lørdag, juni 06, 2009

Balkong-oppdatering

I år har jeg litt andre sorter enn tidligere. Det er morsomt å prøve noe nytt!


Kaprifolen har fått en blomst som snart springer ut! I fjor blomstret den ikke, så denne ene blomsten er svært velkommen!
Klokkehonningurt, Phacelia Campanularia, som jeg sådde 2. påskedag. De har virkelig eksplodert, og har de siste dagene fått flere titalls vakre blå blomster. 
Fuchsia, fått som små avleggere av mamma, nå i full blomst. 
Stemor fra Tåsen hagesenter, som jeg trofast har handlet hos i 11 år. 
Persille som jeg sådde for halvannen måned siden - nå er de endelig i gang med å få persilleform!

Og roser som jeg kjøpte i går og satte ned i en krukke fordi det jeg egentlig hadde sådd i den krukken, aldri kom opp. Det kan jo bli interessant å se hva som skjer om de likevel skulle vokse?!


(Ellers har jeg sådd flere ting som foreløbig ikke har kommet så langt - erteblomster, solsikker, middagsblomster, slyngblomkarse m.m.) 

7 kommentarer:

Jenny B sa...

Så vackert! Vilken fin variation på färger och former.

bloggenanne sa...

Jeg gleder meg til se bilder fra balkongen din utover sommeren.
Bloggen din er utrolig flott.
Jeg har også sådd bladpersille i år. Den brukte litt tid å spire, men vokser og trives utmerket i en Eva Solo urtepotte i kjøkkenvinduet mitt.

Anonym sa...

Hvordan ligger vindelen din an? Jeg har plantet for første gang i år, men de er fortsatt veldig små. Koselig å ha noe som vokser og gror på verandaen.

Glamourbibliotekaren sa...

JennyB: Ja, det er morsomt å variere!

Bloggenanne: Jeg lover å legge ut flere! Og takk for hyggelige ord :)

Anonym: Veldig dårlig! På denne tiden skulle den snart ha eksplodert med blader og klatrelyst, men de er veldig veldig små ennå. Men det er ennå tidlig på sommeren og det har jo vært kaldt.

Kaisa sa...

Moro å se bilder fra verandaen! Her har det blitt mest varianter av fuchsia kjøpt av en hyggelig dame på Korsvoll, litt urter og en stor sjasminbusk fra Tåsen hagesenter. Sådde solsikker og erteblomster forrige helg. Solsikkene har begynt å spire, mens erteblomstene lar vente på seg.
Ingen Morning Glory i år?

Glamourbibliotekaren sa...

Kaisa: Se svaret ovenfor - vindel=morning glory :) Jeg håper den kommer til å eksplodere snart, men den ser foreløbig litt shabby ut. Uansett, det er vel ikke før uti juli at blomstene har pleid å komme :)

Anonym sa...

Hei.
Jeg lurer på hvor stor kaprifolen din er, i hvor stor potte du har plantet den og hvordan du oppbevarte den i vinter? Og kom det virkelig ikke noen blomster første året??? Jeg som trodde jeg skulle få blomster på min i år..Julia

Paris à la Glamourbibliotekaren

Jeg har tatt hintet, folkens: Dere vil ha en slags Glamourbibliotekar-guide til Paris! Your wish is my command. Vi har akkurat kommet hje...