onsdag, mai 09, 2007

Dagens glamourtips: Gjør føttene klar for sommeren!


Det er ikke lenge til tærne skal titte fram fra sandaler, og da er det best å ta affære allerede nå. Sett av en time eller to, f.eks. mens du ser en film på tv, og begynn med følgende:
*Fjern eventuell gammel neglelakk
*Klipp neglene rett over
*Fil av skarpe kanter med sandpapir-fil (metallfiler gjør stort sett mer skade enn nytte)
*Polér om nødvendig - mange har ru overflate på neglene. Poleringsfiler kjøpes f.eks. på Vita.

Så fyller du en balje eller en bøtte (sistnevnte er litt trangt..) med behagelig varmt vann, gjerne med velduftende badesalt eller skumbad eller lignende i. Oljer kan også være fint, men hvis du skal legge neglelakk etterpå må du passe på at det ikke sitter igjen olje på neglene. Plassér bena oppi og slapp av med en kopp avslappende urtete...

Etter ca et kvarter er huden myk, og da kan man gjøre noe med eventuell hard hud på hælene. Til dette brukes enten en skrubbekrem eller en fotfil. Vær forsiktig så det ikke gjør vondt. Skrubbekrem er mest behagelig - masser den inn på hele foten og gjerne litt over anklene og leggene også, før du "skyller" den av i baljen.

Når du er ferdig med fotbadet, tørker du føttene med et mykt håndkle, og deretter skal neglebåndene dyttes tilbake. Dette kan du enten gjøre med enden av neglefila, eller med små trepinner spesielt til dette bruk (selges overalt hvor de har neglefiler o.l.). Så masserer du føttene med en god fotkrem - f.eks. en fra
Dr Scholl's - og lar den trekke inn en stund.

Til slutt skal neglelakken på, og da er det viktig at neglene er tørre og rene og ikke har spor av krem eller oljer på seg - det ødelegger bare for lakken. Tørk av hver negl godt, evt. med vann, og legg to lag med neglelakk på. La hvert lag tørke i minst tjue minutter.

Resultat: Pene føtter, og ikke minst en intens følelse av velvære!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Høres vanvittig deilig ut! Mon tro om de har fotbaddingser på Lush i London... ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Lush har jo et kjempeutvalg innen badeprodukter, og jeg kan tenke meg at de minste passer best til fotbad. De store kulene kan sikkert funke de også altså, særlig de med tørkede rosenknopper inni.. for en ekstra følelse av luksus.

Anonym sa...

Jeg savner virkelig å ha badekar... *sukk* De har forøvrig sånne "bubble bars", som du kan bryte biter av, de funker definitivt fett. Jeg elsker den med lavendel (French Kiss heter den)!

Anonym sa...

jeg kan anbefale bruk av apotekets salicylvaselin fremfor fotfil.

filing har på lang sikt samme effekt som å gå mye barbeint. slitasje stimulerer huden og kan gi mer hard hud.

salicylvaselin løser opp den harde huden, men dessverre er den noe ordentlig kliss. det beste er å smøre der det trengs før man legger seg om kvelden, og ta på seg et par sokker.

prosessen er muligens ikke like glamorøs som resultatet!

Glamourbibliotekaren sa...

guro: Takk for tips om krem! Angående hva som er best å bruke, kommer det sikkert an på hvilken grad av hard hud man har. Jeg tror ikke forsiktig filing gjør så mye skade om man bare har *litt*, men er det alvorligere tilfeller bør man kanskje til og med oppsøke profesjonell fotpleier for å slippe å få sår og betennelser og sånt.

Populære innlegg