torsdag, juni 11, 2009

Kva las du no?


Det er sommer, noen har allerede ferie, og da passer det jo fint å fortelle hva vi leser for tiden!

Jeg er snart ferdig med "The old man and the sea" av Hemingway, kjøpt på Shakespearebutikken i Paris, og det var den som ga han Nobelprisen i 1954.

Hva med dere?

88 kommentarer:

Anonym sa...

Leser fagtrio: Supercapitalism av Robert Reich, The Social Construction of Reality (Berger & Luckmann) og Sennetts The Culture of the New Capitalism. Puh.

Så hjemme ligger litt lettere lektyre: Fritt Fall (Nick Hornby). Og sommeren har såvidt begynt :)

Beate sa...

Jeg holder på med en skikkelig dårlig bok, Watermelon av Marian Keyes. Skal fullføre den kun fordi det er greit med litt lettleste bøker på engelsk innimellom. Jeg har en haug med langt mer interessante bøker som ligger å venter når jeg blir ferdig....

Anonym sa...

Jeg leser "Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede" av Jan Wiese - for tredje gang.

Kristina sa...

"Trekkoppfuglen" av Haruki Murakami.

Jenny B sa...

Jag har kommit halvvägs i en bok jag inte tycker är så bra, Trådarna i väven av Usma Azlam Khan. Jag läser den för att det är intressant att få veta litet mer om livet i Pakistan, även om personskildringen är litet stereotyp.

Jag längtar efter att bli klar med den, så att jag kan börja läsa två svenska rysare: Människohamn av John Ajvide Lindqvist och Skumtimmen av Johan Teorin.

Anonym sa...

Jeg holder på med Freakonomics en ganske morsom økonomibok faktisk, Skal begynne på Høyleseren av Bernhard Shlink i dag, også venter jeg på en bestilling med blant annet Ladies av Mara Lee og Vente, blinke av Gunhild Øyehaug. Ellers har jeg kjøpt mange nye bøker i det siste, så har en bunke som venter...herlig!

k sa...

Jeg leser en av mine hyllevarmere - Utslettelse av Thomas Bernhard - meget god bok! og faar lyst til aa lese mer av ham!

Joggerinna sa...

"Am kürzeren Ende der Sonnenallee" av Thomas Brussig. Ei interessant og litt "ostalgisk" skildring av livet i det gamle DDR.

Ellers smuglas eg dei første kapitla av "De beste blant oss" av Helene Uri på biblioteket her ein dag. Eg lånte ikkje boka då eg har ei bokhylle full av dårleg samvit heime, men den skal absolutt lesast ferdig før året er omme! Kjende meg mildt sagt igjen i miljøet som er skildra i boka. Kjempe morosamt!

Fra kontorfronten sa...

Her leses,- foruten NOUer og rapporter som tidvis får være med hjem i vesken, - Mandelplukkersken av Simonetta Agnello Hornby og Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug. Byråkrater har godt av litteratur som får tankene vekk fra saksbehandling i offentlig forvaltning.

Hanne sa...

Jeg koser meg med "En kort historie om traktoren i Ukraina" av
Marina Lewycka :-)

Anonym sa...

Jeg har akkurat lest ut "Den trettende fortellingen" av Diane Setterfield, og dette er boka jeg ble hjemme fra skolen en hel dag for å lese i. Nå er jeg bare litt trist fordi jeg er ferdig med den, og jeg anbefaler den på det varmeste til alle andre!

anne sa...

Jeg gjenleser Bildet av Dorian Gray (Oscar Wilde) og regner med (håper) å få mer ut av den nå enn da jeg leste den som 16-åring.

Trine sa...

Fantastiske Jane Eyre!

Epicureatricen sa...

Jeg leser, eller prøver å lese, Great Expectations. Den er egentlig veldig bra, men har ikke hatt så mye tid til å lese, så har ikke kommet så langt selv om jeg har holdt på med den i noen uker.

Anonym sa...

The old man and the sea, av Hemingway, kjøpt i Shakespearbutikken i Paris....
Det blir for mye, for prektig, for perfekt og uendelig kjedelig. Og da snakker jeg ikke om boken, butikken eller Paris....

Anonym sa...

Akkurat nå er det Sult av Hamsun..

Elisabeth B sa...

Jeg har nettopp lest ei veldig bra chiclit-bok (til sjangeren å være)som het Wedding Season, av Katie Fforde (ja, det skal være to f'er der!). Godt med noe lett som samtidig er lesverdig! Nå er jeg i ferd med å begynne på 'A Middle East Mosaic: Fragments of Life, Letters and History' samlet av Bernard Lewis. Ikke like lett stoff, tror jeg, men lett aa lese i den forstand at ikke hver tekst er alt for lang. Det er tross alt sommer snart :)

Ellen sa...

Det gjelder å sette gullkant på sin egen tilværelse.
Leser:Det franske testamentet av Andre Makine

Glamourgrammatikeren sa...

Jeg leser Harry Potter and the Half-blood Prince om igjen for å være forberedt til filmen kommer! Her skal ingenting overlates til tilfeldighetene.

Guro sa...

Leser Bibbi Bokkens magiske bibliotek av Klaus Hagerup og Jostein Gaarder. Har ikkje lest boka sidan eg var lita, og huskar nesten ingenting av den.
Men for ei festleg og underhaldande bok. Den kan anbefalast til alle bibliofile (store som små) ;)
Boka er nok ekstra morosam for dei som har vore å besøkt bokbyen i Fjærland, som er ein svært sentral stad i historia.

Tove sa...

Jeg er nok den eneste leseren her som leser krim akkurat nå :) Pløyer gjennom mye annet også, men livet mitt passer best til lett lektyre om dagen! Midtsommernattsblot av Måns Kallentoft leser jeg noen sider i hver kveld.

Måtte bare legge inn en kommentar til deg nå, for jeg syns du har så fin blogg!

Anonym sa...

Leste akkurat ut Victoria av Hamsun. Nå tenker jeg å gå på jakt etter en ny reisehistorie av Torbjørn Færøvik.Leste for litt siden Veien til Xanadu, og nå vil jeg ha mer!

Fornuftig forsker sa...

The Blindfold av Siri Hustvedt. For en bok!
Av og på leser jeg også Misunnelse av Jurij Olesja, omigjen 12 år etter første gang. Språket er interessant og blendende vakkert russisk, fortellingen litt for tidstypisk (1920-tallets Moskva) i store porsjoner.

Anaruh sa...

Tatt av Kvinnen, Erlend Loe. Den har stått i bokhylla mi siden den fulgte med det Det Nye i 2002 eller noe sånn, så nå var det liksom på tide. Har en relativt lang liste over bøker jeg har stående, men ikke fått lest, så sommerlektyren min kommer nok fra eget bibliotek i år.

Mie sa...

jeg ble ferdig med den nydelige mursteinen "A suitable boy" av Vikram Seth i går (seff på engelsk!), og startet sporenstreks på "Menneskehavn" av John Ajvide Lindqvist (Jenny B: du kan glede deg, allerede etter 15 sider er jeg sugd inn i beretningen!)

Eva sa...

Har akkurat blitt ferdig med "My Year of Meats" av Ruth Ozeki. Alle burde lese den boken. Den er spennende, morsom og informativ.

Fridapus sa...

Hos meg går det i "Luftslottet som sprengtes" av Stieg Larsson om dagen.
Håper det går bra med Lisbeth...

Bokomaten.. sa...

Jag läser just nu massor med böcker om Florens och Venedig och verona för att ladda upp inför semestern. tycker det är ett ypperligt sätt att komma i stämning innan man reser. annars är det så lätt att man liksom inte förstår att man är där förren det är dags att åka hem! Got italiensk mat och massor med italien-litteratur alltså!

Kirsti sa...

Nettopp ferdig med Noe til besvær av Mark Haddon og snegler meg gjennom Vente, blinke av Gunnhild Øyehaug. Og tempoet skyldes andre omstendigheter enn kvaliteten på boka. Ikke noe galt med den, enn så lenge. Haddon er tydelig, fornøyelig og alvorlig. Anbefaler Den merkelige hendelsen med hunden den natten av Mark Haddon for alle som vil vite mer om autisten i seg og i andre.

tolken sa...

Jeg leser Saman er ein mindre aleine. Det er den første romanen jeg leser på nynorsk.

S sa...

Har en masse faglitteratur som ligger halvlest rundt omkring. Skjønnlitterært sett er jeg "between books", men driver og skriver liste som skal medbringes til biblioteket når ferielektyren skal lånes. Og nå fikk jeg litt inspirasjon herfra også! :)

Katrine sa...

Jeg er gudskjelov endelig ferdig med Boktyven, som jeg syns var platt og sjablongaktig. Jeg ble til tider rørt, på en sånn melodramatisk hollywoodmåte, men allermest irritert over den posøraktige fortellerstemmen (døden) jeg aldri trodde på.

Fikk Man in the Dark av Auster i gave for en tid siden, men kjente at jeg føler meg litt ferdig med Auster. Man har liksom hatt sine perioder med Saabye Christensen, John Irving og Auster, og det var bra da, men ikke noe jeg oppsøker igjen.

Følte meg derimot veldig klar for kona hans, og er snart feridg med The Blindfold, mens The Enchantment of Lily Dahl venter. Me like!

Anneli sa...

Her "spises" det som vanlig bøker til frokost, middag og kvelds. Nå er det "Mad, Bad and Sad" av Lisa Appignanesi om "gale" kvinner og hvordan de ble behandlet fra midten av 1700-tallet og opp til vår tid som er hovedlektyren. Er også midt inne i rekken av Åsa Larssons fire krimbøker fra Nord-Sverige. Veldig bra alt sammen.

glamfrøkna sa...

Jeg venter "i kø" på Camilla Lackbergs Havfruen. Mamma er halvveis i den (var iallefall det når jeg ringte å maset på henne i går). Jeg er helt besatt av bøkene hennes.

HildeSol sa...

Nå leser jeg Nicola Bauman - A Very Great Profession (om kvinneromaner i mellomkrigstiden,
Deborah O'Keefe - Readers in Wonderland (om fantasybøker for barn),Ketil Bjørnstad (red) - Franske bilder, Joanne Harris - Five quarter of the orange og et par til...

Frk Detektiv sa...

Jeg åpnet permene på Lasses hus av Anna Backe-Wiig i går kveld. Liker den så langt :) jeg skal forresten gjennomgå boksamlingen før den skal pakkes og flyttes på. Ingenting skal (selvfølgelig ikke) kastes så her må det sorteres! Kategoriene blir: må beholde ( med underkategoriene a) tas med eller b)settes på lager til fremtidens private bibliotek med peis og hemmelig inngang..), gis bort eller selges på flyttesalget jeg skal ha. Merker at terskelen for å kjøpe seg en bok er mye mindre i dag. Før lånte jeg så og si alt jeg leste på biblioteket og kjøpte kun det jeg "ikke kunne leve uten" Regelen var også å ikke sette noe i hylla ulest ... Vi får se hvor lenge jeg klarer å holde det igjen! :)

koldfru sa...

Nettop ferdig med "Skråninga" av Carl Frode Tiller, nå nullstiller jeg hodet mitt med Tom Egelands siste. Senere i sommer skal jeg lese "Jenny" av Sigrid Undset, Per Olov Enquists selvbiografi og antageligvis noe spindelvevlett og rent underholdende.

Anonym sa...

Jeg leser Love in the night av F. Scott Fitzgerald. Perfekt sommerlektyre mens man venter på sol og cocktailpartyer:-)

litenIda sa...

Jeg er nettopp ferdig med siste eksamen dette semesteret, og kan endelig legge bort pensumbøkene! :) I bokhylla står "Ned med hundene" av Helle Helle og venter.. Er spent på den!

koristen sa...

Jeg leser mye jobbrelatert for tiden, igår ble jeg ferdig med "Døden er her", første bok i "Slangeringen", ny ungdomsserie av Liv Margareth Alver. Spennende og fin, også kan kollegaen min og jeg krangle om det er fantasy eller ikke, og det er jo alltid gøy :-) Når ferien kommer skal jeg garantert lese "Saman er ein mindre aleine" av Anna Gavalda, leste akkurat "Lykka er ein sjeldan fugl" og ble betatt.

Anonym sa...

Leser "The Sorrows of an American" av Siri Hustvedt, nydelig bok! Så skal jeg i gang med "The Little Stranger" av Sarah Waters. Hun er en mester på plot, så gleder meg!

Henrikka sa...

Her går det i science fiction: Har nettopp begynt på "Singularity Sky" av Charles Stross. Astrofysiske teorier blir tøyd til grensen og historien flommer over av ideer. Merker at jeg må ha litt fred&ro for å få med meg alle detaljer i diverse rom-kamper... Men for meg som liker SF er dette snadder!

Anonym sa...

Leser for tiden "Moderato Cantabile" av Margurite Duras (for andre gang) og "Simple Living" av Gitte Jørgensen..

Trude Julie sa...

Jeg holder for tiden på med "Neil Gaiman - Prince of Stories" og har Mark Haddons "Den merkelige hendelsen med den hunden den natten" på "av-og-på" lesing også (får se om jeg klarer å bli ferdig med den eller om den som mange andre lider "halvveisdøden")

glamourlegen sa...

Avsluttet The Secret Life of a Slummy Mummy på vakt i natt (Fiona Neil), begynte på Livstid (Liza Marklund) på toget i morges. Positivt overrasket over begge to! Er egentlig lei av chick-lit (for mange skuffelser og følelsen av å ha kastet bort tid - Marion Keyes er oppskrytt) - men ga det en ny sjanse på Ark denne uken da jeg nettopp har lest Life of Pi (Yann Martel), The Golden Notebook (Doris Lessing) og den siste til Anna Gavalda (glem det, de tre første er best!).

Slummy Mummy kan faktisk anbefales, jeg lo og lo og lo (og Anna Wintour bifaller).

Unknown sa...

Til Tove: jeg leser også krim! Eller har akkurat lest ut Nattefokk av Johan Theorin. Det er et litt utradisjonell krim, men likte den veldig godt! Har også akkurat lest ut Vente, blinke av Gunnhild Øyehaug, som jeg syns var utrolig bra!

HobbyLaila sa...

Hei!
Akkurat nå leser jeg "Scarpetta" av Patricia Cornwell, og er dessuten i ferd med å starte på "Things I've Been Silent About" av Azar Nafisi. Den sistnevnte er et slags oppfølger til "Å lese Lolita i Teheran", som jeg likte veldig godt. Begge bøkene leser jeg på engelsk. Har dessuten nylig lest ferdig "The 8th Confession" av James Patterson, også den på engelsk.

Kaisa sa...

Nettopp ferdig med "Sangen om den røde rubin" av Agnar Mykle. Tror ikke det blir noe mer om Ask Burlefot i nær fremtid. Så nå prøver jeg å være taktisk i bokhylla, lese bøker som jeg blir ferdig med før jeg skal til USA om 2 uker. Tror det blir Terry Pratchetts "Nation".

Fioljenta sa...

For øyeblikket leser jeg "Vindens Skygge", siden den har ligget i hyllen min i lengre tid. Begynnelsen er i alle fall lovende!

Forresten tror jeg du har fått en "stalker", kjære glamourbibliotekar! Den første anonym-komentaren din er i alle fall svært lik en annen uvennlig kommentar jeg skuet for noen måneder siden i din nydelige blogg=)

Fioljenta sa...

Rettelse: Den fjerde anonym-kommentaren

Hilde i nord sa...

Jeg leser En annerledes barndom av Iris Johansson, som er en autists personlige beretning helt fra barndommen. Utrolig interessant om et menneske som er helt annerledes enn "normalen". Er nettopp ferdig med Kameleonens skygge av Minette Walters, en av de beste krimbøkene jeg har lest på lenge, samt Mannen under trappen av Marie Hermanson, en grøssende og urovekkende thriller. Ellers anbefaler jeg Arto Paasilinnas Den ulende mølleren. Han må jeg lese mer av! - Og så misunner jeg alle som har til gode å lese Stieg Larsson-trilogien og Saman er ein mindre aleine. Perler!

Heidi sa...

"Formørkelsen" av Stephenie Meyer. Begynner vel egentlig å innse at jeg ikke er fjortis lenger...

Frøkna på Haugen sa...

Jeg leser "Den andre mannen" av Jose Saramago.

Marsvinet sa...

Jeg er halvveis i "The virgin blue" av Tracy Chevalier (som også har skrevet Girl with a pearl earring) - og så langt er den veldig fin.

wine-fueled narcissism sa...

Jeg leser "De Velvillige" av Littell. Helt grusomt, men underlig besnærende. Jeg er kvalm på den ene siden. og dypt fascinert på den neste. Gleder meg til de neste 900 sidene. :)

Anonym sa...

Jeg er akkurat ferdig med "Bisettelsen" av Lars Saabye Christensen. Flott avslutning av triologien om Kim, Gunnar, Seb og Ola. Anbefales!

Anonym sa...

Jeg er i gang med Charlotte Isabel Hansen av Tore Renberg. Den ser ut til å være like god som de to foregående (Mannen som elsket Yngve og Kompani Orheim).

Før den leste jeg Herre av Nils Fredrik Dahl. Så ham snakke om den på Litteraturhuset, og ble veldig fascinert. Flott fyr! Og flott bok. Den handler om forholdet mellom Camilla Collett og JS Welhaven. Veldig interessant innblikk i hvordan var i Oslo (Christiania) på 1800-tallet.

Hverdagslykkelig sa...

Jeg har nettopp oppdaget Carl Frode Tiller og holder på med "Bipersonar" nå etter å ha gjort ferdig "Innsirkling" for noen dager siden. Dette er en skrivestil som fascinerer meg!

Merci Beaucoup sa...

Saman er ein mindre aleine av Anna Gavalda :) Neste i rekken er Bly!

Anita sa...

Niels Fredrik Dahl sin nyeste roman "Herre". Liker det jeg har lest hittil! :)

Anonym sa...

Utrolig hvor mye forskjelling folk leser! Jeg holder på med Dearly devoted Dexter av Jeff Lindsay, må ha litt makaber krim innimellom ;-)

Janne sa...

Jeg skal begynne på Labyrinten av Kate Mosse i kveld. Deretter står Boktyven for tur. Jeg er riktignok blitt skeptisk til Boktyven,etter å ha lest en kommentar om den her inne.

glamouringeniøren sa...

Jeg leser postkassa.... :( Venter på mine nye Vonnegut bøker fra Amazon, og de har brukt alt for lang tid over dammen... Klarer ikke å vente lengre og ingenting annet har jeg lyst å lese heller.

Ellers er det gøy å se at noen andre koser seg med Freakonomics, en av mine favoritter :)

Ane sa...

Jeg er nå ferdig med Åsa Linderborgs "Meg eier ingen" for andre gang (anbefales på det varmeste for de som søker en noe annerledes, men veldig sterk leseopplevelse), så står Per Olov Enquists siste for tur. Tusen takk, glamourbibliotekar, for en flott blogg. Jeg er innom hver dag, men første gang jeg kommenterer. God sommer til deg og bloggens lesere!

Alt godt sa...

Som S er eg between books, fekk akkurat Linfruen av Julia Franck i bursdagsgåve, og gler meg til å kose meg med den i ferien.

Anonym sa...

Leser "Eg elska ho" av Anna Gavalda sakte for andre gang, en nydelig bok med flott språk. Mvh Astrid

Sarah sa...

akkurat nå er det hele Harry Potter-serien på nytt igjen, hvor jeg er kommet til bok nr 5 i skrivende øyeblikk. Etterpå tenker jeg å lese Breakfast of Champions eller noe annet Kurt Vonnegut. Ellers leser jeg Through the Looking-glass, men det er mer på siden-lesing.

Fru Fortuna sa...

Hei!
Jeg leser La meg synge deg stille sanger av Lisa Olsson. Den er både sår og melankolsk, men samtidig veldig fin!

Vil også anbefale Dagenes skum av Boris Vian - det er den vakreste (og tristeste) kjærlighetshistorien jeg har lest på lenge.

Britt Åse sa...

Gjør ferdig Lesesirkelen før jeg sovner i natt. Deretter venter Song for Eirabu! Og så er det Rushdies Midnattsbarn før jeg gyver løs på Don Quijote :-D

Fair sa...

Jeg leser Den ulende mølleren av Arto Paasilinna. Det er den tredje boka av ham jeg leser, og jeg synes bøkene hans er fantastisk gode!

Maria sa...

Eg les Zen and the Art of Archery av Eugen Herrigel. Har ikkje kome så langt enno, men er fascinert av den totalt annleis måten å tenkje på. Bogeskyttaren skal ikkje sikte på nokon blink, men på seg sjølv. Veldig spennande!

Elin sa...

Jeg leser blant annet gjennom et romanmanus og romanen the Man in the High Castle av Philip K. Dick.

Ellers gleder jeg meg til ferie og til å lese masse!

Mari sa...

Her leses Boktyven. Er kommet et par hundre sider på vei, og er forløpig fascinert. Med opp til 2,5 time reising hver vei til jobb leses det mye på bussen for tida, og lista over bøker som skal leses er laaang...

Oslopiken sa...

I tillegg til en stoor bunke jobbmanuskripter: Ladies av Mara Lee. Deretter venter den siste til Anna Gavalda som jeg ikke husker hva heter. Likte Saman er ein mindre aleine så godt!

Trine sa...

Akkurat ferdig med Charlotte Isabel Hansen av Tore Renberg. Den likte jeg godt. Har begynt på Havets katedral, foreløpig er jeg ikke overbevist om det er en bok jeg må lese ferdig....

Anonym sa...

Et lite tips til alle som bor i Stavanger området; Norli i sentrum har STORT boksalg!

barbalib sa...

Jeg har nettopp lest "Skråninga" av Carl Frode Tiller. Han skriver godt, men er nådeløs mot karakterene sine, synes jeg. Vond og god leseropplevelse. Nå har jeg begynt på "Drømmefakultetet" av Sara Stridsberg. Det er virkelig tiden for lystig lesing.

HildeSofie sa...

Leste ut Havets Katedral forrige helg - den var ihvertfall en bok for meg, og jeg håper den er det for deg også, Trine!

Deretter gjorde jeg unna Hjemkomsten av Victoria Hislop på få dager, en veldig fin bok. Nå er det Senor Peregrino av Cecilia Samartin som står for tur, så langt en fin og lettlest bok som sikkert gjøres unna iløpet av helgen.

Etter den lette forsommerlektyren tror jeg at jeg skal våge meg på miljøgrøsseren Svermen, som har varmet hylla mi i noen måneder, og Asbjørn Sundes "Menn i mørket" leses på iblant, når jeg orker å ta inn over meg den uretten som er gjort så mange krigshelter.

Helene sa...

Jeg leste halve Appelsinpiken av Jostein Gaarder igår, den er kjempefin så langt. Idag kom jeg over Menn som hater kvinner av Stieg Larsson, og hadde plutselig kommet godt inn i den også. Så nå vet jeg ikke hvilken jeg skal gjøre meg ferdig med først. Luksusproblem egentlig. Deilig med ferie! Tror det blir Appelsinpiken først, den går nok fort :)

Utrolig fin blogg forresten!

Jente 14. sa...

Akkurat nå, går det i en gammel klassiker for 3 gang, nemmelig sagaen om isfolket av Margit Sandemo, det er en utrolig fin serie som jeg skal kose meg med i sommer!

J.14

Spis, løp, les sa...

Jeg er hekta på Lucifers evangelium av Tom Egeland. Fantastisk bok med mange fine locations! Gruer meg til den er lest ut.

Anonym sa...

Akkurat nå er jeg inne i en blad og magasin-lesende periode, men boken jeg holder på med er skrevet av en journalist jeg ike husker navnet på, som heter "Norsk i Israel". Intervjuer med 20 norske menn og kvinner som av ulike grunner er kommet og blitt i Israel.

Glamourlektoren sa...

Bisettelsen her også! Samt Cathrine Grøndahls diktsamling Jeg satte mitt håp til verden. Hun har nok skrevet bedre dikt, selv om noen er riktig gode, men omslagsbildet av babyen med Pippi-parykk er i seg selv verd pengene :)

Anonym sa...

Jeg holder på å lese første bok i Historien om Europa av Karsten Alnæs. Og her om dagen lå det plutselig en pakke fra min snille snille svigermor i posten, helt uten grunn! Det var to bøker av Arto Paasilinna, og jeg klarte ikke å motstå fristelsen å begynne å lese litt i den ene; Den ulende mølleren. Noe som har lest bøker av han?

Anonym sa...

Er akkurat ferdig med Klassekamerater. Småmorsom. Men nå skal jeg lese Song for Eirabu av Kristine Tofte, en splitter ny fantasy med kvinnelige hovedpersoner. Gleder meg veldig!

Glamourfilologen sa...

Har nettopp lest Krig og fred av Lev Tolstoj, ble inspirert av flott tv-serie vist på Svt nylig. Håper den kommer på NRK også! Boken er helt fantastisk - skildringene av krigens grusomheter er dessverre altfor aktuelle, og personene framstilles så levende at man synes man kjenner dem personlig. Anbefales (men til tålmodige lesere, boken er på ca. 1000 sider)!

Snåta sa...

Hässelby av Johan Harstad - Albert Åberg som voksen. Tror jammen megjeg skal ta med meg vinglasset mitt inn i stua nå og dra med meg boka i samme slengen!

emma sa...

Hei, håper det er greit at jeg svarer såpass lenge etter at spørsmålet ble stilt?!?
Jeg kom hjem fra fantastisk deilig ferieuke på Kreta i går kveld og bruker dagen i dag på oppdatering av post, aviser, nett og Glamourbibliotekaren :-) På Kreta leste jeg ØYA av Victoria Hislop som passet veldig bra å lese på Kreta. Litt "føleri og kliss" men på en historisk lærerik måte, handler om leprakolonien Spinalonga som er på Kreta. Leste deretter Kollektivt selvmord av Arto Paasilinna og så Harens år av samme forfatter som lydbok (min første lydbokopplevelse). Så ja, anonym lenger opp her, flere som er blitt kjent med denne finske forfatteren :-)
Før ferien "varmet jeg opp" med Kretadøgn av Tove Nilsen og den anbefales også på det varmeste, særlig hvis man skal til/er på Kreta.
I postkassa lå Den rettferdige, siste til Helene Uri, som jeg gruegleder til å lese. Dessuten har jeg lånt Noe til besvær av Mark Haddon som lydbok, samme forfatter som Den merkelige hendelsen med hunden den natten, som var absolutt fornøyelig. Ellers er listen over ønskelitteratur lang, både fra egen bokhylle og bibliotek.
God boksommer alle :-)

Populære innlegg