lørdag, februar 16, 2008

The little dictionary of fashion


Denne boka er fin altså. Christian Dior ga den ut i 1954, og det er en håndbok spesielt rettet mot kvinner:

Christian Dior reveals the secrets of style in this charming handbook that no lady should be without. An indispensable guide that covers everything from what to wear to a wedding and how to tie a scarf to how to walk with grace, The Little Dictionary of Fashion is full of timeless tips. From afternoon frocks and accessories to travelling and tweed, Dior's expertise ensures every girl will know the three fundamentals of fashion: simplicity, grooming and good taste.


Fra A til Z. Her kan man virkelig plukke opp noen tips!
Dessuten er Dior og jeg helt enige når det gjelder cosmetics - de fleste av oss er ikke skuespillere som skal stå på en scene med kraftig belysning, så hvorfor er det så mange som sminker seg som en, med tung dekkende makeup på huden? Det virker bare mot sin hensikt. Hilsen Dior og Glamourbibliotekaren.


Litt om gloves, litt om fargen green.

6 kommentarer:

.. sa...

Oi. Offisielt misunnelig! Morsomme venninner har tidligere gitt meg guiden for å bli den perfekte husmor, samt dannelsesbok for unge piker, begge fra tidlig 1900-tall. Her er det mye festlig å hente, om ikke alltid så nyttige tips;-) Men denne boken ser ut til å stjele førstepremien, hvor kom du over slik en skatt?

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg har også slike kvinnebøker og guider, de fleste fra 40-50tallet. Dior-boka er derimot trykket opp på ny, så min utgave er fra i fjor og finnes på f.eks. Amazon. Men innholdet er autentisk altså.

Anonym sa...

Et lite tips, de har boken hos den norske bokklubben! 150 kr og gratis frakt. Jeg har nettopp bestilt :)

Glamourbibliotekaren sa...

Aha! Da kan man jo gå i sin egen lokale bokhandel og be dem bestille den, så støtter man opp litt der også! :)

.. sa...

Takk for tips! Den så jo slett ikke "ny utgave" ut (på bildet i hvert fall), sympatisk at de har valgt å holde på den gamle stilen.

Glamourbibliotekaren sa...

Ja takk og pris, hadde den fått et nytt fancy cover med dumme barnslige tegnede illustrasjoner på, som så mange andre bøker i denne genren, hadde den mistet mye av sjarmen.

Populære innlegg