mandag, april 16, 2012

Blinddøra / Hans Herbjørnsrud. - Oslo : Gyldendal, 1997. - 166 s.

Denne boka fikk Kritikerprisen, og ble nominert til Brageprisen og Nordisk Råds Litteraturpris. Det er en novellesamling; Herbjørnsrud er (sammen med Kjell Askildsen) kanskje vår mest markante novelleforfatter. Han er en kunstner med ord og bilder. Han bruker gjerne eget lokalmiljø og gårdbruk som utgangspunkt, og den første av de tre novellene foregår på en gård som skjuler en mørk hemmelighet fra 1800tallet. En blinddør, avstengt for mange år siden, gjør stemningen riktig skummel. Hva skjuler seg bak den? Og hvorfor er den låst fra innsiden? Svaret ga meg gåsehud. 


Man sitter igjen med en uhyggelig følelse av at noe ikke ble oppklart - hverken i den første eller de to andre. Anbefales herved. 

3 kommentarer:

Glamourlektoren sa...

En av dem som kalles "forfatternes forfatter" - dvs svært god, men ikke allment kjent. Husker jeg leste og anmeldte "Blinddøra" da den kom - ikke alle bøker en husker så godt etterpå, men opplevelsen av denne sitter ennå i!

koristen sa...

Jeg skjønner at denne må leses :-)

Synne sa...

Høres skikkelig ekkelt ut, egentlig! Denne fikk jeg lyst til å sjekke ut - med kakaokopp og andre koselig effekter innen rekkevidde, hihi.

Populære innlegg