lørdag, juni 30, 2012

Bryllupsdag!

I dag har vi bryllupsdag! For seks år siden feiret vi stort på Ekebergrestauranten med en fest i musikkens tegn! Takket være en vennegjeng bestående av svært mange musikere, samt musikere i familien, hadde vi opptredener av seks ulike ensembler i alt fra gammeldans og Sinatraswing til a cappella-vokalgruppe og Stevie Wonder-band. Moro! Og helt i vår ånd. 


En liten sneak peek på brudekjolen min får dere herved - og buketten, som mamma laget av lyng fra skogen hjemme + myrull fra fjellet. Jeg stakk nesen nedi rett som det var og det minnet om myk kattepels.


(Kjolen er sydd etter et mønster fra en nettbutikk som spesialiserte seg innen Jane Austen-kjolemodeller, stoffet fant jeg på en stoffbutikk på Grønland, båndene ligeså, og i ryggen er det små perlemorsknapper etter min kjære farmor som var sydame og hadde elsket denne kjolen - hun sydde blomstrete nattkjoler i Austen-stil med små puffermer til meg da jeg var liten!) 

fredag, juni 29, 2012

Ny favoritt


Fint skjerf. Sommergave fra mamma her forleden. Ny favoritt!

Formiddag

Regnet trommer på ruta, og jeg sitter og gleder meg til kveldens konsert. Brahms klarinettkvintett er så nydelig. 



Her er et opptak fra YouTube:





Glamorøs fredag


God morgen fra Sørlandet! 
Dagen i dag bringer den første av helgas fire konserter med min helt Ian Bostridge, samt en med Martin Fröst - som jeg også skal høre flere ganger i løpet av de kommende dagene. Herlig! Her striregner det, og det er koselig å sitte inne ved spisebordet, tenne lys, drikke te og se ut på sjøen og horisonten som er temmelig grå. Det skal klarne opp senere i dag, så det blir nok en fin kveld!  Det var fint å sitte ute her og lese Sigurd Hoel i kveldssola i går mens P2 sendte Beethoven-opptak med Andsnes fra kammermusikkfestivalen.

Antrekket er foreløbig hvit sommerlig nattkjole og pappas gamle grå røkejakke (golfjakke/cardigan, tenk Blake Carrington). Andre planer for dagen er å oppsøke min yndlingsbruktbutikk som finnes her i Risør! 

Ha en fin dag alle sammen, håper dere har det bra! Vennligst legg igjen rapporter om fredagene deres!

torsdag, juni 28, 2012

Risør




 Fine Lyngør etter solnedgang



Konsertblogging i vannkanten. 


Att angöra en brygga



Cinemateket i kveld, i morgen og på søndag: Sommerfilm nr. 1 gjennom tidene! Vi ser den hvert år, og jeg anbefaler virkelig alle som har mulighet til å gå! Hasse og Tage, Monica og Gösta. Klart dere må se den. 

Se bare her: 

Polkadots

SAS-vesken er funnet fram. Jeg pakker til en liten weekend-reise. Prikker hører sommeren til!

onsdag, juni 27, 2012

Dagens kjole



Dagens kjole er nesten identisk med min egen gule vintagekjole! Samme farge - altså tilnærmet neongul - og nesten samme bånd med prestekrager i livet. Min er dog ermeløs. Denne er fra butikken Oliver and Alexa på Etsy.com. 

I går kveld


Fordi 
*...det var siste tirsdag i juni
*...det duskregnet litt
*...den fine kjæresten min jobbet flittig i hagen og fikset alt mulig
*...vi snart har bryllupsdag
*...man slett ikke trenger noen annen grunn enn at jordbær er noe av det beste som finnes. 


Jeg hadde en vannmelon på lur også. Det er han veldig glad i. 

tirsdag, juni 26, 2012

Glamourspørsmål fra leser: Interiør og inspirasjon




Kjære Glamourbibliotekar, 

Jeg er litt i limbo innredningsmessig, flytta ut av kollektiv og inn i egen ny leilighet for et halvår siden men har liksom ikke funnet "roen". Jeg surfer etter fine innredningsblogger, kjøper magasiner for altfor mye penger, men alt jeg ser er så ryddig og stylet og uten personlige eiendeler. Hvor gjør man av alle tingene sine som man vil ha framme? Hvordan innreder man når man er praktisk talt blakk? Har du noen inspirerende ord til meg? Eller kan du si noe om hvordan du tenker? Hva vil du kalle din stil? Jeg liker det jeg ser i interiør-kategorien din. 

Hilsen nybakt gjeldsslave. 



Hei, og gratulerer med ny leilighet! Det er en deilig følelse å eie noe eget!


Jeg vil egentlig ikke kalle min stil noe som helst, det er ikke en konkret stil som har et navn, det er bare sånn som det har blitt - et sammensurium av ting vi liker. For andre kan det hende det ser ut som en stil, men jeg aner ikke hva den i såfall burde kalles. Vi har samlet med oss møbler og utstyr i mange år, helt siden studietiden, og primært er det arvegods eller fra loppemarkeder. Jeg har mange tekopper og den slags, elsker små fløtemugger og serveringsfat, og lar flere av dem stå framme i åpne hyller. På den måten husker jeg å bruke dem også. Vi har mange ting i vårt hus, men de er i bruk - det er ikke mye som er kun til pynt, og det er viktig å huske på når man har begrenset plass i allefall. Ikke fyll opp med ting som aldri brukes, som samler støv og bare står der og tar plass. Ellers liker vi jo å finne fine møbler på loppemarkeder, selv om vi akkurat nå ikke har plass til mer. Og jeg liker dem som de er, jeg er ikke så glad i å pusse opp gamle saker (med mindre de er helt falleferdige da, og trenger å repareres). Jeg liker flammebjørk og lignende treverk og synes tretti-førti-femtitallsmøbler ofte mister særpreg og estetikk om man maler dem. 

Det som forbauset meg var at da vi flyttet fra 58 kvadrat på Sagene til et hus i en hage for tre år siden, behøvde vi ikke å kjøpe noe nytt bortsett fra en hylle til platespilleren og et skap til porselen. Vi klarte altså å fylle et helt hus med det vi allerede hadde - eller fikk i løpet av den sommeren, som f.eks. gjesteromssengene (mormors gamle) og et skrivebord fra fabrikken i Sverige der min svogers far jobbet i mange år (fatter ikke hvordan vi fikk plass til alt sammen før). Hvis du har foreldre eller besteforeldre med roteloft/kjellere, ta en liten skattejakt der og spør om det er noe du kan overta. Mange er glade for å bli kvitt saker. Sjekk finn.no sine "gi bort"-annonser. Vær målbevisst på loppis, planlegg hva du trenger og kjøp bare det du virkelig vil ha, så slipper du å fylle boden med sånt som bare er halvveis fint. 

Stemningsskapere i en leilighet kan f.eks. være små lamper her og der, masse bøker selvfølgelig, vevde gulvmatter (rett og slett filleryer), potteplanter, å bytte gardiner nå og da, små vaser med blomster på bordene. Og for meg personlig - arvegods fra bestemødre, slik at man føler at de ikke er borte men derimot veldig veldig nære. Affeksjonsverdi betyr mye for meg. Minner fra reiser er også koselig å ha framme. 

Det morsomste er når vi har besøk av noen som virkelig ikke viser særlig interesse for innredning eller lignende, og de ser seg rundt i stua og spontant utbryter "så koselig dere har det her!" - da føler jeg virkelig at vi har skapt et hjem hvor folk trives. 

Lykke til, bare ta tiden til hjelp! Man må bruke litt tid på å bo seg inn et sted. Ikke la deg stresse av perfeksjonen som vises i blader og blogger, jeg skal love deg at det ikke ser ut sånn hver dag hos dem heller.

mvh Glamourbibliotekaren

mandag, juni 25, 2012

Woody








For en Woody Allen-megafan som meg selv, er det en utmerket søndags ettermiddag-syssel å se dokumentaren som går på kino nå. Den er ganske forutsigbar, kronologisk og grei - men interessant, morsom, og man får se mange klipp fra filmer som man gjerne, GJERNE vil se igjen snart. Takk og lov for at jeg har mange av dem på dvd. Jeg tror jammen vi går i gang allerede i kveld. 

søndag, juni 24, 2012

Hagevandring


La oss ta en titt på hva som blomstrer i hagen for tiden!  Peonene for eksempel, til min store glede!


 Blå valmuesøster. Nydelig farge, anbefales i høyeste grad! Virkelig et blikkfang i bedet.



 Winchester Cathedral (Austin). Den ble plantet for bare litt over en måned siden, så det er hyggelig å få blomster på den allerede i år.




Prestekragene vokser vilt i en del av hagen, og det må de få lov til. Vi trenger ikke å slå gresset akkurat der før de er visnet. 


Provence har jo inntatt hagen vår, og lavendelen blomstrer, trives og sprer seg. Tjue planter blir nok til ganske mange flere. 


Lysegule akeleier er fine i buketter sammen med...

...stjärnflocka, en av mine yndlingsblomster. 


Flammentanzen har virkelig mange hundre knopper i år. Den er nok ganske gammel. 


Flammentanz, peoner og marikåpe bugner foran verandaen. 

Sarah Bernhardt er litt molefonken etter et vanvittig regnskyll i formiddag. 


Kaprifolene er snart klare med runde to for i år!


Feriemodus

Jeg har en del jobbing igjen før jeg kan ta ferie, men mimrer om tidligere reiser for å komme i feriemodus. Slett ikke dumt. Her har jeg gjort et utvalg utenlandsreiser fra de siste årene, og valgt ett bilde fra hver av dem. Innenlandsbilder kommer senere!

Paris 2005



 
New York 2004


Berlin 2010



Barcelona 2008



Mollösund 2010


Paris 2009


New York 2011


Toscana 2006



Fjällbacka Valö 2008


Berlin 2011


Capri 2008


Roma 2008


New York 2007


London 2008


New York 2005




Paris 2006






New  York 2008





Jeg er både reisegal og hjemmekjær på en og samme tid. Egentlig en fin kombinasjon. 

Populære innlegg