søndag, februar 25, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Sko

Om sko!
Jeg elsker klær, sminke, smykker og stæsj - men har en dyp og inderlig fobi mot å handle sko. Dette skyldes delvis at jeg har en vond rygg slik at høyhælte sko er utelukket for meg. Og der andre fullender et lekkert antrekk med noen stilige hæler så tasser jeg rundt i joggesko eller docs.
Dette må ta slutt. Jeg vil også være stilig! Har du noen gode råd?
Delirium~


Hei! For å være helt ærlig synes jeg det er kjempevanskelig å kjøpe sko. Jeg vil ha både komfort og kvalitet, og da må man ikke bare opp i pris, man må prøve mange mange mange før man finner de riktige. Jeg vandrer rundt på jorden i joggesko akkurat som deg, men synes EGENTLIG ikke det gjør så mye. Manolo's er ikke for alle, so what. Det finnes mange fine joggesko og lignende. Og det å presse seg til å gå med høye hæler som man får ryggproblemer av, det er bare dumt og svært lite glamorøst... Det finnes jo sko med lavere hæler som er gode å gå med. Merket Gabor har gode og fine sko som holder en hel dag uten at man får vondt noe sted. De selger dem på flere skobutikker rundtomkring; Skoringen, Grensen Sko, eller Ramona skosalon i Markveien der jeg kjøpte mine... Invester i helt enkle klassiske modeller som holder i årevis og som passer til mye, så er du sikret. Også slipper du å kjøpe sko så ofte...

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren.

9 kommentarer:

Englefjes sa...

Anbefaler deg å bruke "ballerinasko". De er lekre til både jeans og skjørt. Videre er de dessuten lave og kommer i alle mulige farver, stoff pg priser. Et annet tips er loafers i mykt skinn- kanskje fra Tods?

Anonym sa...

Et annet tips er Perrti Palmroths sko. Der finnes det mange ulike modeller, både høye og flate, både hverdagesglam og festglamour. De er gode å ha på og ser bra ut! Og det et -1- utsalg i Norge. Tredje etasje på Steen & Strøm. Og vesker har de også.... Lekkert!

Anonym sa...

Mine føtter er heller ikke Manolo-føtter, dessverre. De siste årene har jeg prøvd å finne pensko med myke gummi-såler. Det spanske merket Camper har mange pensko med gummisåler, og med varierende høyde på hælen. Mine favorittsko fra Camper er av modellen Sofia. Kanskje litt høyere hæl enn det du trenger, men ser på Lillevinkelsko.no at Camper har en modell som heter Helena, med litt lavere hæl.
http://www.lillevinkelsko.no/product_info.php?cPath=37_54&products_id=67

Ellers kan kilehæler være greie. Har noen sandaler fra Ecco som har myke såler og kilehæl. Ecco har ofte pene sko med gode lester. Ikke alltid like trendy og sexy, men litt bedre enn joggesko. :)

elisabeth sa...

Gabour (Gabor??), ja, jeg kjøpte et par "Gabo(u)r Comfort" eller hva de het til bryllupet mitt. Hadde fryktelig bange anelser mot å gå med et par "komfort"-sko i mitt eget bryllup - skulle jeg bli kjerring nå? Men de var kanonfine på og jeg merket ikke noe til dem i alle de 16 timene jeg hadde dem på beina. Dansing inkludert!

Ballettsko er søte, og så finnes det jo sko som ikke har så veldig høye hæler, kanskje bare 0,5 cm, men som er kjempeyndige allikevel.

Lykke til Delirium :)

elisabeth sa...

Hvis du går inn på denne siden ser du en del sko som ikke har så veldig høy hæl, bare litt!

http://www.dinsko.no/o.o.i.s/1056.htm

Anonym sa...

Camper og Hush Puppies har en del lekre, nette og utrolig behagelige sko.

Anonym sa...

Pertti Palmroth har også egen butikk i Vika i Oslo - helt mot nedgangen til Nationaltheatrets stasjon. Det er hyggelige damer der og godt utvalg.

Anonym sa...

Hurra!
Takk for gode råd både fra den glamorøse bibliotekaren og til resten av dere. Jeg har nå planer om et par Campers og et par med Gabo(u)r. Tror jeg.

Så nå trenger jeg bare noen som kan bli med meg ut og handle for å fortelle meg at det er ok å bruke sinnsykt mange penger på sko! :o)

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle bidrag! :)

Populære innlegg