torsdag, august 10, 2006

Syvogførrelleve


I dag kom nyheten om at produksjonen av Kölnerwasser, a.k.a Eau de Cologne, a.k.a 4711, muligens går mot slutten. Varemerket skal selges. Det er vel knappast noen bestselger lenger, men det er trist om den forsvinner. Jeg synes den er ganske fin, selv om den fort blir borte etter at man har tatt den på. Farmor hadde den. Jeg har den og bruker den i blant. Men særlig moderne er den nok ikke.

I artikkelen står det forøvrig at det er livsstil og kjendiser som gjelder nå, og at fabrikken heller kunne brukes til å lage Cindy Crawford- og Naomi Campbell-parfymer. Vel.. jeg vet ikke om det er akkurat DER konkurransen ligger.. det er vel snarere at det er et stort mangfold av parfymer i verden, mange spesialiserte klassiske parfymehus, alle designere har parfyme, det finnes mange små nisje-parfymører... og det er selvfølgelig trender her også, som overalt ellers. Den temmelig smale bestselgerlista til monopolet Esthetique har stort sett fruktige Escadadufter eller den evindelige D&G Blue på topp. Ikke veldig originalt kanskje. Kjedelig å få det samme til jul som alle andre, i allefall om man vil prøve å finne sin signaturduft. Men så lenge det ikke finnes nisjebutikker i parfyme her i landet, er det ikke mye å gjøre. Utvalget blir smalt og smaken deretter.

4711 er en slags unisex-duft som passer både for kvinner og menn, akkurat som f.eks. Acqua di Parma, som ikke er så ulik i duft. Jeg håper noen vil kjøpe varemerket og fortsette produksjonen. Så lover jeg, glamourbibliotekaren, å gjøre mitt for å vise verden at de gamle klassikerne stadig lever i beste velgående. Hurra for mangfoldet!

1 kommentar:

hege sa...

Jeg fant denne på flyplassen i Alicante nå i mars, så den er tydeligvis fortsatt på markedet!
Det var ett herlig gjennsyn av både falske og lukt! Både min oldemor og mormor brukte denne og jeg sniffet på luktelappen i timesvis på flyet hjem! :D

Populære innlegg