tirsdag, februar 16, 2010

Organza Indecence


En av 90-tallets store slagere var Givenchys Organza; en blomstrete og feminin duft. Den appellerte aldri til meg, men i 1999 kom en variant (som forøvrig er svært annerledes) - Organza Indecence. Helt uten en eneste blomsternote. Dette er en orientalsk treduft med innslag av vanilje. Jeg tenker sandeltre. Av en eller annen grunn forekommer hverken sandel eller vanilje i notene, men de er der nok et sted allikevel.

Jeg er som kjent glad i sandel, og hvis man skal tenke på slektninger av denne, er det Body Shops Woody Sandalwood, Etros Sandalo, biiittelitt av Kenzos Jungle Elephant, og litt av Balenciagas Cristobal som popper opp i hodet mitt. Dette er ikke en parfyme for de som bare vil ha noe friskt som bare skal dufte "rent". Den er ikke anonym. Denne må man mene. Og den er fin. Den er heller ikke en parfyme som henger som en sky rundt en - man bærer den tett inntil, og den blandes med huden. En varm sommerkveld, kulørte lykter i trærne, ingen vil gå og legge seg, bare sitte ute...

Noter:
  • Toppnoter: Jacarandatre, patsjuli
  • Hjertenoter: Kanel, plomme
  • Basenoter: Musk, amber


Flaska er ganske tacky - jeg tror det skal forestille en kurvete kvinnekropp med flagrende morgenkåpe?

13 kommentarer:

Smake sa...

Åh! Den lukter mamma! Sjølv om ho ikkje bruker den lenger, er det den lukta eg forbinder med ho. Eg har alltid tenkt at dama ser antikk-gresk/romersk imperie-aktig ut! Med toga-aktig kjole og oppsatt hår. :)

therese sa...

hei, skal du på noen visninger på moteuka i år?

Glamourbibliotekaren sa...

Smake: Noe sånt :)

Therese: Tror nok ikke det kommer så høyt på prioriteringslista.. Det er alltid så kaotisk og trangt på visningene. Jeg har fått noen invitasjoner men takker nok pent nei. Satser på Bylarm og andre konserter istedet :)

Nora Alexa sa...

Det er den fineste parfyme-analysen jeg noengang har lest.
Angående parfyme vil jeg personlig være tro mot Chanel no 5, men om det er veldig varmt om sommeren passer det med en mer søt og lettere duft. ^^

Glamourbibliotekaren sa...

Nora Alexa: Takk for det! Jeg kan absolutt kjenne meg igjen i behovet for å være tro mot en parfyme, samtidig som jeg har svært mange - men jeg har et personlig forhold til de aller fleste! :)

Glamourfilologen sa...

Takk for interessant parfymeinnlegg! Enig i at flasken er litt "tacky". Selv foretrekker jeg chypre- og blomsterparfymer(selv om jeg også synes visse orientalske parfymer er gode).

Glamourbibliotekaren sa...

Mm, det finnes mye fint i chypre&blomster-genrene! Jeg har et bredt spekter av favoritter og er igrunnen ikke tro til en genre - jeg har aldri forstått hvorfor enkelte selgere mener at man skal holde seg til kun én retning innen parfyme. Klikk på emneordet "glamourbibliotekarens parfymer", så vil du se utvalget mitt :D

Glamourfilologen sa...

Kjempemorsomt med parfymer! Det finnes også mange interessante bøker om emnet, har lånt flere på Deichman. Fascinerende å lese om parfymehistorien, beskrivelse av duftene og se bilder av de ofte fantastiske flakongene.

Bipbap sa...

Har hatt skrekkelig lyst til å teste denne, og ble ikke mindre nysgjerrig nå :) Er vel gått ut av produksjon dessverre, men finnes fortsatt på Ebay (og koster skjorta nå selvfølgelig)

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourfilologen: Ja, det er interessant! Jeg har vært betatt av gode dufter så lenge jeg kan huske, helt siden den knallgrønne epleshampoen fra da jeg plasket rundt i badekaret som bitteliten.

Bipbap: Hvis du finner den til en noenlunde ok pris, bør du slå til - jeg tror nok du vil like den! :)

L sa...

Sånne flasker får meg til å ikke kjøpe enkelte parfymer. Men man skal jo ikke dømme "a book by its cover"

Fruen sa...

Flaska er en mann med litt rar pannelugg, hestehale, korkappe og ereksjon.

Anonym sa...

Hei. Så artig at det er fleire som likar sandel. L'Occitane har ei såpe som duftar sandel, fast inventar på mitt bad. Har ikkje tenkt på at ein kan ha parfyme med sandel,lukta minner meg om eit etterbarberingsvatn onkelen min brukte for ørtogfjørti år sidan,så for meg er lukta litt maskulin.Cilla.

Populære innlegg