fredag, mars 25, 2011

Til minne

Til minne om Georg, den fineste og mest menneskelige lille fuglen jeg noengang har kjent. I dag trakk han pusten for siste gang, 15 år gammel. Dvergpapegøyen Georg var glad i mennesker, og elsket å reise med nattog. Da lå han på hodeputa med dyna godt trukket opp til nebbet og sov. Jeg tror kanskje Georg trodde han var et menneske med vinger.

Dessuten likte han å kjøre karusell på platespilleren.

Georgs beste venn og livledsager, min kusine, er i sorg i dag. Til ære for den lille gule vennen vår skal vi nå lytte til hans yndlingsmusikk - Leopold Mozarts leketøysymfoni:




Fred over Georgs minne!

8 kommentarer:

Seema sa...

Mine kondolanser sendes til kusinen din. Fugler er fine dyr! Og Georg høres ut som han var veldig skjønn.

Guro sa...

Man behøver ikke å være stor utenpå for å sette uslettelige spor i menneskers hjerte og bevissthet. Varme tanker til kusinen som har tatt farvel med en fjærkledd venn i dag.

~Guro

Kristine sa...

Jeg vet hvordan kusinen din har det. Mine kondolanser! Undulaten min døde da han var 11 (og jeg var 18). Han kunne "snakke", elsket mennesker og var tam. Det beste han visste var å spise banan (og alt annet vi spiste, egentlig), å sitte på pekefingeren til noen og ha en samtale med tommelen, å pusse menneskene sine samt å leke og snakke med kompisen i speilet.

Savner ham fortsatt, snart 10 år etter!

Glamourgrammatikeren sa...

Ååååååh. En sånn fin og smart Georg. Kondolerer.

Mariaflyflyfly sa...

Jeg ble fanget av bildet!
Nyyyydelig....

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Takk for fine kommentarer, det setter nok min kusine pris på.

Mariaflyflyfly: Takk! Det tok jeg i pinsa for tre år siden. Han satt på kneet mitt og renset fjør.

ziarah sa...

Kondolerer. Min undulat, Jakop II. Flekken Morgenfugl Zachariassen Sagberg, ble 17 år gammel, en rekordalder for en liten undulat og hadde også så mye personlighet at man skulle tro han trodde han var menneske av og til. Ble rørt når jeg nå leste om Georg fordi jeg vet hvordan det er å miste en sånn liten en.

Kusinen sa...

Tusen takk for all medfølelse og varme tanker!
Det settes stor pris på.

Og stor takk for Georg-hyllesten, kjære kusine.

Populære innlegg