lørdag, august 12, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Vesker og Cashmere

Kjære Glamourbibliotekar!
Jeg sendte deg en gang i våres en mail der jeg gratulerte deg med flotte sider. Min beundring for det du gjør er ikke blitt mindre siden sist! Jeg er veldig imponert over alt du kan om moter og smak, hvilken oversikt du har, og over hva du rekker. Gratulerer med å ha blitt nevnt i bladet Woman! Fantastisk at en bibliotekar oppnår det, synes jeg. Ikke vet jeg hva du kan ha av tilleggsutdannelse, men de fleste av oss er opplært til helt andre ting. Du blir snart headhuntet til et moteblad, tipper jeg, så vi får nyte bloggen din så lenge vi kan. Bruker du all fritid på dette?

Vel, det jeg egentlig skulle spørre om var dette. Jeg skal kjøpe meg en ny dagligbruk-veske i høst, sort eller brun, og har tenkt å prøve ut nettet. Jeg vil gjerne at den skal være i ekte skinn eller lær, og av god kvalitet, men for meg betyr det mindre om merket er LV, CC, Versace eller Lindex, HM. Jeg har prøvd meg på søk, men kommer fort inn på dyre merker, og synes det er vanskelig å manøvrere. Har du tips til gode nettsider? Linker?

Spørsmål 2: Du nevner cashmere- cardigans. Jeg selv elsker ullplagg og har mye i dette materialet. Nå kan jeg tenke meg å prøve å gå opp en klasse til cashmere. Hvilke butikker har et godt utvalg i f.eks. jakker? Og ca hva må jeg regne med å betale? Jeg regner med å shoppe både i Oslo og København i nærmeste fremtid.

Til lykke også med nylig inngått ekteskap! Hyggelig å høre!

Hilsen Mona



Kjære Mona, takk for hyggelig mail og ros! Det er fint å vite at misjonen min blir satt pris på.

Når det gjelder vesker, er jeg personlig mest tilhenger av å se dem med egne øyne og teste dem før jeg kjøper. Jeg har ikke satt meg veldig mye inn i hvilke nettbutikker man kan kjøpe vesker fra, bortsett fra f.eks. La Redoute. Jeg anbefaler nok heller å ta runden, gå innom alle slags butikker, både veskebutikker og klesbutikker. Bak slottet, i Skovveien f.eks., ligger det flere fine klesbutikker (Bruuns Bazaar blant andre) som også selger en og annen veske. Det blir flere og flere slike små butikker her i byen som har litt av hvert, sånne som man finner mange av i København. Ellers har du jo naturligvis den før omtalte tredjeetasjen på Steen&Strøm, med Bruuns Bazaar, Mexx, Burberry, Filippa K osv - ta en tur dit også. En venninne av meg anbefaler forøvrig Steffens i Akersgata. Der ligger jo også Mulberrybutikken, hvis du virkelig tenker å slå på stortromma. Men København bugner jo av flotte butikker, så ikke gjør noe forhastet før du har vært der. Hvis du vil ha noe billig og brukt, kan jeg anbefale å kikke litt på eBay - selgeren Station 85 har mange fine vintage-vesker. Danske Friis er forøvrig kjent for sine vesker - jeg har ikke noen av dem selv, men vet at de selges bl.a. på Byporten.

Cashmere-utvalget er litt uoversiktlig egentlig - jeg kjøpte min cardigan på Mexx, og jeg vet at de har en del på Bennetton. Vil du ha 100% cashmere, kan du prøve Van Mook Cashmere, som holder til på Vika Center. Ellers blir det nok bare å lete - de har ofte et eller annet cashmereplagg i de fleste klesbutikker, og prosenten øker naturligvis proporsjonelt med prisen. Jeg anbefaler som vanlig Steen&Strøm. Og Bogstadveien.

lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Ingen kommentarer:

Populære innlegg