søndag, februar 15, 2009

En overraskelse kom i posten...

...fra en anonym leser: Fem utgaver av Kvinner og Klær fra 1960/62! Gjett om det er mange gode råd fra fordums tider å finne der! Det er reklamer for shampoer som sies å vaske solskinn inn i håret, det er gode sparetips for hele familien, det er spennende føljetonger og mye stoff om Elizabeth og Margaret av England.


Og sannelig, i "Platerunden" på siden "Spesielt for tenåringer", fant jeg en liten omtale om Kay Starr - en av de gode gamle sangerinnene som jeg ofte pusher på kjente og ukjente.



Dessuten: Her er selskapsmoten for julen 1960.

Tusen takk, hvem du nå er - dette var en hyggelig overraskelse som jeg lover at alle leserne skal få nyte godt av!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg ser det er bilde av et brudepar på et av bladene. Står det noe spennende om bryllupsmote? Julia

Ragna sa...

Det er så koselig med de gamle Kvinner og Klær, både innholdet og reklamene fra den tida er ganske så artige! Husker jeg skrev oppgave om kvinner og klær fra 60-tallet sammenlignet med 90-tallet og gikk gjennom masse blader og telte antall sider og studerte hva de skrev om, det var ganske spennende i grunnen :-) Var nok betydelig mer klær og mat på 60-tallet vs karrieretips og selvhjelpsartikler på 90-tallet...

Anonym sa...

Kjempefine! Eg har vakse opp med Kvinner og Klær, mora mi abonnerte alltid. I huset i Nordnorge der vi brukte å vere på sommarferie låg det gamle KK på loftet, og eg tilbrakte mange sommarar der, lesande meir eller mindre inspirerte tips og råd om korleis ein burde kle seg osv..

Anaruh sa...

Den julekjolen er nøyaktig hva jeg er ute etter! Har lyst å finne mønster og sy meg en selv, og ha til høsten når jeg skal være hjemme i mammapermisjon og leke husmor på fulltid! Fantastisk!

Anonym sa...

Nå kom jeg plutselig på at vi har (eller hadde... mulig mor har rydda) mange gamle blader liggende. Jeg er nødt for å ta meg en tur på loftet i gamlehuset neste gang jeg er hjemme på besøk og se om jeg greier å finne dem. Moro!

Anonym sa...

Åh, så heldig du var! Er alltid på leting etter gamle ukeblader når jeg ser gjennom gamle boder og loft. Men dessverre er det nærmeste jeg har kommet så langt noen utgaver av Norsk Ukeblad fra 1990. Ikke så mye mote, men om jeg noen gang skulle få bruk for info om potteplanter vet jeg hvor jeg skal gå.

Glamourbibliotekaren sa...

Julia: Det har jeg ikke fått sjekket ennå!

Ragna: Interessant med slike trender, ja. 80-tallets jappe-motereportasjer og sånt..

Alt godt: Vi har en drøss med Norsk Ukeblad fra tidlig 80tall på hytta, det er også morsomt!

Anaruh: Lykke til!

Suzanne: Ja, gjør det.

E: Hehe, nei, Norsk Ukeblad-moten i 1990 kan jo være direkte skremmende :)

Beatrice sa...

Er så gøyt med gamle ukeblader! Vet du kanskje hvor jeg kan kjøpe KK blader fra 80 og 90 tallet?

Populære innlegg