mandag, desember 20, 2010

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 20



Husk å henge ut kornbånd og meiseboller til fuglene! Nek kan man kjøpe bl.a. hos de som selger juletre. Eller på julemarkeder. Og sikkert mange andre steder. Nytt av året for min del: Fuglebrett. Spørsmålet er: Hvor setter man det for at den digre nabokatta ikke skal se på det som sitt eget personlige matfat når småfuglene sitter der og spiser?? Må finne en påle.



Forøvrig: Yndlingsserien min i luka i musikkbloggen i dag!



8 kommentarer:

Leila sa...

Takk for påminnelsen! Julenek må kjøpes inn.

For å unngå katter må det være høyt oppe, og helst henge el. på annen måte være slik at en katt ikke klarer å klatre opp;-)

(Katten min klatret en gang høyt opp en furutre-stamme for så å sette seg og fiske inne i fuglehuset med poten...hjelp. Nå har vi hund, så her er det kattefritt fugleparadis:-D)

Glamourbibliotekaren sa...

Ja grøss, tenk på de stakkars småfuglene som sitter vettskremte inni huset og ser på den krafsende poten som nærmer seg...

Elisabeth sa...

Om du lager et fuglebrett på en stolpe løser jo problemet seg ved at selve brettet går for langt ut til at katta kan komme seg opp på brettet. Ellers lærte jeg fra min bestefar at man kan sette hønsenetting rundt slik at katta ikke kan klatre opp.
Lykke til med fuglebrettet. Legg gjerne ut bilder når det er ferdig. :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Lurt. Netting!

Hvilepulsbloggen sa...

Har bare lyst å si at du har en kjempefin blogg, som jeg ganske ofte går innom, og nå før jul har jeg kost meg med julemusikken din på spotify - der var det mye rart jeg aldri har hørt før! Takk for fin blokk :-)

Glamoursjefen sa...

Et annet tips er hjemmelagede meiseboller. Det sies at fettet som er i de ferdigkjøpte ikke er fett nok for småfuglene om vinteren. Selv har jeg hatt stor suksess med å lage mine egne ved å blande sammen store havregryn, solsikkefrø, nøtter og annet liknende i en melkekartong. Smelt Delfiafett og hell over blandingen. Opphenget kan enten være å skjære avlange hull i melkekartongen og henge opp i trærne eller passe på å støpe inn en snor den kan henge i etter at man har skrelt av kartongen.

Det blir både godt for fuglene og dekorativt! Og ikke tar det mye tid heller.... :)

Anonym sa...

Hej,
Vill bara viska lite försiktigt att jag verkligen saknar decembers "finn stilen"! Det är alltid så inspirerande att titta på dina fina collage, hoppas det kommer ett för december med.

Hälsar
Sofia i Sverige

Glamourbibliotekaren sa...

Snömus Design: Takk, så hyggelig! :)

Glamoursjefen: Smart! Absolutt noe å tenke på.

Sofia: Oi, det har du helt rett i.. jeg hadde tenkt å lage en i forrige uke, men fikk aldri tid! Jeg lover å lage en før jul :)

Populære innlegg