mandag, februar 25, 2008

Dagen derpå oscarnatten


En natts manglende søvn gjør underverker. Det gjelder å ikke sovne på jobb dagen derpå. Som bibliotekar har jeg en noe stillesittende hverdag, men i dag har jeg flydd rundt og ryddet og satt på plass ting i timesvis, opp på tå, ned på huk, fram og tilbake - inspirert av "There Will Be Blood" hvor de virkelig drev med kroppsarbeid (oljebrønner, nesten det samme). Å sette på plass ting som har vært til utlån er nemlig en bibliotekars kroppsarbeid. Dette foregikk på gyngende masaisko med iPod på øret, og selv om jeg ikke hørte "I am the walrus" i dag, er det den som har kvernet rundt i hodet mitt. Beatles-psykedelia, ustødige masaisko og en hjerne på reservetank pga ikkenoe søvn = interessant. Jeg har sjanglet, jeg har hatt vanskelig for å formulere meg, jeg har kræsjet inni hyller og dørkarmer fordi jeg ikke klarer å beregne avstand og fart.

Særlig er det verset " Expert textpert choking smokers, Don't you think the joker laughs at you-uu-uu? hohoho hihihi HAHAHA" som stadig kommer tilbake i mitt hode. Nifst.


Jeg tror jeg går og legger meg.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det er bra du ofrer deg for dine trofaste lesere. :)

(Prøv masaisko på et stappfult pendlertog, særlig etter en lang dag på et japansk slott... Trikset er å stå på tvers av av kjøreretningen i så fall.)

Glamourbibliotekaren sa...

Min søster gikk i masaisko opp og ned og opp og ned trappene på takterrassen til Casa Mila i Barcelona i fjor, og der er det ikke spesielt høye gjerder. Masaisko = livin' on the edge! :)

glamoursosiologen sa...

Fortell mer om masaiskoene, funker de?

Glamourbibliotekaren sa...

japp, funker som bare det. Har brukt mine i halvannet år, ikke veldig regelmessig men nå og da, og er svært fornøyd. Her kan du lese om førsteinntrykket.

Anonym sa...

Lurer på hva du gjorde når du kom hjem? (Jeg vet at det egentlig heter DA du kom hjem, men jeg tror det er dialekta mi som gjør at det ser helt corny ut for meg.) Ble det middagslur eller tidlig kveld? Min erfaring er at tidlig kveld definitivt er det lureste, men ikke alltid så lett å gjennomføre!

Snodig: man føler seg litt full hvis man ikke har sovet nok. De sier at ei våkenatt reduserer reaksjonstiden til en sjåfør opp til hva en fyllekjører med 0,8 i promille kan prestere:-)

Anonym sa...

tror det er noen som lurer litt på om søvndeprivasjon kan funke mot depresjon. i så fall skulle man kanskje bli litt manisk etter en våkenatt om man ikke er deprimert fra før. beatles-psykedelia og ivrig kroppsarbeid kan tale for det, i alle fall... ;-)

Glamourbibliotekaren sa...

Fruen: Jeg klarte meg fint helt til middag - da holdt jeg på å sovne ved bordet. Det ble hverken middagslur eller tidlig kveld, men i dag skal jeg definitivt få til en av delene.

Anonym: Også Beatles-psykedelia når man ikke en gang har hørt på Beatles den dagen! Det er jo det skumleste. Det bare kom av seg selv, med den onde klovnelatteren på repeat...

Anonym sa...

Ang. Masaisko: jeg har tre par (far jobber med sånt), og er veldig, veldig happy med dem. Har sandaler, sorte skinnsko og hvite, røde og blå "joggemasaier". For meg som har varierende problemer med tær, ankler, knær og hofter har de vært redningen på alle ferier de siste 1,5 årene. Jeg har ikke egentlig merket noe til å bli støl ved å gå mye med dem, slik "alle" sier at de blir. Men jeg tror kanskje det sier mer om mine rare bein enn noe annet. ;) Bruker de på jobb også, det var derfor jeg valgte meg den sorte skinnmodellen da jeg skulle ha noe annet enn sandaler. De ser ved første øyekast ikke altfor spesielle ut, med mindre du ser dem fra siden. (Evt ser meg gynge avgårde.)

Glamourbibliotekaren sa...

Kaisa: Stølheten tror jeg eventuelt bare kommer de første par dagene, siden man bruker litt andre muskler. Jeg har heller ikke kjent noe siden den aller første uka. Hele familien min er forøvrig hekta. De svarte er vel mest diskret, ja. Jeg er som en gangstah-rappah i mine hvite!

Anonym sa...

Jeg har heller ikke hørt på Aerosmith på ei stund, men takket være din kommentar gikk jeg i hele går rundt og gaulet (stumt): "You can't help yourself from faaaaaaalling, you can't help yourself at aaaaaall!"

I dag skal jeg på sportsbutikk, og nå har dere fått meg nysgjerrig nok på Masai-sko til at jeg i alle fall skal prøve dem:-)

Anne på Moseplassen sa...

bibliotekarglam og masaisko, jaja, alt er jo mulig om den som bærer det mener det :D
Jeg prøvde sånne for noen år siden, men kom frem til at ryggen min skulle få slippe, de passer ikke for alle, men de fleste jeg kjenner som har er superførnøyd.

Glamourbibliotekaren sa...

mosefrue: Hva, tviler du på kombinasjonen bibliotek og glamour? :-D

Anne på Moseplassen sa...

hehe, nei på ingen måte, bibliotek er for meg enten det er gamle klassiske eller nye moderne som oftest flotte rom. Noen har selvfølgelig mer sjel enn andre sånn arkitektonisk og designmessig, men om man ser bort i fra enkelte midlertidlige situasjoner på skoler mm så har de aller fleste bibliotek karakter og ånd. Bibliotekarer like så. Og jeg har ingen problemer med å se for meg en glamorøs bibliotekar :D

Jeg har derimot litt trøbbel med å se for meg en glamorøs dame i Masaisko... selv med den type glamour du fronter. Men som jeg sa, dersom den som bærer et antrekk selv mener at det er fint, så blir det som regel nettop det ;)

Takk for fin blogg forresten :D

Populære innlegg