onsdag, juni 13, 2007

Bon Voyage Gilmore Girls


I kveld går tidenes siste Gilmore Girls-episode på norske skjermer. Serien ble tatt av i USA den 16. mai etter 7 sesonger. Dette må være en av de seriene i historien som nevner flest popkultur-referanser - de kommer som perler på en snor, og man bør kjenne til alt fra Edgar Allan Poe og Polanski-filmer til punkrock og Aaron Spelling-såper for å få fullt utbytte av dem. Eller man kan lese i heftet som følger med dvd'en... der er det forklaringer på noe av det.
I allefall, jeg synes det er synd at det er over og ut for Gilmore Girls (- og lurer på hvorfor de morsomme seriene som denne og Arrested Development blir tatt av, mens kjedelige forutsigbare sitcoms bare går og går i hundre år).

Fra episoden på bildet over, dansemarathon, grytidlig på morgenen:
Rory: I can't even open my eyes.
Lorelai
: That's okay, there's nothing to see. Kirk's in a Speedo, Taylor's in a skirt, Al's in assless chaps.
Rory: Oh my God, stop. I'm never gonna be able to close my eyes again.

12 kommentarer:

Ida-Anette sa...

Åh, Gilmore Girls er så koselig. Synd det er slutt. Jeg klarer likevel ikke se på serien på samme måte etter jeg så en parodi på den på MadTv... Nå tenker jeg på den hver gang jeg ser serien:)

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, den var herlig! Mo Collins som Lorelai! Og Bobby Lee som Lane, selvfølgelig!

AM sa...

Vet du om det finnes DVD av serien med norsk tekst? De snakker jo så utrolig fort at jeg tror teksting er et must for meg :)

Ida-Anette sa...

Jaha:) Så kom Lane bare syklende forbi hele tiden... Snakke, snakke, snakke, ligge litt i gresset, snakke, snakke...Veldig bra!

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg vet ikke om den finnes med norske tekster. Mine dvder har engelske tekster og noen er til og med utekstet. Jeg foretrekker det fremfor norsk teksting, for de norske oversetterne får jo som regel ikke med seg halvparten av poengene en gang.

Anonym sa...

Hei! Serien finnes også med norske undertekster, frem til sesong 5 så langt. Kan kjøpes blant annet på Bislet Video og Platekompaniet.

Glamourbibliotekaren sa...

Aha. Takk for info!

elx sa...

Huff, det visste jeg ikke. GG er en av mine "guilty pleasures" og jeg digger Lauren Graham. Men jeg har ikke fått med meg at serien ble axed...

Men men, det er ikke første gang det bevises at godt manus og dyktige skuespillere ikke er nok for å overleve på US TV.

Heldigvis er det mange sesonger som kan sees omigjen hvis savnet skulle bli stort.

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært igjennom de første fire sesongene. Femte har jeg "bare" sett to ganger, og sjette bare en.. men jobber meg gjennom den for andre gang. Men det merkes at de byttet manusforfattere og produsenter et eller annet sted etter 4. sesong. Noe ble forandret.

AM sa...

Takk for gode tips! Det er sant som du sier, at engelske tekster egentlig er like bra! Da er det jo uansett lettere enn ikkeno' å få med seg hva som sies.

Anonym sa...

Kommer til å savne Gilmore Girls, jeg også. Enda godt at serien er å få tak i på DVD :)
Men sant skal sies, Raymond var ferdig i 2005!

Glamourbibliotekaren sa...

Lise: Haha, se hvor oppdatert jeg er... rettet det opp nå.

Populære innlegg