lørdag, mars 31, 2012

Kva las du no?


Nå, hva er årets påskelektyre for dere?

Jeg er straks ferdig med Kafkas "Amerika", midt i en novellesamling av Dorothy Parker, og etterpå er jeg jammen ikke helt sikker. Jeg har en bunke med sju bøker fra biblioteket liggende klar, Hoel, Proust, Hustvedt og andre, men jeg klarer vel knappast å pløye meg gjennom alle sammen i løpet av ferien. Vi får se! Gleder meg! I tillegg blir det nok klassisk krim på lydbok / hørespill, samt mye radioteater. Krim hver dag på NRK Gull, moro!

fredag, mars 30, 2012

Glamorøs fredag


God morgen!
Relativt travel dag i dag, 21 innspillinger av Mozarts Requiem skal gjennomlyttes (dog ikke i sin helhet), fin musikk skal settes sammen, telefoner skal tas og jeg er allerede litt for sent i gang. Siste ordinære arbeidsdag før påske! Dog skal jeg jobbe bittelitt i morgen tidlig, men SÅ! Ferie!

Dagens glamoureffekter er smykker fra Tiffany's og min sjuendeklassesignatur; Anaïs Anaïs fra Cacharel.

Ha en fin dag, og pøs på med rapporter!

mvh
Glamourbibliotekaren

p.s. Det kommer en "kva las du no" i løpet av helga, så jeg håper dere vil liste opp påskelektyren da!

torsdag, mars 29, 2012

Kveldstur


I går kveld bilte vi ned til sjøen. 



Han lekte giacomettiskulptur mens jeg tok bilde.



Bryggene - eller er det stupebrett?! - minner om at sommeren kommer i år også. 





Griegs strykekvartett i g-moll i bilen på vei hjem. Vår neste bil skal ha DAB-radio. 



Hudpleietips


Denne oljen bruker jeg istedet for nattkrem for tiden, og huden blir kjempemyk!. Man kan blande den med nattkrem også, og den skal være bra både for tørr og fet hud - og noen bruker den i håret. Tørre neglebånd har godt av den, forøvrig. Jeg liker slike allroundere. Jeg kjøper min av det økologiske merket Acure hos iHerb, men så snart de får den inn blir den revet vekk, så det lønner seg å sette seg på mailingliste så man får beskjed når de får den inn. $12 er ikke allverdens, og den er drøy. ($5 i avslag på bestillingen til nye kunder ved bruk av min iHerb-kode HUZ242)
En interessant faktor ved denne oljen er duften: Den lukter rett og slett fjøs. Hver gang jeg påfører den, får jeg assosiasjoner til barndom og besøk hjemme hos venner som bodde på gård. Et festlig innslag i et ellers så velduftende badeskap! Haha.


Med så stekende sol som vi har hatt her på Østlandet i det siste, er det viktig å huske solbeskyttelse. Huden er jo ikke vant til sola i det hele tatt nå. Dilemmaet har gjerne ligget i at man vil bli minst mulig solskadet, og samtidig bruke kremer som er minst mulig skadelig for kroppen - men kanskje ikke ende opp med denne tykke hvite hinnen utenpå huden som mange solkremer etterlater seg. Jeg falt for Supergoop sine solkremer i fjor sommer, de er parabenfrie og ikke testet på dyr, og jeg ble ikke solbrent. Det lette serumet med faktor 30 kan man bruke i tillegg til vanlig dagkrem. Her i Norge er det Parfumerie i Vibesgate som fører dette merket, for øvrig en kjempefin butikk med mange deilige og økologiske produkter og parfymer. Må dit igjen snart. 

Ellers har jeg sett at Biotherms superpopulære bodylotion nå kommer i parabenfri versjon. Hva den ellers inneholder av ingredienser er jeg ikke sikker på, det kan jo være mye skummelt fremdeles, men det er jo et bra tegn at de lar seg påvirke av mer og mer bevisste forbrukere.

Det var dagens hudpleietips fra eders Glamourbibliotekar!


onsdag, mars 28, 2012

Marsettermiddag

Endelig er det juleroser på gang! I fjor blomstret de ikke. 




Men... nei, lille magnolia! Inn med deg igjen! Det er altfor tidlig! 



Yndlingsted på denne tiden av året: I verandadøråpningen i kveldssola. Trappa er perfekt å sitte på. 


Betcha by golly wow

Jeg hørte på den utmerkede (om jeg skal si det selv) Radio Glamourbibliotekar vol. 16 på vei til jobb i dag, og der er jo den nydelige "Betcha by golly wow" med The Stylistics. Den synes jeg vi skal høre på nå! F.eks. i denne liveversjonen.

tirsdag, mars 27, 2012

Fine, rosa og velduftende


Blomstrende busker og trær i en Torshovgård, foreviget under en liten kveldsvandring i mild vårluft. 

Godis til den gule høytid

Min glamourgemal hadde spillejobb på Jersey, Bergeracs barndomsdal,  i helga. Med i kofferten hjem var en eske med ekte Jersey-fudge. Det er visst noe spesielt med kyrne der. Gleder meg til å gjøre kål på denne, for vaniljefudge er noe av det beste jeg vet... 




...nest etter Maltesers. Det vet han godt. Og på Jersey hadde de MaltEasters, altså påskeharemaltesers! Snart skal jeg sette tenna i sjokoladeharepus-ører igjen! Det er akkurat innenfor grensa når det gjelder bestialiteter en vegetarianer kan fryde seg over. 



mandag, mars 26, 2012

Hvitveis


Det er nesten så jeg ikke tror mine egne øyne. Det er ennå bare mars. 

Grønt

 Det er fine grønnfarger i skogen nå. 


Verdenskart-mosen på steinen er lysegrønn. 



Og hos mamma resulterer alt det grønne i slike fine borddekorasjoner. 


søndag, mars 25, 2012

Påskeadvent

Påskete i blandet servise - Royal Copenhagen-kopp og Flytande Blå Vinranka-asjett under.


Ny påskeduk i grelle farger! Fått med på kjøpet i en bruktbutikk i går da jeg kjøpte noen LPer. Jeg skal love dere at fargene er enda sterkere i virkeligheten. Tilnærmet neongul. 


lørdag, mars 24, 2012

Music is a princess

Jeg tenkte vi kunne starte lørdagen med å høre på en av de aller fineste låtene jeg vet. Jeg har presentert den flere ganger tidligere, men den fortjener å bli reprisert med jevne mellomrom. Den er et Gesamtkunstwerk hvor melodi, harmonier, tekst og fremføring smelter sammen til en høyere kunstnerisk enhet.

Take it away, Prefab Sprout!



fredag, mars 23, 2012

Glamorøs fredag


God morgen!
Dagens første henvendelse handlet om filmmusikken til My Fair Lady, så da passer det jo fint med et bilde av Audrey som Eliza Doolittle!

Her i Oslo skinner sola, jeg hadde en nydelig tur til jobb og nå er det påskete på kontoret som gjelder. Dagens soundtrack her er Bachs påskeoratorium i denne fabelaktige innspillingen, som jeg herved anbefaler alle som er glad i barokk. Carolyn Sampson, Iestyn Davies og James Gilchrist er blant mine absolutt yndlingssolister, og ensemblet spiller vakkert. 

Dagens duft er Chanel No. 5, perlene er i ørene, og jeg er klar for helg!

Hva med dere? Alle som én er dere velkomne med deres fredagsrapporter!

torsdag, mars 22, 2012

Dagens kjole


Skulle man bli invitert hjem i selskap hos Holly Golightly, som i klippet under, bør man stille i denne kjolen. (Vintage, fra ModCloth)


tirsdag, mars 20, 2012

Glamourspørsmål: Gresk litteratur?


Bloggleser Ina tenker seg snart til Hellas, og etterlyser gresk litteratur å ha med på reisen! Foruten de åpenbare valgene på bildet over, finnes det kanskje gode idéer hos noen av dere andre?

Jeg anbefaler selvfølgelig denne, "Ariadnes tråd" av Else Michelet.

Vårtegn nr. 1



I dag på vei til jobb hørte jeg svarttrosten for første gang i år. Intet gir mer vårstemning!

mandag, mars 19, 2012

Te: Twinings Earl Grey

Jeg drikker klassikeren på kontoret i dag: Twinings store slager, Earl Grey. Frokostteen fra min barndom. Den jeg aldri går lei av.  Den jeg alltid har hjemme i løs vekt. Den jeg alltid har en diger eske av på jobb. Den beste Earl Grey-teen. Ingen bismak av selleri her! En vinner, helt klart.

Kruset er en presang fra min kusine.

Pasjonstid

Håper noen av dere var her i går!

søndag, mars 18, 2012

Mer påskeadvent

Enn så lenge består påskeadventen av vårlige blomster. Gule fine ranunkler for eksempel.  



Og kvister med knopper som blir gule når de springer ut! Forsythia har jeg mye av i hagen. 
  


Disse skal plantes ut til høsten. De var blant yndlingene mine i mammas vårbed da jeg var liten. 


En liten ranunkel som ramla av moderplanten før vi kom hjem fra butikken. 


Glamourgemalen får teste ut påskeharekyllingmarshmallows. 



Og jeg koser meg med hageblader og legger planer for våronna. 


lørdag, mars 17, 2012

Lørdagsunderholdning


Jeg kan ikke få sagt det mange nok ganger: Operasendingene i P2 er perfekt lørdagskveldsoundtrack! I kveld hakker jeg tomat og moser avocado og kverner pepper til Vivaldis "Oraklet i Messenia", med en rekke solister akkompagnert av Europa Galante og Fabio Biondi. Kan knapt bli bedre!



Lørdag


I dag ga jeg roser til min elskede. 



fredag, mars 16, 2012

Glamorøs fredag

God morgen!
Andsnes spiller Haydn og jeg drikker påskete. Dagens duft er den fine nostalgikeren Liagora, og planene for dagen er å spise lunsj med min mor og middag med min ektemann. 


Kort rapport fra meg, nå over til dere! Som vanlig med sterk oppfordring til dere som aldri kommenterer; kom igjen! La oss få høre hva dere har planlagt i dag!


mvh
Glamourbibliotekaren


P.S. En sterk oppfordring til alle som befinner seg i Kristiansandsområdet: Gå på konsert i Kilden i kveld og hør Paul Lewis spille Beethoven!

torsdag, mars 15, 2012

Glamourspørsmål fra leser: Riga-tips?



Hei!

Jeg lurte på om du ville ta med et glamourspørsmål om reise til Riga nå om to uker? Tips til severdigheter, gode spisesteder, shopping, museer, kultur?

Veldig takknemlig for alle svar!

Hilsen glamsosionomen



Hei, og takk for ditt glamourspørsmål!
Jeg har aldri vært i Riga, men jeg vet at mange av dere lesere kjenner byen godt. Nå har dere sjansen til å komme med deres beste tips! 

mvh
Glamourbibliotekaren

p.s. Her er et tilsvarende spørsmål som kom for noen år siden.  


onsdag, mars 14, 2012

Te: Påskete!

Hurra! Den er kommet!

I dag gikk jeg ens ærend til tebutikken for å se om påsketeen var på plass, og kjøpte sporenstreks to hekto - jeg må jo ha en pakke på jobben også. Den fine boksen med roser på fikk også bli med hjem. Påskete er hundre ganger bedre enn julete, og er en svart te med biter av appelsin, mango, eple og kirsebær - uten å være for fruktig.


Siden det åpenbare valget av kopp som matcher teen brukes som påskeliljeblomsterpotte for tiden (og resten av tilsvarende kopper befinner seg på jobben), fant jeg fram et annet gulmønstret servise - opprinnelig tenkt som hageservise og kjøpt på min yndlingsbruktbutikk på denne jord; misjonsselskapets gjenbruksbutikk i Risør. Jeg har middagstallerkener og alt mulig. Made in China. 



tirsdag, mars 13, 2012

Vårvarme

Jeg er gift med den beste. I går overrasket han med å hente meg etter jobb, og kjørte meg ned til sjøen. I kurven hadde han pakket en termos med te, appelsiner og bananer. En time med bergveggen til ryggstø, sola midt i fleisen samt måkeskrik og bølgeskvulp var akkurat det jeg trengte. 


Sånn ser sjøen ut når sola glitrer og iPhonen sliter med å finne fokus (og jeg er totalt blendet).




På vei hjem fant vi disse nydelige nydelige gule himmelske skapningene. Årets første!



mandag, mars 12, 2012

James in my heart



Denne årstiden minner meg ekstra mye om James Taylor. Jeg hørte på platene hans dag og natt våren i andregym, når snøen smeltet og sola skinte og det var ettermiddag og jeg satt på bussen hjem og stirret ut gjennom støvete vinduer og tenkte på alt og ingenting. Akkurat samme følelse har jeg nå for tiden. James treffer meg midt i hjertet, nå som da. 


Han er den hyppigste bidragsyteren på Radio Glamourbibliotekar, og i dag fyller han år. Om noen få uker står han på scenen på Folketeatret; hvilket blir min tredje JT-konsert på fire år. Og jeg sitter på fremste rad.  




Et par plateomtaler: 
J.T. 
In the Pocket 


Et par konsertomtaler: 
Tivoli 2009 
Konserthuset 2008

Flere som vil fortelle noe?

Det er slett ikke for sent! Kom igjen, det er så morsomt!

søndag, mars 11, 2012

På mitt bord just nu

Påska sniker seg liksom inn, så dette med påskeadvent er nok helt på sin plass. Kombinasjonen kvikklunsj og appelsin funker innendørs også, ikke bare i skiløypa. Som for eksempel når man skriver årets første oppdatering i hagedagboka, og leser igjennom gamle New York Magazine før de går til resirkulering. Hva som er i koppen kommer vi tilbake til; den nærmer seg grensa til hva jeg klarer av rødfargede teer. 



Påskeadvent

Solfylte søndager i mars gir meg påskestemning. Jeg er glad i påska! Man burde jo egentlig ha en slags påskeadvent også, en nedtelling til påskeferien. Vips, så er den forbi. Derfor begynner jeg tidlig i år. Johannespasjonen er i gang her i stua (neste søndag skal jeg høre den i domkirka med bl.a. Andreas Scholl!), Matteuspasjonen kommer nok fram snart også, og de små påskeliljene har begynt å blomstre. 



Men jammen står de tett. Man burde kanskje skille løkene og sette dem i hver sin lille potte. Dette blir jo nesten litt klaustrofobisk. 




Fargerike tulipaner som nesten ser ut som godteri hører ialllefall hjemme i påskeadventen!



lørdag, mars 10, 2012

Pur lykke!

Årets aller første bukett fra hagen: To nydelige solgule eranthis, plukket inn nå i ettermiddag. Flere er på vei. Våren er så inderlig velkommen!

Populære innlegg