lørdag, mars 29, 2008

Herlige lørdag!

Fordelen med å jobbe lørdag morgen, er at man kommer seg opp tidlig - og i mitt tilfelle: er ferdig på jobb og har tjent penger før andre har stått opp. Da kan man f.eks. møte en venninne på kafé mens det ennå er ledige bord - og man rekker en liten handletur i nærområdet etterpå:

Jeg tror jeg er den eneste bibliotekaren i dette landet som ennå ikke har lest T. Singer. Men nå er den i allefall innkjøpt! Tror jeg tar den litt innimellom Thomas Mann, som tar sin tid. Brevpapiret er ikke til meg, men til en kamerat som skriver brev til meg i blant - og dette er en fødselsdagsgave hvor oppfordringen er ganske klar. Men det var noen her som lurte på hvor man får tak i fint brevpapir, og jeg mener å ha sett en del fint i bokhandlene (- et sett med nydelig rosepapir i dag, for eksempel). Ellers er det en hel del å få tak i på nettet - dette kan jeg sjekke senere.

Helsekostbutikken har også mye fint - ny håndsåpe til kjøkkenet fra Ecover, et merke jeg bruker til vaskemaskin og oppvaskmaskin også. Økologisk, miljøvennlig, ikke testet på dyr, parabenfri, lavendelduftende. Og dusjsåpe fra Urtekram, et økologisk og bra fairtrade-merke hvis shampooer er veldig fine. Jeg går mer og mer i denne retning - Weleda, Dr Hauschka, Lavera. (Esthetiques omsetning må ha gått drastisk ned de siste årene etter at produktokoholikerbibliotekaren sluttet å handle sine staples der.. hehe.)

Jeg blir i allefall mer og mer skeptisk til alle mirakelkurer og kremer med store løfter. Jeg tror mange av dem gjør mer skade enn nytte i lengden.

Til hverdags er det jo en fin ting å velge økologisk, spesielt på produkter man er storforbruker av.
Et tips er å sjekke diverse tester som Grønn Hverdag gjør i blant - der kan man få noen overraskelser når det gjelder kremer o.l. som man tror skal være bra, men som inneholder mye skummelt. Og omvendt. Bare et godt råd på en lørdag!

Også en bukett fine guloransje tulipaner!

14 kommentarer:

Eva sa...

Nydelig bilde som vanlig. Jeg visste ikke at det fantes økologisk vaskemiddel! Funker det? Enig i at det er best å kjøpe mest mulig økologisk, men av og til svir det på lommeboken...

Malapropos - siden du og leserne er interessert i musikk kan jeg anbefale en konsert med middelaldermusikk og vestlandske folketoner i Margaretakyrkan (i Oslo) neste søndag klokken fem. For mer info kan man se bloggen min :)

Glamourbibliotekaren sa...

Åjoda, det funker som bare det! Det er litt dyrere, men en flaske med flytende Ecover vaskemiddel er veldig drøy og varer lenge. Klærne dufter svakt av lavendel etterpå... Anbefales absolutt.

Takk for konsert-tips!

fru winther sa...

Den dusjsåpen har jeg brukt en stund nå, og den er helt herlig. :-D
Ellers har jeg vært på døgntur til hovedstaden og endelig fått med meg Gimle parfymeri-og gikk derfra med Iris Nobile fra Aqua di Parma.
Deilig!Og så ble det Tam Dao fra Dyptique, siden Shabby hadde tilbud på parfymer....

Glamourbibliotekaren sa...

Oiiiii.... parfymetilbud på Shabby? Da spørs det om jeg klarer å stå i mot Tam Dao. Jeg har klart det i noen år, siden den minner en god del om flere røkelsesparfymer jeg allerede har.. men nå vet jeg ikke om det argumentet holder lenger :) Var det tilbud på flere enn Diptyque sine?

fru winther sa...

Var tilbud på de de hadde inne. Skal de slutte å føre dem,montro? Var bare Tam Dao jeg testet, samt den berømmelige fikensaken :-D Løp og kjøp!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for tipset! :)

Anonym sa...

Anbefaler iallfall "fikensaken" til alle som liker å spise fersk fiken! :) Andre har en tendens til å mene at den dufter kvalmende. Kun deilig & varm, synes jeg!
Liker også veldig godt iris nobile, faktisk best av de irisparfymer jeg har prøvd!

Glamourbibliotekaren sa...

Enig i at Iris Nobile er den beste irisparfymen. Når det gjelder Philosykos, avhenger dette VELDIG av personen som bærer den. På noen dufter den nydelig, på andre grusomt :)

Snåta sa...

Jeg er også bibliotekar, men har heller ikke lest T. Singer, så da er vi iallfall to! Men jeg redd for mitt vedkommende at jeg nok heller ikke kommer til å lese den.. Mitt eneste forsøk på Solstad foreløpig har vært på Professor Andersens natt og den falt ikke i smak. Har du noen andre å anbefale kanskje?

Anonym sa...

For mange produkter gjør mer skade enn nytte, det er helt rett. Jeg har sensitiv hud så er svært kresen med hva og hvor ofte jeg smører på meg. Ett av mine yndlingsprodukter er fast såpe av olivenolje kjøpt på helsekost. Den gjør bodylotion overflødig og inneholder mange færre ingredienser enn flytede såper. Jeg bruker også produkter som Grønn hverdag har testet, spesielt solkremene.

T.Singer er en veldig bra bok, og den gjorde et sterkt inntrykk på meg. Solstad er min absolutte favoritt blant norske nålevende forfattere. :) Jeg leste nylig perlen Genanse og verdighet.

Glamourbibliotekaren sa...

Snåta: Genanse og Verdighet!

La Dolce Vita: Oliveniljesåpe er et bra tips.

Nigella sa...

For lekkert brevpapir - eller papir i det hele tatt vil jeg anbefale et besøk til Norway Design som ligger like ved Klingenberg ved Nationaltheateret!!

Tante Ingrid sa...

Veldig bra at du skriver om miljøvennlige produkter :D Flott blogg!

Glamourbibliotekaren sa...

Nigella: Mmm, ja, den papiravdelingen er herlig!

Green hunter: Tusen takk! :)

Populære innlegg