lørdag, april 14, 2007

Manikyr


I New York fikk jeg manikyr to ganger. Første gang på Dashing Diva der jeg har vært flere ganger før (JA, man får servert cosmopolitans der), men fargen ble litt annerledes enn jeg hadde tenkt meg. Tre dager senere gikk jeg derfor til Coco Nails på 33rd str. som ble anbefalt av New York Magazine, og fikk en lekker lys lys rosahvit farge fra Essie. Det er neglesalonger overalt på Manhattan, det er billig og det er veldig vanlig å gå dit. Her i Norge føles det litt annerledes - jeg har inntrykk av at neglesalongene er for de som enten skal støpe på negler, eller som har spesielle freakshow-preferanser når det gjelder neglepynt som diamanter og piercing og sånt... Not my cup of tea. Mitt spørsmål til dere er: Finnes det helt normale neglesalonger der man kan få en helt normal manikyr, korte pene velstelte negler, til en relativt rimelig pris?

Ellers klarer jeg meg utmerket selv, jeg har fine neglelakker fra OPI, Essie og Dior, men det er jo hyggelig å få det gjort profesjonelt i blant... Så hvis noen kjenner til salonger som ikke er bare for neglefreaks, si for all del ifra!

14 kommentarer:

elisabeth sa...

Dette er vill gjetting, men det skulle ikke forbause meg om du hadde fått napp ved å kontakte frisører i innvandrerstrøk. Særlig i Thailand er jo skjønnhetspleie kjempevanlig - jeg fikk manikyr og pedikyr på stranda der en gang... I alle fall her i Stavanger kan man få hennamaling i noen av de salongene (hvis man av en eller annen grunn skulle ønske det...), og extensions billigere enn hos blodsugende norske frisører. Hvem vet, kanskje noen smarte utlendinger har tatt neglestellvanen med seg til Norge? Ring og hør!

Anonym sa...

Helt vanlige hudpleiesalonger har helt vanlig (ikke crazy) manikyr. I hvert fall her i byen og garantert i Oslo også. Hvor billig det er er en annen sak...Tror fort det blir 300-400 kr. Minst. Har alltid irritert meg at dette skal være et luksusfenomen her i landet...Slett ikke dumt tips å sjekke frisører i innvandrerstrøk!

Anonym sa...

Har sett at det er en dame som gir manikyr inne på Grønlands Basar, inne på senteret ved en av salgsbodene, litt sånn som på stranda i Thailand : ) Ellers er de veldig flinke på Tone Lise Salongen i Akersgata. Men ikke spesielt billig..mener det koster drøye femhundre for en vanlig manikyr. Den aller flinkeste (og dyreste!)jeg har vært hos er Vilma på Inch i Hegdehaugsveien. Skikkelig luksusfeeling med blomsterblader i fotbadvannet og greier!Fransk mani og pedi som holdt leeeenge. Går jo an å unne seg nå som våren virkelig er på vei og det er på tide å lufte tærne i lekre åpne sko!

Glamourbibliotekaren sa...

Vanvittige priser altså, i NY betalte jeg $10! Med dagens kurs er det 60 kroner..

elisabeth sa...

hehe, da retter jeg en liten oppfordring til den ærede bibliotekar - hva med et innlegg om hvordan man får fine tær selv? Fingrene fikser jeg, men tærne mine... SKRIK! Og nå er sandalsesongen rett rundt hjørnet!

Anonym sa...

Jeg har spurt her i Tromsø etter en "vanlig" manikyr og da så de bare rart på meg... Har sett at de har manikyr på Essens Dagspa, men til skremmende priser.

Synd at vi ikke skal kunne unne oss slikt her i landet, alt skal koste så mye. Hadde det kosta 100-150 kr hadde i alle fall jeg unnet meg det!

Glamourbibliotekaren sa...

Elisabeth: Slett ikke dumt. Følg med utover...

Ingeniør: Det er nettopp slike reaksjoner jeg frykter... Men ok.

Anonym sa...

Et lite fotpleietips:
I tillegg til fotbad og fjerning av hard hud, bruker jeg å gi meg selv en fransk pedikyr, jeg kjøper bare et sett med 3 lakker, dette koster rundt 99,- på parfymeri: Hvit lakk på tuppene, rosa lakk i 2 strøk oppå der, og et strøk med blank overlakk.

Det ser lekkert og proft ut, og enda bedre etter et par dager når lakken får satt seg skikkelig. Neglelakk på tåneglene sitter mye bedre enn på fingrene, så det flasser ikke av heller.
Kan være lurt å kjøpe en neglelakkfjerner-tusj, for å ta vekk det man evt. griser utover.
På salong koster dette tilsammen minst 600,-, så det er jo fort et par tusenlapper spart på en barbeint sommer :-)

Anonym sa...

Interessang post. Fikk gjort manikyr i Seattle før jul, betalte 12 USD (ca 70 kr). Dette kunne det vært mer av i Norge.
Litt inspirert av Elisabeth sin kommentar om innvandrerstrøk, gjorde jeg et søk på Kvasir med manikyr Grønland.
Ser ut til at det er to salonger (minst!) på Grønland som har greie priser.
Negl-o-teket tar 210 kr for enkel manikyr (http://www.negloteket.com/Priser2.html)
Mobiz Salonger tar 200 kr, leser jeg på nettkatalogen (http://www.nettkatalogen.no/firmainfo/mobiz_salonger/1973902700.htm) (Liker ikke at sidene deres er nede, men man kan jo sjekke per telefon.)
Ellers tar jo Sogn videregående og Den Franske Kosmetologskole i mot kunder, men da på litt rare tidspunkter for oss som er i 9-4-jobb. Den franske kosmetologskole tar 200 kr for enkel manikyr.

Glamourbibliotekaren sa...

Pernille: Tror jeg foretrekker rosa eller røde tånegler fremfor franske, men takk for tips! :) Neglelakkfjernertusj burde jeg absolutt ha.

Kaisa: Aha, grundig research! Takk!

Anonym sa...

Hei!
Dette var en morsom og interessant side! Hvis du er på jakt etter en enkel manikyr med vanlig lakk eller fransk manicure, prøv Artistina Studio på Frogner. Dessverre ikke så billig som i utlandet, men til en overkommelig pris. Du får du alt annet innenfor neglpleie også, inklusive pedikyr og støp av negler på tærne hvis dette er ønskelig før sommeren. Spør etter Tina!

Anonym sa...

I følge ToneLise nettsidene kan ein få billig pedikyr og manikyr viss du tør at studentane øve seg på deg! http://www.tonelise.com/ Men da må ein vente til dei får inn nye studenta 10. mai! Ganske mykje rimlegare anyways!

Anonym sa...

Hei, jeg vil anbefale Sun Reis som ligger på bak Sentrum Scene. De har adresse Arbeidersamfunnets plass. Lokalene er uglamorøse, men jobben de gjør er fabelaktig til den fine pris av 150 kroner. Helt klart en favoritt!
- Cath

Anonym sa...

Den beste salongen i Oslo er artofbeauty neglestudio:

http://www.artofbeauty.no/

Populære innlegg