søndag, juni 24, 2007

Glamourbibliotekaren leser

Bokformidling har det ikke vært mye av i denne bloggen, men det er jo slett ikke for sent. Selv om jeg ikke jobber med bøker i det daglige, er jeg jo glad i å lese. Ergo: Ny spalte.

Første bok ut er "En ettermiddag om høsten" av Mirjam Kristensen, og jeg må innrømme at det var omslaget som fenget meg først. Nydelig! Deretter så jeg at den fant sted New York. Bingo! En bok for meg. Den handler om et ungt ektepar som kommer bort fra hverandre i metropolen, det vil si - han forsvinner, hun finner han ikke. Kristensen skriver meget bra og realistisk om det å bli alene uten å vite hva som har skjedd, om forvirring, handlingslammelse, savnet. Anbefales!


Neste bok er "Modellen" av Lars Saabye Christensen, som handler om en kunstners desperate handlinger for å unngå å miste synet. Uten syn har han ingenting, og han drives vekk fra sin familie og vil ikke fortelle dem om hva han opplever. Omsider selger han sin sjel til satan, berger synet, men det moralske regnskapet er slett ikke i orden. Dessverre en svært aktuell bok, organtyveri blant fattige, men det er også et klassisk moralsk dilemma han går igjennom - jeg får assosiasjoner til Dorian Grey. Hvor langt er man villig til å gå for å bevare det vakre, kunsten, livet sitt.

6 kommentarer:

AM sa...

Så bra at jeg akkurat har lånt den første anbefalingen fra Grombaben! Gleder meg til å lese :)

Jenny B sa...

De låter väldigt intressanta, båda två! Önskar att jag inte hade fyrtio böcker på hög... nej förresten, det önskar jag inte, för det är fyrtio BRA böcker som jag längtar efter att läsa i sommar!

Anonym sa...

Vi savner flere anbefalinger av gode bøker!

Glamourbibliotekaren sa...

Maia: Da vil jeg heller anbefale deg å lese bloggen Bookhouse Girls som jeg linker til her på høyre side! :)

Anonym sa...

Jeg fikk "En ettermiddag om høsten" i julegave, men har ikke rukket å lese den før nå. Boken var veldig bra skrevet, men skulle gjerne likt å visst hvor mannen hennes ble av:)

Glamourbibliotekaren sa...

Randi: Jeg har nok en mistanke om at han forsvant med den gamle flammen :)

Populære innlegg