torsdag, april 12, 2012

Billigsalg!


Fordi påska er over, er påskeliljenes sesong også forbi?! Ifølge butikkene er det visst sånn, for nå selger de ut potte på potte for ti kroner stykket. Jeg er høyst uenig. Påskeliljene i hagen kommer til å blomstre lenge framover, og har de noensinne blomstret akkurat - og kun - i påskå? Ikke der jeg kommer fra. Jeg skal jammen hamstre nå når det er billig. Flere av løkene kan få et nytt liv neste år om de settes ned i jorda til høsten, hvis de får ligge og tørke litt luftig og mørkt fram til da. Jeg skal i allefall gjøre et forsøk. Og i mellomtiden kan jeg glede meg over gule fine påskeliljer i flere uker framover, for de jeg kjøpte i butikken i dag har ikke engang begynt å blomstre.


6 kommentarer:

Kathleen sa...

Bra at det er billig å kjøpe blomster da, påskeliljer og julestjerner, de er jo like fine uansett. Kanskje jeg skal kjøpe meg en påskeblomst i morgen?

MissLucy sa...

men de blomstene som er billige nå, er ikke det mest sånne miniatyrblomster? Tror heller jeg ville satset på å kjøpe blomsterløk på et ordentlig plantesenter til halv pris i oktober. De kan (MÅ!) du plante rett ut, så slipper du å styre med å tørke dem og passe på dem i sommer.

Glamoursjefen sa...

Synes det er en god ide. Jeg liker godt miniatyrutgavene, og tørket mange av mine i fjor. De lå egentlig pent ved siden av hverandre i noen spann i kjellertrappen (vi har sånn gammeldags kjellerlem med trapp ned til kjelleren) i løpet av hele sommersesongen. Lite bryderi egentlig. Da høsten kom, gravde jeg dem ned litt sånn tilfeldig under gamle trær og på steder der jeg ville ha litt gul pynt i plenen. Nå i år (påsken!) kommer de opp så fint som bare det, og danner fine gule, muntre områder på plenen/under trærne i hagen. I tillegg har jeg de store, ordentlige også... SÅ mitt tips er stå på og utforsk i vei!

Stine Arkeologine sa...

Fint med påskeliljer på salg! Her er matboden allerede full av avlagte løker, og jeg begynner å lure på hvor jeg kan plante alt sammen. Kanskje grøftekanter og postkassestativet og den stygge garasjen til naboen også skal få litt gul pynt til neste vår..

Den grønne blomsterkrukka di var fin! Ser litt art deco-aktig ut, den er sikkert gammel?

Seema sa...

Så fine blomsterpotter! Jeg elsker påskeliljer..

Glamourbibliotekaren sa...

Kathleen: Ja, gjør det!

Marie: Det er ikke noe enten-eller for min del, jeg tar både store og små! :) Poenget mitt er at det går an å gjenbruke disse miniatyrliljene, for jeg synes det er ganske dumt at de blir sendt på dynga bare fordi det ikke er påske lenger. De fleste er jo flerårige.

Glamoursjefen: Så fint! Jeg satte ned masse nye løker i høst, spent på hva som kommer opp hvor. Husker nemlig ikke hva jeg kjøpte. Jeg er en glemsk gartner.

Stine Arkeologine: Grøftekanter er en veldig god idé! Krukka er gammel ja, tror kanskje den er arvet av farmor.

Populære innlegg