lørdag, april 07, 2012

Lek med Mons og Marit fra vår til vinter

 Dette er en av yndlingsbøkene mine fra jeg var liten. Jeg lånte den på biblioteket sikkert femti ganger, og har lett etter den på loppemarkeder og antikvariater i årevis. I fjor fant jeg den endelig. 


Den følger årstidene, høytider og endringer i naturen, gir indirekte forslag til aktiviteter for voksne og barn - og aller best - den har så fine tegninger!!

Her er den ene siden dekket av fargesterke fastelavensris. Jeg elsket det. 
 

Mons og Marit kledde seg ut som påskekjerringer i påska. 
(svensk tradisjon)



Dette er noe av det som gir meg aller mest vårstemning. Vind i håret, raking i haken, fine farger. 


Flere som husker denne boka? Vi kan se på flere bilder når sommeren kommer. (Og høsten. Og jul!)



20 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, det var også min favorittbok da jeg var liten (75-modell)! Den står fortsatt hjemme hos mamma og pappa, og nå ble jeg inspirert til å finne den fram og lese den for sønnen min på 6 i kveld når vi skal på besøk! Illustrasjonene er herlige og stemningen er magisk:-) Likte du kanskje også "Mannen med det røde eplet" og "Da morfar var sjørøver"?

Siri sa...

Åh, den boka har jeg vokst opp med, dog på svensk av en eller annen grunn (ingen i familien er svenske, og det var såvidt min mor kunne oversette den for meg). Husker den godt fordi det står om fugler et sted, og fuglene har så rare navn på svensk. Er veldig glad i den.

Mokki sa...

Ja den husker jeg godt :) Satt i timer å kikket på tegningene. Trro til og med matpapiret var fremme og tegnet av figurene så vi kunne fargelegge dem siden ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Ja, likte den boka, det var så kult at man kunne snu den opp ned! Albin-bøkene også; så dem her om dagen og ble glad.

Siri: Sikkert enda finere på svensk!

Mokki: Matpapir ja, et nyttig verktøy i barndommen!

Linn sa...

Hei :)
Jeg elsket Fru Pigalopp husker jeg :)

Ha en fin Lørdag

Anonym sa...

Gode minner ! Alle disse bøkene fra mine barns barndom står på gjestehytta i egne bokhyller. Meldte inn det første barnet i bokklubben før hun var født.
Tre barns boksamlinger er mye bøker men jeg vil helst at alle bøkene er der inntil alle mine barn er etablert og kan dele samlingen etter alles ønsker. Det er nydelige gode bøker vi startet å samle allerede i 1977.
Ditt innlegg bringer fram gode minner. God påske til deg.
fra "mor i nord".

Stine Arkeologine sa...

Ja denne hadde jeg også! Tror den kom i Bokklubbens barn som det het den gangen. Var veldig glad i den og har den ennå (men nedpakket i en av mange bokkasser som venter på hylleplass i det nye huset).

Husker også fenomenet med å låne samme bok igjen og igjen på biblioteket. F.eks. Anne fra Bjørkely, som jeg nærmest slet ut bibliotekeksemplaret av. Fant den igjen i samme utgave på Fretex i fjor, og endelig ble den min på ordentlig!

fru winther sa...

Åjada. Hadde den ikke hjemme, men den ble regelmessig med hjem fra det lokale,knøttlille biblioteket,sammen med "Kajsa Krabat", "Det hendte i TareMareby" og "Jovisst kan Lotta sykle".

Arkivaren sa...

Så koselig! Jeg var ikke sikker på om jeg hadde lest den - helt til jeg kom til bildet av fastelavensrisene.

Langtvekkistan sa...

Denne har jeg med meg fra barndomsheimen, og den har blitt flittig lest til egne barn også. :)

Gråbekka`s Blogger sa...

Har ikke lest boken, men den så jo bare helt nydelig ut. Likte de fargerike og flotte tegningene:)Skjønner den var en favoritt:) Ha en fin dag videre!:)

frk Frydefull sa...

Denne hadde jeg i samlingen! Må finne den på loftet neste gang jeg er hos mamma og pappa. Den er kjempefin - husker også hvor fin jeg synes den siden med fastelavnriset var : )

Tone Yvonne sa...

Boken om Mons og Marit var min absolutte favoritt da jeg va liten...
Har den fortsatt og blar stadig i den. Det er noe med stemningen i tegningene som jeg liker. Det er så fredelig, men aktivt og fritt...
Ikke minst når de går som påskekjerringer :0)

Alt godt sa...

Min favoritt var "Det hendte en fredag i Finvik". Eg er sikker på at lånenummeret mitt (5080) står minst åtte gongar i den boka på Leikanger folkebibliotek...

wine-fueled narcissism sa...

Åååh! Gurimalla! Den hadde jeg helt glemt. Elsket den boken, og særlig sidene med fastelavensris. :)

Jacta est alia sa...

Den boken er kjempefin!

jeg elsker tegningene i den:-D. Man får desverre ikke tak i den på norsk, men på svensk derimot, så finnes den å få tak i.

Hege sa...

Jeg var på loppis i påska og fant noen favoritter fra da jeg var lita. Denne var ikke blant dem, men jeg husker den godt. Kajsa Krabat hjelper mormor glapp for meg, men jeg fikk med meg Juleposten må frem! (Fru Pigalopp), og Det hende i TareMare By. Rosinen i pølsa var likevel ei plate; Ridder Jonathan og dragen Plaque! Jeg kan fremdeles de fleste sangene :)

Glamourbibliotekaren sa...

Morsomt at så mange husker den!

Anonym sa...

Liker særlig godt oppslaget om demonstrasjonstog!

Åshild Margrethe Julsrud sa...

Boken er også min favoritt! Jeg har et eks hvor innbindingen er slitt i stykker

Populære innlegg