mandag, mai 21, 2007

Glamorøst vs uglamorøst


Jeg fikk et spørsmål i forbindelse med 17.mai om hvorvidt jeg syntes bunad var glamorøst eller uglamorøst. Og med det spørsmålet friskt i minne, tenkte jeg bare å repetere det jeg antagelig har nevnt før (men det er kanskje lenge siden): Det er ikke min oppgave å vurdere hva som er glamorøst eller uglamorøst. Tvertimot, det er min misjon å spre tanken om at glamour er individuelt; det er opp til hver enkelt å finne sin egen definisjon av glamour. For min del handler det om velvære - er man komfortabel og fornøyd og føler seg fin, da utstråler man noe som hos mange oppfattes som svært glamorøst. Det nytter ikke å iføre seg siste skrik om man ikke har gjort det til noe eget. Enkelte mennesker kan kle seg i hva som helst og se smashing ut. Andre får det aldri til uansett hvor hardt de prøver. Det handler nok litt om selvtillit; noe som også er individuelt selvfølgelig - men gjør man ting man liker, små ting som forgyller hverdagen, blir man lykkeligere. Og en slik tankegang vil sette i gang en kjedereaksjon som resulterer i den utstrålingen som er en stor part av min glamourdefinisjon. Hva som forgyller min hverdag, tror jeg jeg klarer å formidle gjennom denne bloggen. (Og det som kan leses i denne bloggen er mitt syn på ting, ting jeg liker, noe av det jeg er opptatt av. Dette er en uavhengig blogg uten reklame, og jeg har ingen som helst forpliktelser til å skrive om noe annet enn det jeg selv vil.)


...men jeg kan jo alltids nevne et par ting jeg synes er uglamorøst, bare for moro skyld, uten at dette er ment som kanonisering... Følgende får dere aldri se meg med:

*Stringtruser - no way. Særlig ikke når de stikker over buksekanten; hvilket de gjør på alle stringtrusebærere som sykler og får stort glippe mellom genser/jakke og bukse (be aware! Dere ser underlige ut bakfra!)

*Lipliner - ok hvis man har markant leppestift og liplineren blir usynlig, men lipliner alene, eller sammen med en lipgloss/leppestift i en annen farge, er en BIG no-no.

*Synlig foundation eller altfor mye bronzer - man skulle bli tvunget til å ta et sertifikat før man slapp løs på egen hånd. Hvis fjortisene bare kunne se seg selv... Ja til naturlig hud!


Og forøvrig kan man gjøre som man vil!

5 kommentarer:

Jørn Roeim sa...

Kloke ord om stil, glamour og lykke. Fin blogg i det hele tatt!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk takk!

Anonym sa...

Godt sagt! Det er nettopp derfor jeg liker denne bloggen så godt, det er ikke noe "Dette er siste skrik så det MÅÅÅ du ha!" :) Mer sånn løst og fast.

Men, er nok enig med deg at stringtruser - ikke så glamourøst. ;)

Anonym sa...

Første avsnittet ditt: AMEN! Blide folk er det mest tiltrekkende jeg vet:-)

Jeg er enig i at verken synlig lipliner eller alt for mye foundation er fint (men hvis du står på en scene, trenger du så mye sminke at du ser helt for jævlig ut i dagslys med den på).

Når det gjelder stringtruser, så ER de mye mindre glamourøse enn de får folk til å BLI - hvis du skjønner...? Syns overhodet ikke det er noe sexy på hvem som helst å se stringtrusa stikke opp over bukse- /skjørtekanten, men det er _i alle fall_ ikke noe stilig med trusekanter som syns utenpå klærne! Så da får det bli boxer eller string. Og hvis du da har litt figurnære plagg på deg, gjør det seg best m string.

Men for all del: String i smug!

Glamourbibliotekaren sa...

Elin: thanks!

Fruen: Hihi, hjelper ikke, jeg nekter! :)

Populære innlegg