har sett i butikkene på mange mange år.

Planer for dagen: Ikke mange... Men det skal leses. Og snokes i kjeller og på loft. Og lyttes til den nyeste Bachkantateplaten som endelig er kommet.


Ha en fin fredag alle sammen!

torsdag, mars 20, 2008

Vårstemning

Glamourbibliotekaren nyter den friske luften på landet, og sola varmer i ansiktet!

God påske til dere alle!















onsdag, mars 19, 2008

Dagens kjole


En rosa drøm fra Notte by Marchesa; silkechiffon med draperinger og diamanter.

Påskelektyre


Hva leser dere i påska? Donaldpocket? Shakespeare? Evi Bøgenæs?

Her er min utvalgte murstein, og jeg tror nok den kommer til å vare lenger enn ferien:
700 sider nobelprisvinner Thomas Mann og "Trolldomsfjellet", et av de store verker fra tysk 1900tallslitteratur. Påske er klassikertid for min del.

tirsdag, mars 18, 2008

Finn stilen: Påskeferie


En liten collage for alle som ferdes ute i mer urbane strøk i påskeferien - altså uten ski på bena:

Jeans fra American Eagle Outfitters, grønn kåpe fra Debenhams, grønne tweed-aktige converse, Mulberrys Bayswater, grønne (!) aviators fra Rayban, hvit bluse med knyting fra 3.1 Phillip Lim, Chanels vårfriske Cristalle, og øredobber fra Anthropologie.

mandag, mars 17, 2008

Glamourbibliotekarens fotodagbok, mandag 17.03.08

I kveld føler jeg visst for å dokumentere det meste.

Toalettsaker og smykker må med.

Litt klær, skjerf, trøyer...

Og nedi kofferten med det.

Ferdig!


Living Etc - stadig en favoritt.


Påskete i Jasper Conrans chinoiserie-krus


Den mest rufsete kyllingen av dem alle får henge og dingle litt på Dichterliebe..


Deler av min samling glamourbøker fra loppemarked.

Årets påskesjokolade

Jeg har hatt en tradisjon for å dokumentere luksuriøs påskehareslakting her i bloggen, og jeg kan ikke være dårligere i år. I fjor: Hvit sjokoladehare fra Godiva på Madison ave., NYC. For to år siden: Glamourgemalinnkjøpt sjokoladehare fra Amsterdam. I år går jeg bort fra hareformatet og kaster meg over et dinosauregg fra Pascal.



Yum. Inni var det noe crispy greier. Bare så synd at jeg 1) knuste hele greia selv om jeg var forsiktig, og 2) lot halve egget ligge på bordet i solsteiken i dag mens jeg var på jobb...

Finn stilen: Togreise i påsken


Jeg skal ta en liten togtur snart, og dette ville jeg gjerne kle meg i:

Tweeddrakt og hvit bib-bluse fra Dorothy Perkins, laceup-sko fra Urban Original, kamé-brosje fra Newport News, Guerlains Shalimar, og vintage-kofferter.
(Istedet blir det nok svart trench, svart skjørt, svarte støvletter... og min røde flyvertinnekoffert!)

Min lille røde koffert

Dere husker kanskje at jeg kjøpte denne på bruktmarkedet på Blå? En ekte rød flyvertinnekoffert fra SAS, autentisk 60-tall, pent brukt. Årets definitivt beste investering - den er helt perfekt til kortere reiser! Jeg har brukt den som håndbagasje på fly, helgeturkoffert - og romantisk-weekend-på-hotell-koffert. Det er så mye morsommere å reise med stil! I kveld pakkes den til neste lille reise. Og i en slik koffert slenger man ikke bare tilfeldige ting - man bretter sirlig sammen utvalgte klær og legger dem pent på plass nedi.

søndag, mars 16, 2008

Dagens glamourtips: Helgeluksus på hotell


Hva gjør man når man har frihelg og vil ha litt omveksling fra hverdagslivet? Man tar inn på hotell i sin egen by, går ut og spiser, og ligger i badekaret i timesvis.

mmmmm... når jeg får et bad som er litt større enn fire kvadrat, skal jeg ha badekar. Og et arsenal av Laura Merciers honey bath.


Tiramisuen på Amundsen & Nobile anbefales! Vegetarlasagnen også, forøvrig. Og live-musikken, for en ekte italiensk trattoria-følelse.

lørdag, mars 15, 2008

Gule tulipaner til påske


For et par dager siden kjøpte jeg tjue gule tulipaner, og tok noen bilder av dem med den lille kyllingen poserende midt oppi.

Da jeg våknet nå i dag, flommet sola inn gjennom stuevinduene - rett på de fine tulipanene. JA, kjære lesere, våren er her, nå kan det da ikke være noen tvil?


fredag, mars 14, 2008

Påske er radiotid


Som radioglad kulturformidler vil jeg nok en gang tipse dere om NRK Gull, som i påsken sender mye morsomt påske- og krim-relatert fra NRKs arkiver. Og man kan vinne en DAB-radio ved å svare på et svært enkelt spørsmål... Eller kjøp en radio til påske! Irma 1000, Wasabi, Revolvermagasinet...

I fjor ble jeg vettskremt av Radioteatrets "De dødes tjern" på hytta. Hva blir det i år?

Populære innlegg