tirsdag, mars 13, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Klesbørster og loete klær

Hei, Glamourbibliotekar!
Jeg leser bloggen din nesten daglig, og du har alltid mange lure tips. Jeg håper du kan gi meg noen tips for stell av klær. Jeg har etterhvert innsett at jeg trenger en ordentlig klesbørste og en nuppefjernerkam. Min mor har en klesbørste som du kan snu, og jeg skulle gjerne hatt en tilsvarende. Har du noen ide om hvor man får tak i sånt? Jeg ønsker meg også en nuppefjernerkam. Jeg vet at Clas Ohlson og Elkjøp har elektriske nuppefjernere, men jeg vil heller ha noe som ikke trenger batteri. Har du eller leserne tips om hvor man kan få tak i sånt i Oslo-området?

Og har du noen lure tips for hva man kan gjøre med klær som loer? Jeg har en hvit genser og en svart cardigan, begge i naturmaterialer (silke og / eller ull). Begge to loer såpass at jeg må velge klær med omhu for å ha de på uten å være svart eller hvit på bukser og topper under. Har prøvd å vaske cardiganen på ullvask, men det hjalp ikke veldig mye.

Med vennlig hilsen
Kaisa


Hei!
Når det gjelder loete klær, har jeg vel egentlig kapitulert. Enten unngår jeg dem, eller så bruker jeg dem med andre klær i så å si samme farge. Jeg har aldri tenkt over at det kan være måter å unngå loing...
Nuppefjerning lar seg gjøre med barberhøvel har jeg hørt, men det føles kanskje litt drastisk. Jeg tror vi får la spørsmålet nok en gang gå til de kunnskapsrike lesere: Klesbørster og nuppefjernere; hva gjør dere?

mvh
Glamourbibliotekaren.

9 kommentarer:

care sa...

Jeg bruker nuppfjerner. Men så skal man vist unngå akryl hvis man ikke vil ha nupper. Og hvem vil vel det?

Anonym sa...

Merethe: Hvor fikk du nuppefjerneren din?

Anonym sa...

Nupper varierer også fra person til person, kunne en butikkdame fortelle meg en gang! Dvs noen får nupper uansett hvor god kvalitet klærne har. Vet ikke hvor sant dette er, men jeg er i tilfelle en nuppeperson...;-)

Anonym sa...

Og et kjapt søk på nettet (hvem trenger vel jobbe i arbeidstiden...?!), viser at det faktisk finnes tester av nuppefjernere! Ser ut til at alle er elektriske dog.
http://pub.tv2.no/TV2/magasiner/hjelperdeg/tester/article173629.ece

Anonym sa...

Jeg husker ikke lenger hvor jeg kjøpte mine, men Googlet klesbørste og nuppefjerner. Aner dog ingenting om kvalitet :)

http://www.sparkjop.no/default.asp?Product=68604-8

http://www.elgiganten.no/CBC.aspx?q=c:101123

Loing har jeg dessverre ingen tips mot :\

elisabeth sa...

Jeg klipper vekk nuppene med saks! Råd fra mormor, og husmorråd fra husmormormor skal man høre på. Jepp, det går fint som bare det - og plaggene blir knallfine etterpå. Nå trenger jeg bare råd om hvordan man kan få en ulltopp som en gang var hvit, men som nå er grå/sort, hvit igjen... milo biter liksom ikke helt når man har brukt plagget litt heavy...

Anonym sa...

Takk for tips. :)
Tror jeg skal finne en Sparkjøp-butikk, og bruke saks på nuppene.

Nanne sa...

Jeg har brukt nuppefjerner (batteridrevet) fra Clas Ohlson med strålende resultat. Klærne ble (nesten) som nye!

I stedet for klesbørste bruker jeg slike ruller som klistrer, de er skikkelig effektive! Men det blir kanskje litt for hardhendt behandling av delikate plagg?

Når det gjelder plagg som loer, så leste jeg nylig et sted at det var best å håndvaske plagg av ull, silke, kasjmir etc. i babyshampo! Kanskje verdt et forsøk? Hvis du i tillegg ruller plagget litt stramt inn i et frottèhåndkle mens det ennå er fuktig og legger litt press på for å få ut det siste vannet, så burde endel av fibrene feste seg i håndkleet slik at plagget loer litt mindre.

Elisabeth, du kan prøve å bruke flytende Vanish Oxy eller en blanding av Milo og Vanish til å vaske toppen din med. Riktignok står det på flaska at middelet ikke skal brukes på bl.a. ull, men jeg har prøvd, og det gikk helt fint selv om jeg sprayet direkte på plagget. Men det er nok best å være litt forsiktig og prøve seg fram. Håper du får toppen din hvit igjen!

elisabeth sa...

Nanne, det skal jeg prøve! Takk!

Populære innlegg