søndag, juli 05, 2009

Smoothies


Jeg lager smoothies hele tiden når det er sommer. Til frokost, til lunsj, til middag, til kvelds (kanskje ikke alle på samme dag). Helst uten melk/yoghurt. Og ingen blir like. Her er dagens - som et eksempel: 

*Et par never frosne bringebær fra glamourgemalbestemors hage
*En banan, økologisk
*Noen jordbær, norske
*Knuste linfrø, økologiske
*Appelsin&grapefrukt-juice
*Rismelk, økologisk

Juicen og rismelken helles over så de tilsammen akkurat dekker bærene & bananen.

og, fordi jeg er vegetarianer og må passe proteininntaket:
*et par-tre spiseskjeer soyaproteinpulver, som man kjøper i gigantiske bokser på helsekosten som om man var en bodybuilder. 

Freses i blender, helles i glass med sugerør, slurpes deretter i seg med et sluuuuurp, aahhh, og et lykkelig smil. 

Frosne bær fra butikken er også fint - særlig skogsbærblandingen med bjørnebær og blåbær osv. Blåbær er jo fullt av antioksidanter. Men har man tilgang på bær fra egen eller andres hage, som man vet er dyrket uten gift og sprøytemidler, er jo det aller aller best. 

6 kommentarer:

Glamourlektoren sa...

Mmm, smoothies er godt! Men ikke noe slår markjordbær naturell. Kvintessensen av sommersmak for meg. Vil med det samme slå et slag for de gamle dyder med å dra på bærsanking i skog og mark i år! Eventuelt selvplukk. Hyggelig! Lag eget syltetøy med en gang eller frys ned som de er og ta frem etter hvert - til smooothies f eks. Er det barn i huset - la dem få være med på både plukking og sylting, det siste f eks ved å tegne/skrive etiketter til glassene. Voilà - et hyggelig lite sommerprosjekt!

Ellen Marie Albertsen sa...

Smoothies er fantastisk! Og så flott for kroppen.. =)))

fairytale sa...

hvor kjøper du knuste linfrø`?

Mette sa...

Jeg liker også uten yoghurt, men det er ikke så lett å finne oppskrifter. I helga lagde jeg med skogsbær, honningmelon, eplejuice og banan. Nam.

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourlektor: Åja, markjordbær..

Løvinnen: Ja! Eller, kommer litt an på innholdet, hehe.

Fairytale: En eller annen helsekostbutikk!

Mette: Man får bare eksperimentere :)

Anonym sa...

Hallo Glamourbibliotekaren, og god sommer! Takker for tips til smoothie, jeg samler oppskrifter uten yoghurt/kumelk. I likhet med deg må jeg tilsette proteinpulver. Men jeg har lest at soyaproteinpulver ikke er så lett fordøyelig, og at man heller burde velge ris-, myse- eller valleproteinpulver. Vet du noe om dette, eller har du vært en glad soyaproteinbruker i årevis??

Populære innlegg