tirsdag, mars 30, 2010

Årets første


Jeg gjentar meg selv hvert år. Men det er noe spesielt med årets første ute-te i solveggen. Denne gang skjedde det på palmesøndag, akkompagnert av fuglesang og et hageblad.

mandag, mars 29, 2010


I dag: Ett av mine yndlingsfotografier fra Paris. Jeg tok det høsten 2006.

søndag, mars 28, 2010

Hovedscenen i kveld

Se for all del Hovedscenen på NRK2 i kveld kl. 21.10 - Leif Ove Andsnes spiller Rakhmaninovs 3. klaverkonsert sammen med Sveriges Radios symfoniorkester under ledelse av Lionel Bringuier. Her er en smakebit fra aftenens konsert:







Andsnes' innspilling av denne konserten med Oslofilharmonien og Paavo Berglund (Emi Classics 1995) er en referanseinnspilling, og er et must i platesamlingen.

Gårsdagens fangst


En liten og søt gammel mugge fra Stavangerflint - denne skal jeg bruke som vase til villblomster i sommer!

fredag, mars 26, 2010

Glamorøs fredag

Fredag! Snart påske! Feriestemning til tross for jobbing halve neste uke. Coco Chanel i nakken, Thomas Mann i veska, Elsa Peretti i ørene og rundt halsen. Og min aller beste glamoureffekt er min nye kollega som jeg lærer opp for tiden!

Ha en fin dag alle sammen, og kom med rapporter om hvordan deres fredag er!

torsdag, mars 25, 2010

Third World Man

Dagens låt kommer fra Steely Dan og deres "Gaucho"-plate. Jeg kjøpte min på His Master's Voice i London i januar 1993 på skoletur. Enjoy!

onsdag, mars 24, 2010

Kva las du no?

Omlag to måneder siden sist - det er på tide med en statussjekk igjen! Hva leser dere? Og hva blir årets påskelektyre?

Denne uka leser jeg Anna Magdalena Bachs gripende og inderlig kjærlige biografi om sin mann Johann Sebastian, skrevet 1757, noen år etter hans død. Det er rørende, jeg får stadig tårer i øynene når hun beskriver den sterke kjærligheten dem i mellom og selvfølgelig til musikken.

I påsken tenker jeg kanskje å plukke fram Trolldomsfjellet av Thomas Mann igjen - jeg begynte på den i påsken for to år siden, men siden den egner seg dårlig til å bære med seg i veska, blir den liggende i fred sånn til hverdags. I ferier derimot - da kommer den fram igjen. Dog skal jeg ikke bruke like lang tid på å lese den som Hans Castorp tilbrakte på hvilehjemmet.

Eller kanskje den siste Marian Keyes-boka. Andre bind av "På sporet av den tapte tid" ligger også klar. Og flere Bach-biografier. Jeg vet ikke hva det blir til.

Og dere?

tirsdag, mars 23, 2010

Against all odds

Mine stakkars pelargoniekrek. Noen av dem klamrer seg til livet... andre har gitt opp. En lang vinter nesten uten vann, skamklippet og stuet sammen i en kasse under et vindu på et soverom. Nå gjenstår det å se hvor grønne fingre jeg egentlig har.

Pur Desir de Fleur d'Oranger

Appelsinblomstparfymer vil alltid minne meg om 4711-flasken som stod i farmors badeskap, og som jeg lånte titt og ofte. Det finnes mange dufter med fokus på appelsinblomst, en favoritt hos meg er f.eks. Laura Merciers Neroli eau de parfum (men jeg har den ikke). En bra budget-variant finnes dog hos Yves Rocher. Jeg fant til og med en 30ml-flaske av den i fjor sommer i Stockholm, og den fikk bli med hjem. Jeg har brukt den hver dag i det siste - en fin vårparfyme, frisk og sitrusblomstrete unisex uten å bli tung, søt eller altfor feminin. Appelsinblomstnoten er tydelig i begynnelsen og holder seg bra en god stund, men utpå dagen går den over i noe litt mer mildt og lett. Dette er rett og slett en glimrende hverdags-neroli, som hverken tar livet av medpassasjerer på bussen om morgenen eller blir kjedelig. Og den matchende dusjgeléen er et must!


mandag, mars 22, 2010

Man vet det er vår når...

Woohoo!! Julete - gå hjem og legg deg, påskete is da sh*t! Ett av vårens høydepunkter er å gå innom den bittelille tebutikken og kjøpe et hekto av denne, i kategorien en-av-de-beste-jeg-vet. Påska er en herlig høytid, casual og forhåpentligvis solfull, med vakker musikk, tid til å lese og mang en tekopp ute og inne. Snart skal jeg finne fram mine skakke kyllinger (en klassiker til glede for nye lesere).

En annen av Berlins mange fine bruktbutikker

Et steinkast unna den andre butikken fant jeg en fin rød veske.


Og mange fine reisevesker.



Og mange fine kofferter.




Og et par rulleskøyter som jeg husker dem fra min barndom.





Og badehetter - den gule til høyre er identisk med slike vi brukte på barneskolen.




Og tuttifrutti-fargede snertne badedrakter!





Og en Snoopyhårføner jeg med tungt hjerte måtte forlate, Knøttene-fan som jeg er.




Dessuten hadde de støvletter og sko der. Mange mange meter.

søndag, mars 21, 2010

Dagens bursdagsbarn!


Vår kjære venn Johann Sebastian fyller 325 år i dag! En fin alder, måtte han leve lenge, lenge!

Bach kom fra en stor musikerslekt, og i sin samtid var han nok ganske kjent som organist og kantor - men som komponist ble han glemt etter sin død. Ingen minnesmerker, ingen gravstein, ingen verker ble oppført - inntil noen begynte å forske litt mange mange år senere. Selveste Felix Mendelssohn gravde fram og framførte Matteuspasjonen i 1829, hundre år etter at Bach skrev den. Og dermed fikk han sin velfortjente renessanse, og etterhvert også posisjonen som den aller største - Fader Bach.

Noe av det vakreste han har skrevet, er nettopp fra Matteuspasjonen. Altarien "Erbarme dich" synges her av Magdalena Kozená.



Dobbeltkonserten i d-moll for to fioliner er også blant mine favoritter - her med Andrew Manze og Rachel Podger:


Og her er fransk suite nr. 1 i d-moll, min favoritt blant Bachs klaververker:



Til slutt: åpningskoret i Matteuspasjonen, sunget av én solist pr stemme under ledelse av Paul McCreesh (jeg har skrevet mer om denne versjonen i musikkbloggen):





Gratulerer med dagen!!!


lørdag, mars 20, 2010

En av Berlins mange fine bruktbutikker

- denne ligger i Oderberger strasse.





Küchengeschirr?!






En opptrekkbar Jon Blund.





Hotel California: Singer-Songwriters and Cocaine Cowboys in the LA Canyons, 1967-1976 / Barney Hoskyns. - London : Harper Perennial, 2006. - 320 p.


Joni Mitchell, Jackson Browne, J.D. Souther, David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash, Neil Young, Judee Sill, James Taylor, The Byrds, The Buffalo Springfield, The Eagles, Gram Parsons, Randy Newman, Linda Ronstadt, Little Feat. Og klubben The Troubadour.

Denne boka er et must for alle som med hånda på hjertet kan si at de finner minst ett av navnene ovenfor interessant.

fredag, mars 19, 2010

Glamorøs fredag

God morgen!
Endelig fredag! Egentlig startet helgen med gårsdagens konsert med Bill Champlin og Kork på Rockefeller, og til tross for lite søvn hele uka er humøret på topp. Glamourbibliotekaren starter dagen mykt med fruktsalat til frokost og Bach på øret, og jubler over dagens største glamoureffekt: joggesko-debuten for 2010! Etter måneder i tykke vintersko er det alltid himmelsk å ta på spretne småsko - jeg føler meg som en glad kalv som er sluppet ut på beitet. Ellers: Laura Mercier "L'Heure Magique" og rosa leppestift.
Ha en fin fredag alle sammen!

torsdag, mars 18, 2010

Berlin

De siste dagene har jeg tilbrakt i Berlin.


Et gjennomgrønt og fint økohotell på Rosenthaler Platz, rett ved Kastanienallee.


Der har de Weledaprodukter på badet...


... og øko-frokost med kortreist kvalitetsmat.



Utsikt fra rad 1 i Konzerthaus, der dirigentlegenden Daniel Barenboim dirigerte Staatskapelle Berlin. Jeg var ikke så rent lite starstruck der jeg satt og niklappet med tindrende øyne...



En av veggene inne i Lomo-butikken.





A trip down memory lane! Jeg vet ikke hvor mange timer jeg har tilbrakt i slike automater. Og nå ble det enda noen minutter til. En remse med fire svart-hvitt-bilder under hverandre henger på kjøleskapet.




Ooh baby!




Vakre Neue Nationalgalerie av geniet Mies van der Rohe (godt voksen den gang). "Venteområdet" mellom museumskaféen og garderoben bestod naturligvis av Barcelonastoler.





Også var jeg innom flust av slike steder. Bruktbutikkene i Prenzlauer Berg er 100% DDR-stylee. Bare vent - jeg fikk tillatelse til å fyre løs der inne, så flere bilder kommer.

Konserttips!

Hva er bedre en torsdagskveld i mars enn en konsert med hele Norges eget orkester? I aften har Kringkastingsorkesteret besøk av selveste Bill Champlin, legende i vestkystpop-genren fra sent 70- og tidlig 80-tall. Han har skrevet hits som f.eks. Earth, Wind & Fires "After the love has gone" (sammen med David Foster og Jay Graydon) og "Turn your love around" (mest kjent med George Benson), og han har også vært gitarist/keyboardist/vokalist/låtskriver i Chicago og skrevet f.eks. "Please hold on" fra Chicago 17. Ryktene fra prøvene med Kork er positive, så jeg gleder meg i allefall til konsert! Jeg har sett set-lista og det dukker opp mye fra tidlig solokarriere (1979-1981) - hvilket er min personlige favoritt-Champlin-periode.

Denne får vi i allefall høre: Satisfaction, her i et gammelt tv-opptak med svært, svært dårlig lyd og bilde - men gull verdt for gamle fans. Jeg gir dere Bill, tidlig 80tall:


onsdag, mars 17, 2010

Jeg er glad i økologiske butikker!

Økologiske matbutikker spretter opp her og der, og jammen er jeg glad for det! Tilgjengelighet er viktig. Dessuten ser produktene mer og mer attraktive ut også. Her om dagen spiste jeg frokost hos Food Story i Thorvald Meyersgate, og de har en fin liten avdeling for lekkerbiskener:






Det sitronsaltet har jeg skrevet om her tidligere - veldig bra til avokado og koriander!

mandag, mars 15, 2010

Serenity now

Når man akkurat har betalt regninger for en avskyelig høy sum, og frykter at man må spise nudler (og kun nudler) i de neste ti årene, kan det være fint å roe ned et stresset hjerte med å se på denne dama. Fullstendig avslappet, liggende under et tre. Hun gadd ikke en gang å stikke av da fotografen kom nærmere og nærmere. Dette, kjære lesere, er mitt idol.

søndag, mars 14, 2010

Rudolph

Jeg har fått muligheten til å teste tre produkter fra en relativt ny dansk økologisk kosmetikkserie laget av Andrea Rudolph. Bakgrunnen var at hun tok en test i regi av Greenpeace mens hun var gravid - og testen viste at hennes organer var fulle av skadelige og delvis hormonforstyrrende tilsetningsstoffer. Det motiverte henne til å lage en kosmetikkserie som både er miljømerket av internasjonale Ecocert og det nordiske Svanemerket - men som ikke har mistet luksusfølelsen som ofte følger med eksklusive produkter... (For meg personlig er ikke luksusfølelsen så kjempeviktig når det gjelder hudpleie, jeg bruker gjerne enkle produkter - men jeg ser absolutt at det er viktig å ha et økologisk og miljøvennlig alternativ for dem som gjerne legger litt mer penger i det)

Ansiktkremen (acai anti-stress) kjennes veldig fin mot huden, trekker raskt inn og blir ikke liggende utenpå slik jeg av og til har opplevd at parabenfrie kremer gjør. Konsistensen er mousse-aktig, luftig og lett, og den har en svak behagelig duft som ikke irriterer. Ingrediensene skal virke beroligende på huden.


Rensekremen er flytende i pumpeflaske, irriterer ikke, og fungerer fint til mitt bruk. Jeg bruker ikke foundation, så jeg har ikke testet i hvilken grad den fjerner tung ansiktssminke.


Acai anti-oxidant bodylotion - vidunderlig!! Samme konsistens som ansiktskremen, lett og luftig, med en mild duft som ikke konkurrerer med parfymene jeg bruker. Både denne og ansiktskremen skulle jeg gjerne hatt som "staples", altså faste innslag i badeskapet, men noe sier meg at det dessverre ligger litt utenfor mitt budsjett.


Produktene inneholder ikke parabener, syntetiske fargestoffer eller parfymer, forurensende eller bestrålede ingredienser, syntetiske oljer eller silikoner, er ikke testet på dyr, og emballasjen har blitt godkjent av Ecocert.

De inneholder derimot anti-oksidanten acai, et bær fra Brasil som er rikt på vitaminer, mineraler og omega 3-6-9. Og dobbelt så mange anti-oksidanter som blåbær.

For ordens skyld: Jeg har fått disse produktene av importøren, men ikke forpliktet meg til å skrive om dem. Jeg takker alltid nei til alle som tilbyr ting mot at jeg blogger om dem, jeg sier nei til alle som vil annonsere i bloggen, jeg takker nei til alle henvendelser fra media samt alle jobbtilbud om å blogge for aviser/blader/nettsteder, jeg skriver ikke om noe jeg ikke vil skrive om. Det ene unntaket er når jeg får tilbud om å teste økologiske/miljøvennlige produkter, evt gjenbruk eller andre lignende ting, fordi jeg er en genuint interessert forbruker av dem - og fordi jeg gjerne vil spre kunnskap om slike ting sånn at verden får opp øynene for dem. Det finnes for mange miljøskadelige og giftige produkter i salg, og det er viktig for meg at vi alltid skal ha gode alternativer.

lørdag, mars 13, 2010

Årets første!

Årets første bittelille lesestund på verandaen! Den varte ikke lenge, men milepæl nok hvert eneste år til å dokumenteres. "Orientens paradis" i tekanna og Dietrich Fischer-Dieskau (Schubert/Goethe) på spilleren.

Oscar i reprise


En redigert utgave av Oscar-utdelingen sendes på NRK3 i kveld kl.21.30, til glede for alle som gikk glipp av det på søndag!

fredag, mars 12, 2010

Glamorøs fredag

God morgen!
En lang liste med gjøremål ligger på bordet mitt, møter og research og nye plater og ymse, men naturligvis hører et med å sende en fredagshilsen til alle mine kjære venner! Glamoureffektene går i grønt i dag, øredobber og øyenskygge og til og med parfymen - The Different Companys Un parfum de charmes & feuilles. Verandaen er så å si ryddet for snø, vi har måket én økt hver, så blir det sol i helga vet jeg i allefall hvor jeg kommer til å befinne meg med nesa i ei bok!

God fredag alle sammen! Husk at ALLE er velkomne med sin individuelle tolkning av fredagsglamour!


oops, glemte nesten: Gratulerer til dagens bursdagsbarn! Denne bebartede langhårede hippien er 62 år i dag. James, I love you!

Populære innlegg