fredag, august 31, 2012

Arvegods


Det er nesten så man burde begynne å drikke svart kaffe. Men te i moccakopper burde også fungere!

Glamorøs fredag


God formiddag!
Siste dag i august, hjelp! Sommeren har gått fort. Jeg hilser høsten velkommen, det blir fint, men ikke før til neste uke eller kanskje aller helst uka etter der.

Fredagsfølelsen er på plass, jeg startet så smått med et ryddeprosjekt i går kveld og tenker å fortsette litt i helga, i tillegg til at jeg skal jobbe noen timer i morgen og deretter få overnattingsbesøk av søte små nevøer. Koselig! Mon tro om brettspill er tingen?

Glamoureffekter er middelhavshageduften til Hermès, fine dinglende øredobber og en ny spontaninnkjøpt leppestift fra Dior.

Ha en fin dag alle sammen! Flere som vil være med på å rapportere? Dere skal være så hjertens velkomne.

torsdag, august 30, 2012

Egen avling


De gangene jeg var bortreist i sommer, var jeg mest bekymret for cherrytomatplantene mine. Da vi var i Toscana, hyret jeg inn en kusine som kom og vannet jevnlig. Resten av hagen og blomstene inne klarte seg fint, men tomatplantene må ha vann vann vann. Jeg har sådd noen av dem selv, men de som har kommet lengst, fikk jeg som bittesmå planter av min søster rundt påsketider. Og nå er de her, de små røde og inderlig søte fruktene! De er så himla gode!! Som godteri der de ligger i en skål på stuebordet. Mums. 

Og enda er det kanskje hundre grønne små som gradvis blir rødere og rødere. 

Husk: Tomatplanter kan man ha på balkong, til og med i vinduskarm om den får tilstrekkelig med sol. Man trenger ikke å ha hage eller stor veranda. Men man må ha litt plass i karmen, for de blir ganske store.  

Visioneers (2008)






En absurd svart komedie, en slags Vonnegutsk science fiction-arbeidsplass - forøvrig verdens største, med kontroll over hele USA - med en karismatisk propagandasjef som holder sine ansatte under kontroll i verste 1984-stil, og en svært mistilpass avdelingssjef, George, på grensen til å eksplodere av innestengt aggresjon. Det er nettopp det de gjør i denne verdenen - de eksploderer når det innvendige trykket blir for høyt, og etterhvert får vi vite at bedriften ironisk nok produserer en liten dings som kan forhindre at man eksploderer. Kona til George er i full fart på vei inn i en tv-selvhjelps-hypnotiseringsgreie for å bli lykkelig, for de har et nærmest ikke-eksisterende ekteskap. Broren hans har kommet hjem for å følge sin drøm; stavsprang, og får etterhvert en hel del followers som danser i transe rundt han ved tjukkasmadrassen. George drømmer seg bort og tenker mye på Charisma, hans kollega som alltid tegnet en smiley på rørposten hun sendte han, men som ble oppsagt fordi hun ikke var produktiv nok.

En flott åpning på høstsesongens Movie Night, som foregår i vårt hus hver mandag!

onsdag, august 29, 2012

Starter for ten / David Nicholls. - London : Hodder, 2003. - 469 p.

Enda en bok fra sommerens store engelsk-pocket-bonanza: 

David Nicholls er mest kjent for sin bok "One day", som også er blitt film. "Starter for ten" var hans debutroman og kom noen år tidligere. Mange musikkreferanser, tenåringstid på midten av åttitallet - men mye gjenkjennelig fra universitets- og internattilværelser for de fleste uansett alder, vil jeg tro. Hovedpersonen og arbeiderklassegutten Brian lengter etter å bli lærd, distingvert, sofistikert, elegant, beundret. Kate Bush er hans store idol, og drømmen om å bli med i tv-showet "University challenge" - et quizshow for studenter som han har sett på tv i alle år - går en dag i oppfyllelse. 

Helt ok, til tider ganske morsom, dessuten kjapp å lese og utmerket på flytur.

tirsdag, august 28, 2012

Ettermiddagstoner

César Francks nydelige senromantiske sonate i A-dur, som kan spilles både på cello og fiolin - her er første og andre sats i en versjon for sistnevnte, spilt inn av Arthur Grumiaux og István Hajdu.  



(Den kan kjøpes rimelig i andre gode innspillinger hos mdt.co.uk, f.eks. denne)

Fin helg

En rolig og avslappende helg med mye tedrikking! Fint vær var det også. 


 Rips og bringebær ble plukket til en dessert jeg skal fortelle om senere. 

Valmuer, prestekrager og gåseblom sår seg selv og kommer tilbake år etter år. 
 
En annen som sår seg selv, er denne solsikken i min egen hage. I år er den nesten enda større enn i fjor! Og MYE større enn hodet mitt.

mandag, august 27, 2012

Sensommerdufter




For en måned siden skrev jeg om sommerdufter. Nå er vi over på sensommerdufter. For meg minner de om mørkere kvelder, litt kjøligere morgener, ferieslutt, skolestart, alt det der. Som vanlig er årsaken at jeg kjøpte dem, eller i allefall brukte dem mye, på denne tiden av året. Jeg liker å gjenskape slike stemninger ved å bruke parfymer som er nært knyttet til bestemte måneder eller årstider. Derfor er en stor del av min parfymebruk basert på nostalgi. Sånn er det bare. 

Følgende dufter er i rotasjon hos meg for øyeblikket:

Hermès Un jardin en Méditerranée - splitter ny, kjøpt i Toscana fordi den minner meg om duften i hagen der vi bodde. Urter, fiken, varm sommervind. Omtale kommer i duftbloggen om ikke lenge.

Acqua di Genova Genes - også splitter ny, kjøpt i et lite parfymeri i Siena. Love at first sniff. Omtale kommer. 

Escada Sexy Graffiti - den eneste Escadaduften (av de tropiske fruktige årlige greiene deres) jeg liker, men til gjengjeld liker jeg den veldig godt. Jeg har originalen fra 2002, men har også sikret meg en flaske av nyutgivelsen selv om den ikke er helt identisk. 

L'Occitane Verveine Sorbet - ny av året, og det var den jeg brukte på ferien i Toscana. Den er litt annerledes enn Citrus Verbena - som jeg liker veldig godt - og den minner kraftig om en lysegrønn deospray fra Impulse (!) som jeg kjøpte i Liverpool for 15-16 år siden, som jeg elsket og som jeg aldri har funnet maken til.  

Balenciaga Cristobal - nydelig duft, perfekt for sensommerkvelder. Jeg kjøpte en liten flaske i Paris i 2005, og senere en stor flaske på eBay - for den produseres dessverre ikke lenger. 

Yves Rocher Tendre Jasmin - en mild fin jasminduft som jeg kjøpte på lykke og fromme for fire år siden på denne tiden. 

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capri - denne brukte jeg på Capriferien vår i 2008. Den dufter friskt av sitrus og appelsin. 
(Acqua di Parma Blu Mediterraneo Bergamotto di Calabria kan også bli en sensommerslager... Glamourgemalen kjøpte den til seg selv i Siena, men noe sier meg at jeg kommer til å låne den titt og ofte.) 

Creed Vetiver - minner meg om barndommens somre, og særlig å dra på stranda. Lurer på om pappa hadde en som minnet litt. 

Max Factor Le Jardin og Le Jardin d'amour - særlig sistnevnte - er sensommer for meg; jeg tror det er 1990. En venninne hadde den, og jeg var helt desperat etter å få tak i en flaske selv. Det gjorde jeg, men ganske mange år etterpå. 

Cacharel Eden - pur nostalgi. Den kom i 1994 da jeg akkurat var ferdig på gymnaset og skulle begynne på folkehøgskole, noen rundt meg brukte den mye, og den minner meg om bading i innsjøer hjemme, nedpakking av pikerom og etterhvert flytting. Dessuten hadde den en egen eksotisk tv-reklame! Jeg nostalgikjøpte den på vei hjem fra Berlin i fjor sommer. 

Beverly Hills 90210! Samme sommer, 90210-maraton på video med kusine, jeg hadde kort blomstrete kjole med hvit topp innom, doc martens, håret i halvlang bob, og for å fullføre denne "Brenda-på-college"-looken husker jeg vi kjøpte Beverly Hills-tyggis (de med klistremerker inni) og 90210-parfymen på salg på Cubus til 39.50. Den minner om både Sunflowers fra Elizabeth Arden og Calvin Kleins Escape, og veldig 90talls. Men moro å ha den og bruke den i blant!




Husk nå for all del at dette ikke er en liste over anbefalinger til dere. Jeg mener bestemt at alle må finne sine dufter ved å prøve mye forskjellig, lete seg fram, ikke bry seg om hva andre mener, ikke kjøpe de samme som mennesker man omgås mye. Parfyme er høyst personlig - for meg i tillegg svært nostalgisk og knyttet til minner - og derfor synes jeg det er problematisk å anbefale parfymer til andre. Man bør heller ikke la seg påvirke for mye av de mest påtrengende selgerne i parfymerier! Man bør få teste selv, ta seg tid, ikke bli pushet. 

søndag, august 26, 2012

Toscanabilder, del 4

Det er fordums glamour over Viareggio. En art noveau-badeby med pastellfargede hus og private strender med stripete parasoller. 


Vi badet her i 2006 også. Varmt Middelhav med deilige bølger. 





Og når vi først var på gamle trakter, dro vi tilbake til den lille søte byen hvor vi var på bryllupsreise. 





Der er det nydelig!


Vårt lille gule bryllupsreisehus var heldigis ikke jevnet med jorden, slik som jeg hadde mareritt om i fjor!


Åh, dette landskapet. 



Arrivederci, kjære Toscana. 

lørdag, august 25, 2012

Toscanabilder, del 3

Vi tok noen fine dagsturer. Lucca ligger bare en knapp time unna. 


 En vakker by! Vi var her mye i 2006, og det var koselig å komme tilbake.




 Siena, og katedralen som var kunsthistoriepensum for meg og sikkert flere av dere.


Gelateriene er noe av det jeg savner aller mest... Appelsinis, mintis, kokosis!


Stakkars varme trommespillende gutter. 37 grader, stekende sol og vindstille i en by omgitt av høye murer. 


Vinci, byen geniet Leonardo kom fra, måtte vi også besøke. 


Vinci er en yndig liten by!


Og kanskje noe av det mest toscanske jeg har sett. 

fredag, august 24, 2012

Toscanabilder, del 2


Sorbetfargede hus i vår lille by.




Ett av mine yndlingsmotiver: Gamle menn på benk e.l.



Morgensol over byen. Utsikt fra huset vårt.



Gatene er nok ikke bygget for biler..



Det lille torget. Her var det full fest en kveld, med barn og voksne og småbord og buffet og hornmusikk og fyrverkeri - vi hørte dem til langt på natt. Dagene etter var byen helt tom og alt var feriestille.



En av mange alléer vi kjørte gjennom, knipset gjennom frontruta.



Nabogården i skumringen.



Kjekk mann på vei til aftensbad...


...og slik så det ut når vi badet.

Glamorøs fredag


God formiddag! Her er jeg i full sving med dagens litt overveldende mengde arbeidsoppgaver - jeg drar på en liten weekendreise i ettermiddag og skal derfor rekke et fly, så tiden strekker ikke helt til. Men hurra, det er fredag! Kort arbeidsuke for min del, men helgen er like etterlengtet. 

Antrekket er sommerlig og forhåpentligvis flatterende for min litt gyldne teint, neglene er korallrosa og jeg dufter av L'Occitane Verveine Sorbet. 

Nå er min andre tekopp ferdigtrukket, så da sier jeg GOD HELG - og alle fredagsrapporter er varmt velkomne! Skolestart-forsett for alle mine lesere: Rapportér hver fredag! I allefall så ofte dere kan. Det er hyggelig å samles på denne måten omkring helgestarten, og jeg vet mange av dere synes dagen får en ekstra piff av å lese om andres fredagshyldninger! Alle er hjertelig velkomne til å skrive.


Ciao ciao!



torsdag, august 23, 2012

Toscanabilder, del 1


Det toscanske landskapet er virkelig noe av det vakreste som finnes. 

Her disket Glamourgemalen opp med middag - langkokt tomatsaus fra scratch og artisjokkfylt ravioli.


Grønnsaksdiskene i supermarkedene flommer over av slike mumsige saker. 

Denne kirka og plassen foran ga meg øyeblikkelige assosiasjoner til Fellinifilmer, smågutter som løper rundt og roper og gjør ugagn, landsbytulling som vingler avgårde på rar sykkel, marsjerende hornmusikk, gelato. 

Slike veier kjørte vi på.


Og slike.


Disse gikk fritt. 



Blant annet sånn så himmelen ut hver eneste kveld. Så ble det helt mørkt. Men når man sitter ute og det er 25 grader ved midnatt, er det nesten umulig å legge seg. 





(Flere bilder kommer en av de første dagene)

Populære innlegg