lørdag, august 14, 2010

cK be


Calvin Kleins andre parfyme som både var for kvinner i menn, kom i 1996/97. Jeg kjøpte min store flaske omlag to år senere, etter å ha hatt en liten 5ml-flaske som var på vei til å bli tom.

Den åpner med sitrus-bergamot-mint, ikke ulikt forgjengeren cK One, men litt mørkere og mer laidback. Litt mer lavendel. Blomsternotene anes etterhvert, og til slutt kommer treduftene fram. Dette er for meg en "trygg og rolig" muskparfyme, sommerlig, noe jeg bruker på hverdager eller hjemme i helgen. Ikke den jeg velger når jeg skal i operaen eller i selskap. Men den er fin, jeg er glad i den, og min favoritt blant Calvin Kleins parfymer.
  • Toppnoter: Bergamot, lavendel, peppermynte
  • Hjertenoter: Jasmin, orkidé, freesia
  • Basenoter: Sedertre, amber, vanilje, musk

6 kommentarer:

Anonym sa...

CK be selges som herreparfyme i følge mine parfymeridamer.
CK one er vel den som først kom som dame og herreduft? Eller?

For øvrig er det en nydelig duft og min favoritt også!

Glamourbibliotekaren sa...

ja, cK One var den første.

Bergljot sa...

Hei!
Jeg lurer på en ting. Hørte på Englefjes med Kari Slaatsveen i dag, og hun referte til en "glamourbibliotekar", og da lurer jeg på om det var deg?

Jeg blir forresten veldig imponert over mennesker med så gode parfymekunnskaper! Jeg tror ikke luktesansen min er like velutviklet, heldigvis har jeg en mann som har peiling, og han kjøper bra parfymer til meg :)

Glamourbibliotekaren sa...

Det stemmer! Bra å ha en mann med god parfymesmak - det har jeg også :)

Anonym sa...

Dette er en av kanskje tre parfymer som lukter godt på mannen min, og den blir stadig vanskeligere å få tak i. Argh. Hadde jeg enda visst akkurat HVA som gjorde den så god på ham kunne jeg ha funnet en erstatning...

Fruen sa...

Jeg bruker cK One svært trofast, og ble meget forvirret da jeg gikk oppover Nordre (gågate i Trondheim) og plutselig luktet "meg" rundt meg. Tok litt tid før jeg skjønte at det var den italienske middelaldrende turistmannen med vasskjemma hår som hadde gått litt amok - han sto laaangt unna meg:-) For meg er selvfølgelig cK One en dameduft, men jeg liker ideen om at både One og Be funker på begge kjønn.

Populære innlegg